Missä muualla kaasutankkausasemia sijaitsee? Katso kartasta sinua lähimpänä olevat asemat!

 

Tutustu

Jyväskylään avautui Gasumin kaasutankkausasema – Suomen LNG-verkosto ulottuu nyt myös Keski-Suomeen

Jaa:

Gasumin uuden Jyväskylän kaasutankkausaseman avajaisia vietettiin maanantaina 11.9. tunnelmallisessa Savutuvan apajassa muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Avajaispuheenvuorojen jälkeen vieraat pääsivät tutustumaan Kanavuorella sijaitsevaan kaasutankkausasemaan.

Avajaisten ensimmäinen osuus alkoi Savutuvan apajan pehtoorin alustuksella Jyväskylän kaupungin historiasta sekä alueesta, jolle uusi tankkausasema on noussut. Alueen rakennuksista vanhin on vuodelta 1832, jolloin myös Jyväskylän kaupunki on perustettu. Avajaistilaisuus tässä historiallisessa miljöössä nivookin yhteen sekä menneen että tulevan: Gasumin kaasutankkausaseman avaamisen myötä Jyväskylä otti askeleen kohti vähäpäästöistä tulevaisuutta.

Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston mukaan kaupunki etsii koko ajan tapoja hyödyntää yhdyskuntajätteitä paremmin, ja biokaasun tuotannolla on tässä myös suuri rooli. Kaupunginjohtaja itsekin on hankkimassa seuraavaksi työautokseen kaasuautoa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Gasumin kanssa tehtyyn yhteistyöhön, sillä se edistää hyvin Jyväskylän kaupungin strategiassakin painotettua resurssiviisautta. Parempaa sijaintia kaasutankkausasemalle ei ole”, Koivisto sanoi.

Itse tankkausaseman rakentaminen aloitettiin huhtikuussa, ja ensimmäiset tankkaukset tapahtuivat elokuun puolivälissä. Aseman rakentaminen sujui Jyväskylän kaupungin kanssa sujuvasti yhteistyössä.

Tankkausasemaverkoston laajentuminen tukee suomalaisia yrityksiä

Tilaisuudessa oli paikalla puhumassa Gasumin biokaasua hyödyntäviä asiakkaita. Eerola-yhtiöt sekä Niemi Palvelut kertoivat biokaasun eduista omassa toiminnassaan monesta eri näkökulmasta.

”Käytössämme on tällä hetkellä 15 biokaasuautoa, ja olemme pystyneet niiden avulla vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä jopa 55 000 litraa vuodessa. Tankkausasemien määrän kasvu on meille elintärkeää, jotta voimme laajentaa ympäristöystävällisillä kaasuautoilla tekemiemme muuttojen määrää myös jatkossa”, sanoi Niemi Palveluiden asiakassuhdejohtaja Juha Niemi.

”Jotta Suomen kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet saavutetaan, on tärkeää pitää eri keinojen valikoima laajana. On siis ilo nähdä, että kaasun kysyntä Suomessa kasvaa. Haluankin kiittää Jyväskylän kaupunkia siitä, että tankkausaseman rakentaminen onnistui niin mutkattomasti yhdessä”, sanoi Gasumin biokaasuliiketoiminnan johtaja Jukka Metsälä.

Monipuolisten avajaispuheenvuorojen jälkeen siirryttiin tankkausasemalle, joka sijaitsee Vaajakoskella E63-tien varrella. Paikan päällä avajaisyleisö pääsi tutustumaan kaasutankkaukseen käytännössä. Erityistä kiinnostusta herätti –162 asteeseen viilennetyn LNG:n tankkaaminen paikalle tuotuun Ivecon kuorma-autoon. Paikalla oli myös Gasumin asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin kaasutankkausaseman rakentamisesta sekä sen toiminnasta.

Euroopan unionin osittain rahoittama

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Audi A4 Avant g-tron on Vuoden Kaasuauto 2018

Iltalehden lukijaäänestyksen voittajaksi noussut Audi A4 Avant g-tron on taloudellinen, ympäristöystävällinen ja turvallinen vaihtoehto.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Ilmastonmuutos kuriin päästötavoitteilla

Ministeri Anne Bernerin motto, "minkä taakseen jättää, sen edestään löytää" kuvaa erityisen hyvin ilmaston tulevaisuuden rakentamista.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Näin ajat ekologisemmin – autokoulun opettajan 11 vinkkiä

Liikenneopettaja Heikki Rusanen opastaa, kuinka ajat autolla taloudellisemmin ja ympäristöystävällisemmin.

Lue lisää