Missä muualla kaasutankkausasemia sijaitsee? Katso kartasta sinua lähimpänä olevat asemat!

 

Tutustu

Hämeenlinna sai kaasutankkauaseman – avajaisia vietettiin kesäisessä sateessa

Jaa:

Gasum on avannut kaasutankkausaseman Hämeenlinnaan, osoitteeseen Paroistentie 2. Hämeen linnassa 20. kesäkuuta järjestetyssä aseman avajaistilaisuudessa yhdistyivät saumattomasti mennyt ja tuleva – historiallisessa miljöössä puheenaiheina olivat kaasuautoilu ja tulevaisuuden yhteiskunta.

Viime vuoden lopulla aloitettu projekti kaasutankkausaseman avaamiseksi Hämeenlinnaan pääsi vihdoin maaliinsa viime viikolla, kun ensimmäiset autot pääsivät tankkaamaan kaasua Hämeenlinnan Tiiriössä.

”Olemme iloisia, että saimme kaasutankkausaseman Hämeenlinnaan. Nyt entistä useammalla Suomen kasvukäytävän varrella asuvalla on mahdollisuus käyttää vähäpäästöistä kaasua polttoaineenaan. Hämeenlinna on lapsiystävällinen kaupunki, ja investoinnit sekä puhdas ilma ovat meille tärkeitä”, sanoi tilaisuudessa puhunut Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Tankkausasema sijaitsee muutaman kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustassa liikenteen solmukohdassa, ja sen on tarkoitus palvella kevyen liikenteen autoilijoita. Nyt avautuneen aseman ohella Gasumin on tänä vuonna tarkoitus avata useita tankkausasemaa lisää ympäri Suomea.

”Hämeenlinna on tunnettu resurssiviisaista ratkaisuistaan, ja liikenteen osalta tehtävät päätökset ovatkin vireän kaupungin merkkejä. Suomelle on asetettu kovat ilmastotavoitteet, ja Gasum ottaa tämän haasteen vastaan. Uusi tankkausasema on tästä konkreettinen esimerkki”, Johanna Lamminen, Gasumin toimitusjohtaja kertoi.

Tilaisuuden yhteydessä kerrottiin, että suosittua kiinteähinta-kampanjaa jatketaan nyt, jotta myös hämeenlinnalaisilla autoilijoilla on mahdollisuus ryhtyä ajamaan kaasulla kiinteään kuukausihintaan - biokaasulla pääsee ajamaan 89 euron hintaan. Suositulla kampanjalla halutaan kannustaa yhä useampaa suomalaista liittymään noin 2 200 kaasuautoilijan joukkoon Suomessa.

Hämeen linnasta siirryttiin puheenvuorojen jälkeen kaasutankkausasemalle tutustumaan, miten kaasuauto tankataan. Halukkaat pääsivät myös testaamaan, miten kaasukäyttöinen Škoda Octavia kulkee kaasulla. Kesäisestä sateesta huolimatta Suomen suosituimmat kaasuautot keräsivät hyvin avajaisvieraiden huomion.

Hämeenlinnan kaasutankkausasema palvelee henkilö- ja yritysasiakkaita osoitteessa Paroistentie 2.

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Kasvatamme kaasutankkausverkostoa 10 uudella asemalla vuosittain

Tavoitteena on kehittää tankkausasemaverkostoa siten, että tankkaus on vaivatonta ja kätevää sekä jo olemassa oleville, että uusille kaasuautoilijoille.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Porin kaasutankkausasema täydentää alueen kaasuekosysteemin

Porin kaupunki pitää kaasuverkoston kehittymistä tärkeänä askeleena niin ilmastotavoitteidensa kuin kilpailukykynsä kannalta.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Jyväskylään avautui Gasumin kaasutankkausasema

Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston mukaan kaupunki etsii tapoja hyödyntää yhdyskuntajätteitä paremmin, ja biokaasun tuotannolla on tässä suuri rooli.

Lue lisää