Heinon Tukku Petteri Pelkonen

Petteri Pelkonen

Heinon Tukku, toimitusjohtaja

Vuonna 1899 perustettu Heinon tukku työllistää noin 500 henkilöä, ja sille kertyy liikevaihtoa 250 miljoonaa euroa. Yrityksen toimitustukut sijaitsevat Espoossa ja Kuopiossa, pikatukut Helsingissä ja Vantaalla. Tukku jalostaa lisäksi itse kalaa sekä vihanneksia ja hedelmiä Kuopiossa.

Heinon Tukku kuljettaa ruokaa biokaasulla

Jaa:

Heinon tukun autokanta uudistui lokakuussa 2018, kun yhtiölle tuli uusi kevyt biokaasukäyttöinen kuorma-auto. Päivittäistavaratukkuri kierrättää jätteet 100 prosentin hyötysuhteella. Omista biojätteistä jalostuu biokaasua Gasumin laitoksella usean jakeluauton vuotuiseen tarpeeseen, kertoo toimitusjohtaja Petteri Pelkonen.

Miksi Heinon tukku valitsi biokaasukäyttöisen auton?

Biokaasua käyttävä auto on meille luontainen valinta. Ympäristöasiat ovat meille tärkeitä ja olemme linjanneet vastuullisuusstrategiaamme uudet tavoitteet. Teemme paljon kiinteistöjen, tuotteiden käsittelyn ja pakkauksen sekä kuljetusten hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Kuljetuksissa pyrimme optimoimaan autojen täyttöasteita ja reittejä kuljetussuoritteen minimoimiseksi. Lisäksi jakelukaluston vähäpäästöisyys, mukaan lukien polttoainevalinta, on meille tärkeää. Pääkaupunkiseudulla jakeluautolle kertyy vuodessa keskimäärin 50 000 kilometriä ajoa. Koska liikenteen päästöt ovat merkittävä osa kokonaispäästöjä, pyrimme tukemaan omilla valinnoillamme yhteisiä toimia ilmastosopimuksen tavoitteiden toteutumiseksi.

Millaisia hankintoja teette seuraavaksi?

Testaamme kaasuautoa päivittäisessä käytössä ja keräämme kokemuksia seuraavia hankintoja silmällä pitäen. Kaasun tankkausasemia on nyt riittävästi tarpeisiimme ja kaasuautolla on sijansa tulevassa autopolitiikassamme. Tuemme myös henkilöstön kaasukäyttöisten työsuhdeautojen hankintaa.

19.10.2018

Tutustu myös näihin

Solujätteestä uusiutuvaksi biokaasuksi

DuPont Jämsänkoskella kiertotalous toteutuu käytännössä: entsyymien valmistuksesta syntyvä orgaaninen jäte on kierrätetty biokaasuksi jo vuosien ajan.

Lue lisää

Yritysautoilun päästöjä pienemmäksi biokaasulla

Laadukkaita energiaratkaisuja tuottavan Tom Allen Seneran myyjät ajavat nyt asiakkaiden luo ympäristöystävällisesti biokaasulla.

Lue lisää

Jätekukko ja Urbaser ajavat jätekeräyksiä biokaasulla

Jäteyhtiö Jätekukko ja yrityksen jätekeräyksiä ajava Urbaser vahvistavat kiertotalouden periaatteita toiminnassaan tankkaamalla biokaasua jäteautoihin Kuopiossa

Lue lisää