Content image

Jussi Viljakainen

SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja, Lappeenranta

Kaasuauto: Škoda Octavia G-TEC 1,4 TSI syksystä 2017 alkaen

Mitä teet autossa?

”Rentoudun kuuntelemalla podcasteja: Juha Vuorista ja Tuomas Kyröä sekä lätkäaiheisia asiantuntija-analyysejä. Joskus kuuntelen äänikirjoja. Kaunein tienpätkä on oma mökkitie Lappeenrannasta Taipalsaareen. Mökki on isäni synnyinkoti.”

Kiinnostaako kaasuautoilu?

Yhä useampi suomalainen valitsee nyt auton, jossa on bensiinitankin lisäksi myös kaasutankki. Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto!

 

Lue lisää

Kokemuksia kaasuautosta: ”Kaasuauton tankkausasemilla vertailemme autoja”

Autoilusta nauttiva SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen on tyytyväinen Škoda Octavian kaasuautomalliin. Pelien perässä ajaminen sujuu helposti, sillä Gasumin kaasutaankkausasemia löytyy reittien varrelta sopivasti. Niissä jaetaan kokemuksia muiden kaasuautoilijoiden kanssa.

"Aina kun käyn tankkaamassa kaasua, tulee vaihdettua muutama sana muiden tankkaajien kanssa. Yleensä puhumme kaasuautoista, esimerkiksi vertailemme, minkä kokoinen kaasutankki kenelläkin on. Selvästi kaasuautot yhdistävät", pohtii lappeenrantalainen Jussi Viljakainen.

Kaasuautoilussa yhdistyvät ympäristöystävällisyys ja edullisuus

Viljakainen sai idean kaasuautosta viime kesänä, kun törmäsi paikalliseen autokauppiaaseen golfkentällä. Puhe kääntyi autoihin.

"Autokauppias sanoi, että kaasuauto voisi olla minulle hyvä työmatka-auto, ja mainitsi kaasun edullisuuden. Olin miettinyt auton vaihtoa, mutta kaasu tuli siihen uutena ajatuksena. Niinpä googlasin paljon, luin arvosteluja ja testejä ja kävin koeajolla. Minulle selvisi, että kaasumalli oli samaa hintaluokkaa kuin muutkin autot. Minulla vaakakupissa painoivat myös ympäristöasiat. Ympäristöystävällisiä valintoja on helppo tehdä, kun ne tulevat edullisiksi", Viljakainen sanoo.

Loppujen lopuksi päätös oli helppo. Muutaman päivän päästä uusi Škoda Octavia oli tilattu.

Kaasun hinta verrattuna bensan hintaan ratkaisi

Pari viikkoa kaasulla ajeltuaan Viljakainen oli todella tyytyväinen. Ajossa hän ei huomannut eroa aiempiin autoihinsa. Kerran kaasu pääsi loppumaan, mutta ajo jatkui samanlaisena – kaasumittarin valo vain sammui.

"Minulle iso asia on myös se, että nyt säästän polttoainekuluissa kuukausitasolla melkein pari sataa euroa. Se on iso raha."

Jaa:


Paljon liikkeellä oleva mies on aina tykännyt ajamisesta ja ajaa paljon. Vuodessa kertyy 40 000–50 000 kilometriä.

"Vapaa-ajalla harrastan kotimaanmatkailua – eli reissaan SaiPan perässä vieraspeleissä länsirannikolla asti. Ajan myös työmatkaa melkein joka päivä yli sata kilometriä. On hyvä juttu, että työmatkani molempiin päihin, Lappeenrantaan ja Imatralle, osuu Gasumin tankkauspiste. Myös lasten vuoksi tulee ajeltua. Minulla on tokaluokkalainen ja eskarilainen, jotka asuvat pääasiassa äitinsä luona Tuusulassa. Yleensä vaihdamme lapset puolivälissä Kotkassa Amiraali-huoltoasemalla. Siellä on myös kätevästi Gasumin tankkauspiste", Viljakainen kertoo.

7.3.2018