Mitä on laivojen polttoaineena käyttämä LNG eli nesteytetty maakaasu? Tutustu sen mahdollisuuksiin laivaliikenteen päästöjen vähentäjänä.

 

Tutustu

Ekompi matkalippu merelle – 4 faktaa risteilyistä

Rentouttaisiko pyrähdys vaikka Tukholmaan tai Tallinnaan? Viikonloppureissut laivamatkan päähän kuormittavat ympäristöäkin vähemmän, kun ne tehdään LNG-käyttöisellä aluksella.

1. Pienemmät päästöt vaikuttavat

Reissu Itämerellä on mahdollista tehdä ympäristöystävällisemmin. Esimerkiksi Tallink Megastar ja Viking Grace ovat vähäpäästöisiä LNG-aluksia, jotka tuottavat 25 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä, 85 prosenttia pienemmät typpiyhdisteiden päästöt eivätkä lainkaan rikkiyhdisteitä. Varsinkin typpipäästöillä on rehevöittävä vaikutus, joten Itämeri kiittää!

2. Laivamatkailussa on volyymia

Itämeri on maailman liikennöidyimpiä meriä, ja sitä ympäröi yhdeksän valtiota. Vuonna 2016 pelkästään Helsingistä suuntasi Tallinnaan 8,74 miljoonaa matkaajaa ja Tukholmaan 2,34 miljoonaa matkustajaa.

3. Merisairas Itämeri

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä. Se on luokiteltu erityisen herkäksi merialueeksi, joten öljyonnettomuuksilla, ympäröivien maa-alueiden toiminnalla sekä ilmastonmuutoksella on suuria vaikutuksia.

4. Uuden ajan aluksia

Lähes kaikki Itämeren liikenteeseen tulevat uudet laivat käyttävät pääpolttoaineenaan nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä. Taustalla ovat tiukentunut lainsäädäntö, mutta myös yritysten halu osallistua päästötalkoisiin. EU:n komission INEA tukee tätä kehityssuuntaa ympäri Eurooppaa Merten moottoritiet -hankkeen kautta.

Teksti Irene Easton
12.10.2017

Tutustu myös näihin
Helsinki Distilling Companyn tuotteista 80 % valmistetaan biokaasulla
TUOTE PAIKALLAAN

The Helsinki Distilling Companyn tuotteista noin 80 % valmistetaan biokaasulla

The Helsinki Distilling Company on ensimmäinen tislaamo Helsingissä yli 100 vuoden aikana. Sitä pyörittää kaksi ystävystä, Kai Kilpinen ja Mikko Mykkänen ....

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Helsingin Kahvipaahtimossa paahdetaan intohimolla

”Kun on vaihtoehto, meillä valitaan se maapallon kannalta järkevämpi”, Helsingin Kahvipaahtimon Benjamin Andberg kertoo.

Lue lisää
Meiran ketsuppi valmistuu biokaasulla
TUOTE PAIKALLAAN

Meiran ketsuppi valmistuu biokaasulla

Meiran ketsuppia valmistetaan vuosittain yli miljoona pulloa yrityksen omassa tuotantolaitoksessa Helsingin Vallilassa.

Lue lisää