Missä muualla kaasutankkausasemia sijaitsee? Katso kartasta sinua lähimpänä olevat asemat!

 

Tutustu

Jyväskylään avautui Gasumin kaasutankkausasema – Suomen LNG-verkosto ulottuu nyt myös Keski-Suomeen

Jaa:

Gasumin uuden Jyväskylän kaasutankkausaseman avajaisia vietettiin maanantaina 11.9. tunnelmallisessa Savutuvan apajassa muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Avajaispuheenvuorojen jälkeen vieraat pääsivät tutustumaan Kanavuorella sijaitsevaan kaasutankkausasemaan.

Avajaisten ensimmäinen osuus alkoi Savutuvan apajan pehtoorin alustuksella Jyväskylän kaupungin historiasta sekä alueesta, jolle uusi tankkausasema on noussut. Alueen rakennuksista vanhin on vuodelta 1832, jolloin myös Jyväskylän kaupunki on perustettu. Avajaistilaisuus tässä historiallisessa miljöössä nivookin yhteen sekä menneen että tulevan: Gasumin kaasutankkausaseman avaamisen myötä Jyväskylä otti askeleen kohti vähäpäästöistä tulevaisuutta.

Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston mukaan kaupunki etsii koko ajan tapoja hyödyntää yhdyskuntajätteitä paremmin, ja biokaasun tuotannolla on tässä myös suuri rooli. Kaupunginjohtaja itsekin on hankkimassa seuraavaksi työautokseen kaasuautoa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Gasumin kanssa tehtyyn yhteistyöhön, sillä se edistää hyvin Jyväskylän kaupungin strategiassakin painotettua resurssiviisautta. Parempaa sijaintia kaasutankkausasemalle ei ole”, Koivisto sanoi.

Itse tankkausaseman rakentaminen aloitettiin huhtikuussa, ja ensimmäiset tankkaukset tapahtuivat elokuun puolivälissä. Aseman rakentaminen sujui Jyväskylän kaupungin kanssa sujuvasti yhteistyössä.

Tankkausasemaverkoston laajentuminen tukee suomalaisia yrityksiä

Tilaisuudessa oli paikalla puhumassa Gasumin biokaasua hyödyntäviä asiakkaita. Eerola-yhtiöt sekä Niemi Palvelut kertoivat biokaasun eduista omassa toiminnassaan monesta eri näkökulmasta.

”Käytössämme on tällä hetkellä 15 biokaasuautoa, ja olemme pystyneet niiden avulla vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä jopa 55 000 litraa vuodessa. Tankkausasemien määrän kasvu on meille elintärkeää, jotta voimme laajentaa ympäristöystävällisillä kaasuautoilla tekemiemme muuttojen määrää myös jatkossa”, sanoi Niemi Palveluiden asiakassuhdejohtaja Juha Niemi.

”Jotta Suomen kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet saavutetaan, on tärkeää pitää eri keinojen valikoima laajana. On siis ilo nähdä, että kaasun kysyntä Suomessa kasvaa. Haluankin kiittää Jyväskylän kaupunkia siitä, että tankkausaseman rakentaminen onnistui niin mutkattomasti yhdessä”, sanoi Gasumin biokaasuliiketoiminnan johtaja Jukka Metsälä.

Monipuolisten avajaispuheenvuorojen jälkeen siirryttiin tankkausasemalle, joka sijaitsee Vaajakoskella E63-tien varrella. Paikan päällä avajaisyleisö pääsi tutustumaan kaasutankkaukseen käytännössä. Erityistä kiinnostusta herätti –162 asteeseen viilennetyn LNG:n tankkaaminen paikalle tuotuun Ivecon kuorma-autoon. Paikalla oli myös Gasumin asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin kaasutankkausaseman rakentamisesta sekä sen toiminnasta.

Euroopan unionin osittain rahoittama

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Uutta vaihdetta biokaasuautoiluun

Muutamiin Euroopan maihin verrattuna kaasuautoilussa ollaan Suomessa vielä lapsenkengissä. Gasum on tarttunut haasteeseen puhtaamman huomisen puolesta.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaasuauto Ruotsista heräteostoksena

Kaasuautosta haaveilevan kannattaa kääntää katseensa Pohjanlahden toiselle puolelle, jossa on lähes 55 000 kaasuautoa. Ruotsissa etenkin käytettyjä kaasuautoja on myynnissä paljon.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Ikealla vastuullisuuskin on isossa mittakaavassa

IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto uskoo, että menestyvää liiketoimintaa ei pysty tulevaisuudessa harjoittamaan, ellei yritys kanna vastuutaan ympäristöstä ja ihmisistä.

Lue lisää