Kamux

Pörssiyhtiö Kamux Oyj on käytettyjen autojen kauppaan erikoistunut yritys. Suomessa Kamux palvelee 41 autoliikkeessä. Kamuxilla on toimipisteitä myös Ruotsissa ja Saksassa.

Suomessa myytävät autot ovat pääosin täältä hankittuja. Kamux tuo Suomeen noin 2 500 autoa vuodessa.

Vuonna 2016 Kamuxin liikevaihto oli noin 405 miljoonaa euroa ja yrityksen palveluksessa oli keskimäärin 343 henkilöä.

Kiinnostaako kaasuautoilu?

Miksi valita kaasuauto? Millä automerkeillä on kaasuautomalleja? Missä voin tankata? Miten kaasuautoa verotetaan? Lue lisää olennaista tietoa kaasuauton hankintaoppaasta.

 

Tutustu

09.02.2018

Käytetty kaasuauto tilauksesta kotipihaan

Kiinnostus kaasuautoilua kohtaan on selvästi kasvanut, kertoo käytettyjen autojen kauppaan erikoistuneen Kamuxin ostojohtaja Tero Törmänen. Kaasuauton hankkimisesta on tehty Kamuxilla mahdollisimman helppoa.

Miksi juuri kaasuautot ovat nyt mielenkiinnon kohteena?

Gasum on tehnyt pitkään määrätietoista työtä kaasuautoilun edistämiseksi Suomessa. Tankkausasemaverkosto kasvaa vauhdilla, ja kaasun hintataso on kilpailukykyinen.

Monissa Euroopan maissa ollaan kaasuautoilussa jo paljon pidemmällä kuin Suomessa ja kaasuautokanta on kasvanut suureksi. Niinpä sieltä on löydettävissä helposti käytettyjä kaasuautoja tuotavaksi Suomeen.

Kuinka sujuvasti kaasuauton hankkiminen toimii käytännössä?

Käytetyn kaasuauton ostoprosessi on hyvin yksinkertainen ja suoraviivainen. Asiakas määrittelee vaatimukset haluamallaan tarkkuudella: hintaluokan, merkin, mallin, ajetut kilometrit ja muut ominaisuudet. Sen jälkeen alamme etsiä sopivaa autoa.

Meillä on Euroopassa hyvät hankintakanavat, joiden avulla palvelemme asiakkaitamme heidän autotarpeissaan.

Kaasuautoja kysytään sen verran paljon, että ne eivät läheskään aina ehdi verkon kauppapaikoille. Toimitusaikaan vaikuttaa eniten kuljetusten järjestyminen. Nopeimmillaan auto on asiakkaan pihassa kahden viikon kuluttua toimeksiannosta.

Mitä automalleja on mahdollista hankkia?

Periaatteessa kaikkia, mitä markkinoilta löytyy. Volkswagen Passat ja Škoda Octavia ovat suosituimmat mallit. Audin ja Volvon malleja tuodaan niin ikään paljon. Pakettiautojakin on tuotu.

Autojen keskihinta liikkuu 20 000 euron tietämissä. Hintahaarukka on välillä 9 000–30 000 euroa. Tuodut autot ovat pääsääntöisesti erittäin hyväkuntoisia.

Ruotsista löytyy paras valikoima autoja. Siellä autoja myös muutetaan kaasukäyttöisiksi.

Miltä huomisen kaasuautomarkkina näyttää?

Kaasuautoilussa on nyt käsin kosketeltava hyrinä päällä. Markkina kehittyy Suomessa nopeasti ja kaipaamme lisää autokantaa ja vaihtoehtoja tarjolle. Tällainen kehitys sopii Kamuxin toimintatapaan erinomaisesti.

Olemme avanneet Konalan myymäläämme Kamux Green -osaston. Se on keskittynyt energiatehokkaiden ja ympäristöystävällisten vaihtoehtojen tarjoamiseen. Myyjiämme on koulutettu ympäristötehokkuuden osaamisessa ja taitotiedossa.

Kaasu-, hybridi- ja sähköautot kiinnostavat nyt kovasti. Uusia malleja tulee markkinoille jatkuvasti ja lähivuosina tällä saralla tapahtuu paljon.

Kiinnostuitko kaasuautoilusta? Tutustu kaasuauton hankintaoppaaseen ja rakenna kanssamme puhtaampaa liikennettä!

3.8.2018

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Lentäjä valitsi kaasuauton arkiliikenteeseen

Romutuspalkkio vauhdittaa nyt kaasuautojen suosiota. Vuoden 2018 alussa voimaan tullut romutuspalkkio kannustaa kestäviin ympäristöratkaisuihin.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kasvatamme kaasutankkausverkostoa 10 asemalla vuosittain

Tavoitteena on kehittää tankkausasemaverkostoa siten, että tankkaus on vaivatonta ja kätevää sekä jo olemassa oleville, että uusille kaasuautoilijoille.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kartoitusta, suunnittelua, lupaprosesseja – Miten Gasumin asemahankkeet tyypillisesti etenevät?

Kaasutankkausaseman perustaminen vaatii paljon muutakin kuin itse aseman rakentamisen. Gasum kartoittaa jatkuvasti uusia mahdollisia sijainteja Pohjoismaissa...

Lue lisää