Missä kaasuautoa voi tankata? 

Tutustu Suomen laajenevaan tankkausasemaverkostoon.

 

Lue lisää

24.10.2017  

Kaasuauto Ruotsista heräteostoksena

Jaa:

Gasumin myyntijohtaja Ville Pesonen ei aikaillut. Hän oli lähdössä aamulla Kööpenhaminaan työmatkalle, kun netissä tuli vastaan tarjous, josta ei voinut kieltäytyä: vuoden 2013 Subaru Outback -kaasuauto 60 000 ajokilometrillä.

”Olen kaasuautomies, ja etsin vetokoukullista nelivetoautoa. Halusin tarttua tarjoukseen, joka tuli vastaan Blocket.se-sivustolla. Otin yhteyttä autoa myyneeseen kaveriin, ja sovimme, että hän ajaa auton Kööpenhaminan lentokentälle seuraavana päivänä”, Pesonen kertoo.

Auto osoittautui hyväksi, joten miehet ajoivat yhdessä Ruotsin puolelle. Kauppakirjat tehtiin myyjän kotona kahvikupin ääressä, ja maksu hoidettiin myyjän kotikoneelta nettipankissa heti pois.

Kaasuautosta haaveilevan kannattaa kääntää katseensa Pohjanlahden toiselle puolelle, jossa on lähes 55 000 kaasuautoa. Ruotsissa etenkin käytettyjä kaasuautoja on myynnissä paljon, sillä siellä uuden kaasuauton hankintaan kannustetaan monenlaisin eduin, kuten verohelpotuksilla ja muilla hintakevennyksillä.

Sinänsä kaasuauton osto ulkomailta ei eroa juurikaan minkä tahansa auton ostamisesta kotimaassakaan; auton kunto kannattaa tutkia huolella, ja rekisteriotteet ja historiaraportit on syytä tarkistaa kahdesti ennen kauppakirjaa.

”Ruotsista hankittu auto pitää ajaa Ruotsin rekisterikilvissä Suomeen asti. Sitten kilvet ja todistus Suomeen tuonnista pitää lähettää postilla takaisin Ruotsiin”, Pesonen muistuttaa.

Nyt hän on ajanut Outbackillaan kolmisen kuukautta ja on ollut erittäin tyytyväinen. Ajotuntuma on samanlainen kuin pelkällä bensiinillä toimivassa autossa, mutta pienempien päästöjen takia autovero on kevyempi. Säästöä tulee myös matalammista parkkimaksuista Helsingissä.

Näin teet autokaupat Ruotsista:

  • Etsi mieleisesi auto esimerkiksi bytbil.se-sivustolta

  • Pyydä myyjää tilaamaan Transportstyrelseltä auton rekisteriotteen molemmat osat. Voit hakea auton taustaraportin samasta paikasta

  • Ruotsissa ei voi maksaa luottokortilla autokaupassa, joten varaa rahat pankkitilille

  • Huolehdi, että auton vakuutukset vaihtuvat ilman katkoksia, kun auto vaihtaa maata

  • Muista kaupantekohetkellä kauppakirja, rekisteriotteet, kuitti ja historiaraportit

  • Tee käyttöönotto- ja veroilmoitukset Suomeen etukäteen vero.fi

  • Palauta ruotsalaiset kilvet myyjälle

Lue tarkemmat ohjeet kaasuauton tuomiseen Ruotsista.

Kiinnostuitko kaasuautosta? Gasum tarjoaa kaasukäyttöisen henkilöauton ostajille polttoainetta kiinteään kuukausihintaan. Lue lisää kampanjasta!

Teksti: Selja Tiilikainen

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Jyväskylään avautui Gasumin kaasutankkausasema

Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston mukaan kaupunki etsii tapoja hyödyntää yhdyskuntajätteitä paremmin, ja biokaasun tuotannolla on tässä suuri rooli.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Lentäjä valitsi kaasuauton arkiliikenteeseen

Romutuspalkkio vauhdittaa nyt kaasuautojen suosiota. Vuoden 2018 alussa voimaan tullut romutuspalkkio kannustaa kestäviin ympäristöratkaisuihin.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Audi A4 Avant g-tron on Vuoden Kaasuauto 2018

Iltalehden lukijaäänestyksen voittajaksi noussut Audi A4 Avant g-tron on taloudellinen, ympäristöystävällinen ja turvallinen vaihtoehto.

Lue lisää