Content image

Italia, Saksa ja Ruotsi näyttävät mallia

Italiassa on 1 001 600 kaasuautoa ja 1190 tankkausasemaa.

Saksassa on 94 000 kaasuautoa ja 890 tankkausasemaa.

Ruotsissa on 54 400 kaasuautoa ja 180 tankkausasemaa.

05.11.2018  

EU patistaa Suomea kasvattamaan kaasutankkausasemien määrää

Jaa:

Euroopan johtavia maita kaasutankkausasemien määrässä ovat Italia ja Saksa. Suomenkin tankkausverkosto kasvaa jo EU-tavoitteita vauhdikkaammin.

Euroopan Unioni patistaa jäsenmaitaan rakentamaan infrastruktuuria kasvavan kaasuntarpeen tyydyttämiseksi. Kaasutankkausasemien verkoston rakentamista ohjaa direktiivi 2014/94, jonka täyttämiseksi jokainen EU:n jäsenmaa on tehnyt kansallisen suunnitelman. Suomen osalta tavoitteena on, että meillä olisi vuonna 2020 noin 50 liikennekaasun jakeluasemaa.

Nyt ollaan jo hyvässä vauhdissa: kesään 2018 mennessä asemia oli avattu yhteensä 41. Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Jussi Vainikka pitää tavoitetta liian matalana.

– Määrä ei missään nimessä riitä tarjoamaan valtakunnan laajuista verkostoa. Meidän täytyy saada tankkausasemia pääväylien varteen sekä kaupunkikeskittymiin, hän toteaa.

Valtio tukee jakeluverkoston kehittämistä

Kartassa on tällä hetkellä isoja aukkoja erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa. Kaasutankkausasemien välimatkat ovat pääkaupunkiseudun ulkopuolella pitkiä. Vetoapua verkoston kasvattamiseen on luvassa valtiolta.

Työ- ja elinkeinoministeriö tukee vaihtoehtoisten käyttövoimien jakeluverkoston kehittämistä. Energiavirasto järjestää tähän liittyen lokakuussa tukikilpailutuksen. Tukea on jaossa kaasutankkaus- ja sähkölatausasemille yhteensä kolme miljoonaa euroa.

Gasumilla on nyt 27 tankkausasemaa. Loput Suomen 41 kaasutankkausasemasta on yksittäisten toimijoiden hallussa. Gasum rakentaa 50 uutta raskaan liikenteen asemaa 2020-luvun alkuun mennessä Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan.

Ruotsi, Saksa ja Italia kaasuautoilun kärjessä

Ruotsissa asemia on biokaasun suosion vauhdittamana yli 170. Länsinaapurin kaasuautokantakin on Suomeen verrattuna lähes kymmenkertainen eli 50 000 autoa.

Kaasuautoilun ehdoton kärkimaa Euroopassa on Italia, jossa on yli miljoona kaasukäyttöistä autoa ja 1 200 jakeluasemaa. Saksan asematiheys on suuri, noin 900 asemaa, vaikka Saksan kaasuautokanta on vain vajaa 100 000. Belgia on aktiivinen toimija, ja pinta-alaltaan pienessä maassa on lähes 100 asemaa.

Kaasuautojen yhteismäärä Suomessa on jo ylittänyt hallituksen vuodelle 2020 asettaman tavoitteen: Kaasuautoja on Suomessa nyt noin 5 500. Vuoden 2030 tavoitteena on 50 000 kaasukäyttöistä autoa.

Tutustu myös näihin

Näin kaupungit torjuvat kasvihuonepäästöjä

Kaupungit torjuvat kasvihuonepäästöjä kunnianhimoisin ilmastotavoittein. Kaasukäyttöisten autojen lisääminen on osa ratkaisua.

Lue lisää

Autoala kulkee ympäristötietoisella kasvukäyrällä

Autotalo Laakkosen bio- ja maakaasua käyttävien automallien valikoima laajenee koko ajan. Kiinnostus vaihtoehtoisiin käyttöenergioihin näkyy kaupoissa.

Lue lisää

Fakta: Keski-Suomessa satsataan biokaasuun

Jyväskylä ja koko Keski-Suomi tekevät töitä pitkäjänteisesti kestävän kehityksen eteen. Biokaasuun panostaminen on konkreettinen teko tiellä kiertotalouteen.

Lue lisää