Lippo Mäkinen

Taksiyrittäjänä Turussa vuodesta 1987

Ajanut kaasuautoa toukokuusta 2017

Tavoitteena vaihto kaasuautoon myös yksityisautoilussa

Kiinteähintaista ajoa taksiyrittäjille

Valitse vaivaton, kilpailukykyinen ja kustannuksiltaan ennustettava sopimus jopa kolmeksi vuodeksi eteenpäin! Me takaamme bio- ja maakaasun kiinteään kuukausihintaan, jolloin sinä voit keskittyä olennaiseen. 

Tutustu

Taksiyrittäjä vaihtoi dieselin kaasuun säästösyistä

Jaa:

Ammatikseen autoa ajava Lippo Mäkinen valitsi polttoaineekseen kaasun matalampien kustannusten vuoksi. Kaasuautoilijan arki on sujunut Mäkisellä niin hyvin, että suunnitelmissa on vaihtaa autoa yksityiskäytössäkin.

Milloin ja miten tutustuit kaasuun polttoaineena?

Olen taksiautoilijana käyttänyt työvälineenäni perinteisesti dieselautoja. Alkuvuodesta osallistuin taksiautoilijoille järjestettyyn kaasuautojen esittelyyn, jossa kävi ilmi kaasuautojen edullisuus. Päädyin toukokuussa vaihtamaan dieselin automaattivaihteiseen Skodan Octavian kaasuversioon, joka oli 1 600 euroa vastaavaa bensa-autoa ja peräti 2 500 euroa dieseliä halvempi.

Miksi päädyit vaihtamaan autosi kaasuautoon?

Hankintahinnan ohella käyttökulut olivat ratkaiseva tekijä vaihdossa. Minulla on vasta muutaman kuukauden kokemus kaasuautosta, mutta olen laskenut, että polttoainekulut ovat nyt viisi euroa sadalta kilometriltä, kun dieselillä samaan matkaan meni yhdeksän euroa. Erotus merkitsee useamman tuhannen euroa säästöä vuodessa.

Myös kaasuauton käyttövoimavero jää dieselveroa pienemmäksi. Kaasuvero on 377 euroa ja dieselvero 700 euroa vuodessa.

Turussa kaasuauton käyttö on mahdollista vasta nyt, kun olemme saaneet jakeluaseman. Tankkausasemia saisi Turun kokoisessa kaupungissa olla kolme, silloin kaasuautokantakin kasvaisi. 

Miten arki kaasuauton kanssa on sujunut?

Autoni kaasutankin vetoisuus on 15 kiloa ja bensatankin 50 litraa. Yhdistelmällä pääsee tankkaamatta 1 000 kilometriä, mutta hyöty tulee vain kaasuajosta.

Tankkaus kestää viitisen minuuttia ja on yhtä helppoa kuin bensa- tai dieselautossa. Auto on käynnissä hiljainen, ja tehoja siinä on riittävästi.

Siinä on vain hyviä puolia. Siksi on outoa, että kaasuautojen suosio on vielä pientä.

Aiotko jatkaa kaasuautoilijana myös tulevaisuudessa?

Kaasuauto on niin ympäristöystävällinen, mukava ja ennen kaikkea edullinen hankkia ja käyttää, että aion hankkia sellaisen yksityiskäyttöönkin.

Teksti Marita Kokko, kuvat Anni Koponen, Vesa Tyni ja Sampo Korhonen
11.10.2017

Tutustu myös näihin

Vanhusten kotihoito kulkee kaasuautojen voimin

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten uusimmat autot kulkevat biokaasulla. Kaasuauto on julkiselle toimijalle vastuullinen valinta.

Lue lisää

Kaasukäyttöinen Audi on Autokoulu Kulmiksen valinta

Tallissa on kuusi kaasulla toimivaa Audia, joita myös autokoulun asiakkaat arvostavat.

Lue lisää

Hiljainen kaasuauto sopii täydellisesti kaupunkien jätekulje

Remeo on kuljettanut jätteitä jo vuoden ajan kaasuautojen voimin. Autojen pieni kaasun kulutus ja hiljaisuus ovat yllättäneet positiivisesti.

Lue lisää

Tietoa liittyen koronavirusepidemiaan (COVID-19)

Lue lisää Sulje