Miksi valita kaasuauto? Millä automerkeillä on kaasuautomalleja? Missä voin tankata? Miten kaasuautoa verotetaan? Lue lisää olennaista tietoa kaasuauton hankintaoppaasta.

 

Tutustu

08.02.2018  

Audi-kaasuautolla säästöä syntyy 400-500 euroa kymppitonnilla

Jaa:

Hyvinkään Kytäjällä asuva Juha Repo hankki Audi-kaasuauton perheensä käyttöön noin vuosi sitten. Nyt kilometrejä Audi A3 g-tronilla on taittunut jo reilut 20 000.

”Olen ollut tyytyväinen kaasu-Audiin. Sen käyttö on helppoa. Tankkauksessakaan ei voi mikään mennä väärin. Meillä on perheessä kaksi autoa, mutta pidän kaasu-Audilla ajamisesta niin paljon, että se on käytännössä koko ajan minun käytössäni”, sanoo Repo.

Autojen tekniikka on Juha Revolle tuttua. Mies on moottoriurheilu-uransa aikana toiminut muun muassa Juha Kankkusen kartturina. Audin g-tron-malliin Repo päätyi sen alhaisten polttoainekulujen, ympäristöystävällisyyden ja pitkän toimintamatkan innoittamana.

”Tällähän pääsee yhdellä tankkauksella reippaasti yli tuhat kilometriä. Vihreästä mittarista näkee kaasun määrän ja valkoisesta mittarista bensiinin määrän. Kun kaasu loppuu, auto alkaa käyttää bensiiniä. Kuljettaja ei muutosta edes huomaa muuta kuin pitkänä toimintamatkana. Sähköautot kehittyvät koko ajan, mutta pitkien etäisyyksien Suomessa kysytään autolta pitkää toimintamatkaa. Siksi pidän kaasuautoa järkevänä”, hän sanoo.

Omassa ajossaan Repo on laskenut säästävänsä g-tron Audillaan polttoainekuluissa 400–500 euroa kymmenellä tuhannella kilometrillä pelkällä bensiinillä ajamiseen verrattuna. ”Toki säästön määrä riippuu kaasujalasta, mutta onhan tämä edullista. Kaasutankkausasemia on hyvin tarjolla tässä lähistöllä”, hän summaa.

”On tämä niin edullista että tankatessa oikein hymyilyttää.”

Jaa:

Kiinnostuitko kaasuautoilusta? Lue viisi syytä, miksi valita kaasuauto!

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Porin kaasutankkausasema täydentää alueen kaasuekosysteemin

Porin kaupunki pitää kaasuverkoston kehittymistä tärkeänä askeleena niin ilmastotavoitteidensa kuin kilpailukykynsä kannalta.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Jyväskylään avautui Gasumin kaasutankkausasema

Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston mukaan kaupunki etsii tapoja hyödyntää yhdyskuntajätteitä paremmin, ja biokaasun tuotannolla on tässä suuri rooli.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Hämeenlinna sai kaasutankkauaseman

Entistä useammalla Suomen kasvukäytävän varrella asuvalla on mahdollisuus käyttää vähäpäästöistä kaasua polttoaineenaan.

Lue lisää