Nesteytetty maakaasu eli LNG on puhtaana ja kustannustehokkaana vaihtoehtona nopeasti yleistymässä meriliikenteessä. Lue lisää sen mahdollisuuksista.

 

Tutustu

Itämeren uusi aikakausi

Jaa:

LNG on Tallink Gruppin valinta ympäristöystävällisemmän laivaliikenteen puolesta. Yhtiön uusin Itämeri-laiva Megastar käyttää pääpolttoaineena LNG:tä. Viking Line puolestaan alkaa hyödyntää LNG:n lisäksi tuulivoimaa omalla Viking Grace –aluksellaan.

25 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä, 85 prosenttia pienemmät typpiyhdisteiden päästöt eikä käytännössä lainkaan rikkiyhdisteitä ja nokea.

Jaa:


Siinä pähkinänkuoressa suurimmat syyt siihen, miksi Itämerellä operoivat laivayhtiöt ovat panostaneet LNG-käyttöisiin matkustajalaivoihin. Tämän voi nähdä uuden aikakauden starttina.

Tallink Gruppin laivahankinnoista vastaava johtaja Tarvi-Carlos Tuulik kertoo, että heillä kyse on yhtiön strategiasta.

– LNG on meille valinta ympäristöystävällisemmän laivaliikenteen puolesta. Megastar-laivamme seilaa Itämerellä uuden aikakauden symbolina.

Tallinkin uusin laiva Megastar otettiin käyttöön tammikuussa 2017. Se käyttää pääpolttoaineena LNG:tä, jolla on erittäin korkea energiasisältö. Ekologisen jalanjäljen rinnalla juuri energiatehokkuus houkuttelee monia, sillä polttoaine on meriliikenteessä merkittävä kustannuserä. Tallinkin kilpailija Viking Line on jo ilmoittanut alkavansa hyödyntää tuulivoimaa LNG-polttoisella Viking Grace -laivallaan ensi vuonna vähentääkseen entisestään polttoaineen kulutusta.

Tuulik nostaa ekologisuuden ja energiatehokkuuden ohella esiin myös LNG:n puhtauden polttoaineena.

– Tämä näkyy laivan moottorien pienempänä huolto- ja kunnossapitotarpeena.

Tallink yhdistää Suomen ja Viron lisäksi liikennöinnillään Pohjois-Euroopan ja Baltian maat. Itämeren tilasta on kannettu jo vuosia laajasti huolta, ja Tuulikin mielestä laivaliikenteen rooli on olla suunnannäyttäjä, jotta Itämeren kurssi kääntyy puhtaampaan suuntaan.

– Uskon, että ympäristönäkökohdat ja polttoainetehokkuus saavat laivayhtiöt kääntymään LNG:n käyttöön. Me kannamme oman vastuumme ja motivoimme koko laivateollisuutta samaan veneeseen. Tätä potentiaalia Itämeren puolesta ei saa jättää käyttämättä.

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Raskas liikenne mukaan päästönvähennystalkoisiin

Suomen teillä kulkee liki 100 000 Suomeen rekisteröityä kuorma-autoa. Niiden synnyttämien pienhiukkaspäästöjen suitsimiseen tarvitaan ratkaisuja.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kohti puhtaampaa liikennettä

Miten päästään kohti pienempiä päästöjä? Ratkaisu ei ole sähkö, kaasu tai edes polkupyöräily, vaan yhdistelmä kaikkia eri keinoja ja teknologioita.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

5 faktaa pohjoismaisesta kaasuekosysteemistä

Kun lähtökohtana on puhtaampi huominen ja hiilineutraali yhteiskunta, kaasu on keskeisessä asemassa.

Lue lisää