Maija Koskela Helkama-auto

Maija Koskela

Helkama-Auto Oy:n toimitusjohtaja vuodesta 2014

Aiemmin yhtiön lakimies ja Helkama-Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja

Mitä muita kaasuautomalleja Suomen markkinoilta löytyy? Malleja on tarjolla laajasti eri kokoluokissa henkilöautoista hyötyajoneuvoihin.

 

Lue lisää

11.10.2017  

Skoda vahvistaa kaasuautojen maahantuontia

Jaa:

Škodan autoja maahantuova Helkama-Auto uskoo kaasuautoiluun vähäpäästöisemmän tulevaisuuden liikennemuotona. Toimitusjohtaja Maija Koskela pitää kaasuauton etuina vähäisten päästöjen lisäksi helppoa käytettävyyttä tankatessa ja kylmässä säässä.

Mikä Helkama-Auto on?

Helkama-Auto on tuonut Škodan autoja Suomeen vuodesta 1947, eli olemme maailman vanhin edelleen alalla oleva Škoda-maahantuoja. Merkin markkinaosuus Suomessa, 10 prosenttia, on läntisen Euroopan korkein.

Yrityksemme on tuonut maahan kaasuautoja muutaman vuoden, ja tarjolla olevista kahdesta kaasuautomallista Octavia on tällä hetkellä maamme myydyin kaasuauto. Sillä voi ajaa kaasulla 400 kilometriä ja bensatankillisella lisäksi 900 kilometriä. Pienempien luokasta löytyy Citigo.

Miten biokaasuautojen markkina kehittyy?

Näen, että ihmiset valitsevat kaasuauton ennen kaikkea siksi, että se on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Sen hiilidioksidipäästöt biokaasulla ajettaessa ovat hyvin vähäiset. Toisaalta kaasun tankkaaminen on helppoa ja nopeaa, eikä kaasuauto kavahda pakkasia.

Kaasuautomarkkina on juuri nyt hyvin vahvasti kasvamassa. Kasvun mahdollistaa jatkossakin monipuolistunut kaasuautomallisto sekä Gasumin panostus jakeluverkostonsa kasvattamiseen. Myynnin kasvu on ollut selvästi nopeinta alueilla, joilla tankkausasemat ovat lisääntyneet.

Henkilöautojen rekisteröintiennuste tälle vuodelle on 120 000. Olemme tähän mennessä myyneet huomattavasti viime vuotta enemmän kaasukäyttöisiä Škoda-autoja, joista on tähän mennessä rekisteröity 140.

Mitä kaasuautoilun yleistyminen vaatii?

Perustana kaasuautoilun yleistymiselle on tiheä tankkausasemien verkosto. Meidän tehtävämme on tiedottamalla herättää asiakkaat huomaamaan kaasuauto aitona vaihtoehtona, jossa järki ja tunne ovat tasapainossa. Auton hinta-laatusuhteen tulee olla kohdallaan ja polttoaineen hinnan asiallinen, kuten se onkin. Kaasuautojen suosiota edistää myös entistäkin monipuolisempi mallisto, jonka design miellyttää asiakkaita.

Valtio tukee vähäpäästöistä liikkumista. Odotamme, että tuki kohdistuu tasapuolisesti eri energiamuotoihin, muiden vähäpäästöisten rinnalla myös kaasuun.

Mitä suunnittelette kaasuautojen suhteen seuraavaksi?

Meille on tulevaisuudessa tulossa mallistoomme lisää kaasukäyttöisiä malleja. Markkinoille tarvitaan tietoa. Siksi haluamme kertoa lisää kaasuautoista varteenotettavana vaihtoehtona, joka soveltuu erinomaisesti niin yksityisille kuin yhteisöille ja yrityksille.

Teksti: Marita Kokko, kuvat: Anni Koponen, Vesa Tyni ja Sampo Korhonen

Tutustu myös näihin

Taksiyrittäjä vaihtoi dieselin kaasuun säästösyistä

Päädyin vaihtamaan dieselin automaattivaihteiseen Skoda Octavian kaasuversioon. Hankintahinnan ohella käyttökulut olivat ratkaiseva tekijä vaihdossa.

Lue lisää

Yhä useampi muutto ajetaan kaasuautolla

Niemi Palvelut hankki ensimmäiset biokaasulla kulkevat autot syksyllä 2016. Käyttökokemukset olivat niin myönteisiä, että uusia kaasuautoja on jo tilauksessa.

Lue lisää

Saarioisella biokaasu on ollut arkea pitkään

Suunnittelusta huolimatta jätteen synnyltä ei voi välttyä kokonaan. Saarioisilla etsitään jatkuvasti uusia keinoja kierrättää syntyvän jätteen ravinteita.

Lue lisää