Jussi Vainikka Gasum

Jussi Vainikka

Biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö
p. 040 553 3033
jussi.vainikka@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Kaasuauto on ekoteko jo itsessään

Jaa:

Kaasuautoilu on noussut Satakunnassa aktiivisen keskustelun kohteeksi ja ensimmäiset paikalliset edelläkävijät ovat jo hankkineet kaasuajoneuvoja käyttöönsä. Olemme iloisia, että voimme tarjota satakuntalaisille puhdasta ja edullista liikennepolttoainetta Porin kaasutankkausasemalta kesäkuun puolivälistä alkaen. Uusi tankkausasema palvelee sekä henkilöautoja että hyötyajoneuvoja paineistetun bio- ja maakaasun avulla.

Kaasuauto on jo itsessään ekoteko, sillä bio- ja maakaasu ovat molemmat puhtaita liikennepolttoaineita. Maakaasu vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 25 prosenttia bensiiniin verrattuna. Kotimaisella biokaasulla ajaminen ei aiheuta laskennallisia hiilidioksidipäästöjä lainkaan.

Raskaassa maantieliikenteessä LNG puolestaan tarjoaa mahdollisuuden vähentää sekä hiilidioksidi- että lähipäästöjä. Myös biokaasua voidaan nesteyttää: Ruotsissa toimiva tytäryhtiömme Gasum AB toimittaa jo nyt nesteytettyä biokaasua raskaan liikenteen polttoaineeksi.

Porin maa- ja biokaasun tankkausasemalle kaasu ei tule Porin LNG-terminaalista, vaan se tuodaan paikan päälle kaasukonteissa. Kaasukontteja voidaan toimittaa kaasuverkoston alueelta tai yhtä hyvin yksittäisiltä biokaasulaitoksilta, joissa tuotetaan liikennekäyttöön soveltuvaa jalostettua biokaasua. Alkuvaiheessa kaasu toimitetaan Porin tankkausasemalle kaasun siirtoverkoston alueelta. Gasum huolehtii tasehallintajärjestelmänsä avulla siitä, että tankkauspaikalla autoon voi tankata oman valinnan mukaisesti joko maa- tai biokaasua.        

Kaasua tankkaamalla autoilija voi säästää samalla sekä ympäristöä että lompakkoa. Pitkien etäisyyksien maana liikkumisen tarve ei Suomessa vähene, mutta yhdessä voimme taittaa maanteiden kilometrit aiempaa fiksummin.

Gasum tarjoaa nyt kaasukäyttöisen henkilöauton ostajille polttoainetta kiinteään kuukausihintaan. Lue lisää!

Kirjoittaja on Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö. 

Tutustu myös näihin
KOLUMNI

Wicked problems? Kaasu voi ratkaista liikenteen ongelmat

Yksi haasteista päätöksentekijöiden pöydillä on ollut liikenne. Energia- ja ilmastopolitiikan näkökulmasta se on osoittautunut pitkittyneeksi päänsäryksi.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Liikenteen on aika painaa ekonappia

Liikenne on yksi Suomen suurimmista saastuttajista. Mitä asialle voidaan tehdä?

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Rikkidirektiivi tuli, kilpailukyky suli?

Merenkulun merkitys maailmantaloudelle on niin valtava, että mittakaavaa on usein vaikea hahmottaa.

Lue lisää
Content image