"Haluamme lisätä ja tehostaa ravintoloiden rasvanerotuskaivojätteen kierrättämistä Gasumilla biokaasuksi, jota sitten käytämme biokaasuajoneuvoissamme, joilla jäte kerätään. Lisäämme mahdollisuuksien mukaan biokaasuajoneuvojen kantaa. Tutkimme myös aktiivisesti muiden jätteiden kierrätysmahdollisuuksia sekä hävitettävän jätteen määrän minimointia.

Visiomme on vähentää jätemäärää keräysvaiheessa erottamalla erilaisia jätteitä ja sillä keinoin oleellisesti vähentää ympäristön kuormitusta."

Pasi Eerola toimitusjohtaja, Eerola-yhtiöt

Tavoitteemme on saada 100 prosenttia kerätyistä ja vastaanotetuista jätteistä hyötykäyttöön. Seuraavia merkittäviä askeleita ovat biojätteen ja energiajätteen perusteellisempi keräys ja kierrätys. Käytännössä tämä tarkoittaa energiajakeen sisältämien hyötymateriaalien erilliskeräystä tai laitoksella tehtävää lajittelua. Biojätteen sisältämä energia ja ravinteet hyödynnetään tulevaisuudessa entistä paremmin.

Janne Vehmaa aluejohtaja, Remeo Oy

Biokaasun tuotanto ja käyttö Suomessa 2016

Kuinka paljon?

Biokaasua tuotettiin Suomessa vuonna 2016 156,1 miljoonaa kuutiota. Määrä vastaa 662,6 Gwh energiaa.

Mihin käytetään?

Suomen 37 kaupunkialueesta 17 tarjoaa alueellaan vähintään yhden julkisen paineistetun biokaasun (CBG) jakeluaseman.

Tulevaisuus?

Kansallisen ilmasto- ja energiastrategian mukaan biopolttoaineiden osuus kaikesta tieliikenteen polttoaineesta nostetaan vuoteen 2030 mennessä 30 prosenttiin.

Kiinnostuitko?

Biokaasun tuotanto on kestävä ja kokonaisvaltainen tapa hyödyntää yrityksen tai yhteisön toiminnassa syntyvät biohajoavat jakeet. Tehdään sinunkin yrityksestäsi kiertotalouden edelläkävijä!

Content image
Tutustu myös näihin

Gallup: Miksi valitsit kaasuauton?

Kaasuauto houkuttelee kuljettajia muun muassa pienemmän budjetin sekä matalampien hiilidioksipäästöjen ansiosta.

Lue lisää

Gallup: Kaasukaupan vauhti kiihtyy

Automerkkien maahantuojat ja kauppiaat odottavat tulevaa vuotta kaasu kielellä. Millaiset ovat kaasuautojen myyntinäkymät ja kasvuodotukset vuodelle 2018?

Lue lisää