"Haluamme lisätä ja tehostaa ravintoloiden rasvanerotuskaivojätteen kierrättämistä Gasumilla biokaasuksi, jota sitten käytämme biokaasuajoneuvoissamme, joilla jäte kerätään. Lisäämme mahdollisuuksien mukaan biokaasuajoneuvojen kantaa. Tutkimme myös aktiivisesti muiden jätteiden kierrätysmahdollisuuksia sekä hävitettävän jätteen määrän minimointia.

Visiomme on vähentää jätemäärää keräysvaiheessa erottamalla erilaisia jätteitä ja sillä keinoin oleellisesti vähentää ympäristön kuormitusta."

Pasi Eerola toimitusjohtaja, Eerola-yhtiöt

Tavoitteemme on saada 100 prosenttia kerätyistä ja vastaanotetuista jätteistä hyötykäyttöön. Seuraavia merkittäviä askeleita ovat biojätteen ja energiajätteen perusteellisempi keräys ja kierrätys. Käytännössä tämä tarkoittaa energiajakeen sisältämien hyötymateriaalien erilliskeräystä tai laitoksella tehtävää lajittelua. Biojätteen sisältämä energia ja ravinteet hyödynnetään tulevaisuudessa entistä paremmin.

Janne Vehmaa aluejohtaja, Remeo Oy

Kiinnostuitko?

Biokaasun tuotanto on kestävä ja kokonaisvaltainen tapa hyödyntää yrityksen tai yhteisön toiminnassa syntyvät biohajoavat jakeet. Tehdään sinunkin yrityksestäsi kiertotalouden edelläkävijä!

Content image
Tutustu myös näihin

Gallup: Kaasukaupan vauhti kiihtyy

Automerkkien maahantuojat ja kauppiaat odottavat tulevaa vuotta kaasu kielellä. Millaiset ovat kaasuautojen myyntinäkymät ja kasvuodotukset vuodelle 2018?

Lue lisää

Gallup: Miksi valitsit kaasuauton?

Kaasuauto houkuttelee kuljettajia muun muassa pienemmän budjetin sekä matalampien hiilidioksipäästöjen ansiosta.

Lue lisää

Gallup: Mikä on tulevaisuuden polttoaine meriliikenteessä?

Nesteytetty maakaasu kiinnostaa nyt laajasti meriliikenteen asiakkaita. Kysyimme asiakkailta, mikä tekee siitä heidän mielestään houkuttelevan vaihtoehdon.

Lue lisää