Miksi valita kaasuauto?

Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto ja ylläty kaasuautoilun erinomaisuudesta.

 

Lue lisää

09.05.2018

Gasum kasvattaa kaasutankkausverkostoaan 10 uudella asemalla vuosittain

Gasum lisää sivuilleen tietoa uusista kaasutankkausasemista aina sitä mukaa, kun asemat varmistuvat. Aseman rakentaminen on laaja prosessi, joka toteutetaan yhteistyössä kunnallisten ja alihankintatahojen kanssa.

Gasum rakentaa tankkausasemia Suomen kaupunkeihin ja taajamiin. Yhtiön tavoitteena on kehittää tankkausasemaverkostoa siten, että tankkaus on vaivatonta ja kätevää sekä jo olemassa oleville, että uusille kaasuautoilijoille. Viimeisten vuosien aikana tankkausasemia on rakennettu muun muassa Suomen IKEA-myymälöiden yhteyteen ja liikenteen solmukohtiin Etelä-Suomessa.

Suomen maanteillä kulkee tällä hetkellä yli 3 800 kaasuautoa, ja määrä tulee kasvamaan runsaasti tulevaisuudessa. Hallituksen tavoitteiden mukaisesti vuonna 2030 Suomessa tulee olla 50 000 rekisteröityä kaasuautoa. Tämä johtaa myös uusien asemien tarpeeseen – Gasum pyrkiikin rakentamaan vuosittain noin 10 uutta tankkausasemaa vastatakseen kaasuautoilun alati kasvavaan kysyntään.

Mitä tarkoittaa, kun kaasutankkausasema on suunnitteilla?

Tankkausaseman rakentamisen tilanteen voi jakaa kahteen eri vaiheeseen – suunnitteilla oleviin tankkausasemiin ja varmistuneisiin, tulossa oleviin tankkausasemiin.

  1. Suunnitteilla olevat tankkausasemat ovat edistyneet valmistelutöiden osalta jo pitkälle. Aseman sijainti on Gasumin kuluvan vuoden investointiohjelmassa lyöty lukkoon, ja se pyritään toteuttamaan.

    Gasumilla on kaasutankkausasemien investointiohjelma olemassa myös seuraaville vuosille. Mitä pidemmälle tulevaisuuteen mennään, sitä enemmän muuttuvia tekijöitä hankkeissa kuitenkin on. Tämän vuoksi tällaisia pidemmälle aikavälille suunniteltuja asemia ei listata Gasumin sivuilla olevien tulevien tankkausasemien listassa.

  2. Varmistuneet, tulossa olevat tankkausasemat löytyvät myös verkkosivujemme tulevien tankkausasemien listalta. Ne ovat sellaisia, joiden osalta sopimus tontista on jo olemassa. Tontille on tässä vaiheessa myös tehty toteutettavuustarkastelu, jossa varmistetaan, ettei tontin alla ole esimerkiksi isoja kaapeleita tai muuta infraa, ja että maa-alue on puhdas rakentamiseen. Uusista asemista tiedotetaan aina sitä mukaa kun rakennustyöt kunkin aseman osalta alkavat. Tällaiset asemat voidaan siis jo varmuudella listata sivuille arvioidun avaamisajan kanssa.

Gasumin tulevat tankkausasemat löydät täältä.

5.9.2018

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Lentäjä valitsi kaasuauton arkiliikenteeseen

Romutuspalkkio vauhdittaa nyt kaasuautojen suosiota. Vuoden 2018 alussa voimaan tullut romutuspalkkio kannustaa kestäviin ympäristöratkaisuihin.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kartoitusta, suunnittelua, lupaprosesseja – Miten Gasumin asemahankkeet tyypillisesti etenevät?

Kaasutankkausaseman perustaminen vaatii paljon muutakin kuin itse aseman rakentamisen. Gasum kartoittaa jatkuvasti uusia mahdollisia sijainteja Pohjoismaissa...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Pääsikö talvi yllättämään? Testaa tietosi talviautoilusta!

Aiheuttaako liukas keli tai lumipyry sinulle ylimääräisiä sydämenlyöntejä ratin takana, vai suhailetko talvella yhtä vakain ottein kuin kesällä? Tee testi ja...

Lue lisää