Vuoden Kaasuauto 2018

Audi A4 Avant Business g-tron S tronic

Tavaratilan tilavuus: 415 l
Moottori: Bi-fuel 2,0 TFSI
Polttoaine: Bio-/maakaasu
Teho/vääntö: 125 kW (170hv) / 270 Nm
Huippunopeus: 210 km/h
Kiihtyvyys: 0-100 km/h: 8,5 s
Kulutuslukema maa- ja biokaasulle: 3,8 kg/100km
Kulutus EU-yhd bensiini: 5,5 l/100km
CO2-päästö: 102 g/km*
*Lopullinen CO2 g/km, jonka perusteella autovero määräytyy, ilmoitetaan autoyksilön vaatimuksenmukaisuustodistuksessa (COC-todistus).

 

Audi A4 Avant g-tron on Vuoden Kaasuauto 2018

Iltalehden lukijaäänestyksen voittajaksi noussut Audi A4 Avant g-tron on taloudellinen, ympäristöystävällinen ja turvallinen vaihtoehto.

Saksalainen Audi on automerkki, joka tunnetaan innovatiivisuudestaan. Hiljattain Audi-mallisto sai kysytyn lisäyksen, kun kaasulla tai bensiinillä toimiva uusi A4 Avant g-tron saapui Suomeen.

Malli voitti heti suuren yleisön luottamuksen ja pokkasi Vuoden Kaasuauto 2018 -tittelin. Mitkä ovat menestyksen tekijät, myyntipäällikkö Tero Lappi Audi Finlandilta?

Mitä etuja Audi A4 Avant g-tron tarjoaa?

Kaasukäyttöinen A4 Avant g-tron on taloudellinen, ympäristöystävällinen ja turvallinen. Samalla se on käytännöllinen, sillä Avant-malli sopii ison 415 litran tavaratilansa ansiosta jokapäiväiseen käyttöön.

Kaasulla ja bensiinillä toimivassa g-tronissa laatu, varustelu, suorituskyky ja ajettavuus ovat samalla Premium-tasolla kuin muissakin A4-malleissa.

Miten Audi on varautunut kaasuautoilun suosioon?

Audi näkee kaasuautoilussa suuria mahdollisuuksia ja on siksi nopeasti laajentanut kaasuautomallistoaan. Nyt voimme tarjota kaasulla tai bensiinillä toimivan Premium-luokan vaihtoehdon A3-, A4- ja A5 Sportback -kokoluokissa. Audin g-tron -mallistoon saa samoja varusteita kuin muihinkin Audin malleihin.

Audin innovatiivinen kevytrakennetekniikka näkyy myös auton takaosassa sijaitsevissa korkealujuuksisissa kaasusäiliöissä. Polymeeriset 19 kilon säiliöt on vahvistettu hiili- ja lasikuidulla. Huipputurvalliset säiliöt vievät vain vähän tilaa ja ovat yli puolet kevyempiä kuin terässäiliö.

Minkälainen Audi-kaasuauto on kustannuksiltaan?

Uusi A4 Avant g-tron S tronic -automaattivaihteistolla kuluttaa kaasua vain 3,8 kiloa 100 kilometrillä (NEDC). Hiilidioksidipäästöt ovat vain 102 g/km.

Kaasun käyttövoimaverokin on pienempi kuin dieselin, ja kaasulla ajaminen on edullisempaa kuin pelkällä bensiinillä tai dieselillä ajaminen. Sen lisäksi se on ympäristötehokkaampaa.

Business A4 Avant g-tron on valmiiksi hyvin varusteltu ja hinnaltaan alkaen 43 171 euroa. Edullisimmillaan Audi-kaasuauton saa jo alle 30 000 eurolla (A3 g-tron).

Sopiiko A4 Avant g-tron yritysautoksi vai yksityiskäyttöön?

Mallia myydään aika lailla yhtä paljon yrityksille ja yksityisille. Tosin pääsimme aloittamaan myynnin vasta viime vuoden syksyllä, joten yritysmyynti on vielä käynnistysvaiheessa.

Lue myös: Henrin työsuhde-Audi kulkee kaasulla

Minkälaista palautetta olette saaneet auton hankkineilta?

Asiakkaat arvostavat A4 Avant g-tronin käytön helppoutta. Käyttövoimaan ei tarvitse ajossa kiinnittää huomiota.

Kaasulla voi ajaa jopa 500 kilometriä, minkä jälkeen polttoaine vaihtuu automaattisesti bensiiniksi seuraaviksi 450 kilometriksi. Toimintamatka on siis yhteensä jopa 950 kilometriä.

Bi-fuel 2,0 TFSI -moottorissa on tehoa reilusti 125 kW (170hv) ja vääntöä 270 Nm. Auto on energiatehokas, eikä ajomukavuudesta tai suorituskyvystä tarvitse tinkiä.

Monen asiakkaan mielestä kaasun tankkaus helppoa ja nopeaa. Kerran kokeiltuaan oppii arvostamaan kaasutankkauksen siisteyttä ja hajuttomuutta.

Lue myös: Audin kaasuauto yllätti taloudellisuudella ja miellyttävällä ajotuntumalla

Mikä on Audi A4 Avant g-tronin toimitusaika?

Voimme toimittaa auton asiakkaalle nopeimmillaan kahdessa viikossa, sillä meillä on autoja maassa. Tehdastilauksenakaan autoa ei tarvitse odotella kolmea kuukautta kauempaa.

Kiinnostuitko kaasuautoilusta? Tutustu kaasuauton hankintaoppaaseen ja rakenna kanssamme puhtaampaa liikennettä!


Julkaistu 8.2.2018

Päivitetty 27.10.2021

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Kartoitusta, suunnittelua, lupaprosesseja – Miten Gasumin asemahankkeet tyypillisesti etenevät?

Kaasutankkausaseman perustaminen vaatii paljon muutakin kuin itse aseman rakentamisen. Gasum kartoittaa jatkuvasti uusia mahdollisia sijainteja Pohjoismaissa...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Pääsikö talvi yllättämään? Testaa tietosi talviautoilusta!

Aiheuttaako liukas keli tai lumipyry sinulle ylimääräisiä sydämenlyöntejä ratin takana, vai suhailetko talvella yhtä vakain ottein kuin kesällä? Tee testi ja...

Lue lisää
Content image

Kaasuauto talvella: kolme syytä, miksi kaasuauto sopii loistavasti talviautoiluun

Kaasuauto on luotettava menopeli, joka ei hyydy kovillakaan pakkasilla. Myöskään auton toimintasäde ei lyhene, vaikka lämpömittari n lukema painuisi reilusti...

Lue lisää