Uskon, että etenkin Itämerellä LNG:n merkitys merenkulun polttoaineena tulee lähitulevaisuudessa kasvamaan. LNG:hen perustuvien ratkaisujen ansiosta korkeiden jääluokkien alusten rakentaminen on mahdollista niin, että ne täyttävät uudet energiatehokkuusvaatimukset. Maailman ensimmäinen LNG-jäänmurtaja Polaris liittyi erikoisvarustamo Arctia Oy:n laivastoon 2016. Se voi käyttää polttoaineenaan sekä LNG:tä että dieseliä. LNG:n käyttö pienentää merkittävästi aluksen hiilidioksidipäästöjä.

Tuemme LNG:hen siirtymiseen tarvittavan infrastruktuurin kehitystä operoimalla Polarista ja jakamalla parhaita käytäntöjä LNG:n käytöstä alan sisällä.

Tom Ekegren, liiketoimintajohtaja, Arctia Oy

LNG:llä on iso ja näkyvä rooli tulevaisuuden polttoainekartalla. Ympäristöasiat ovat yhä useamman yrityksen toiminnan keskiössä ja ohjaavat päätöksentekoa toiminnallisten ja taloudellisten tekijöiden rinnalla. Uskon, että hiilidioksidivapaa biokaasu tulee jossakin vaiheessa vahvasti kuvaan mukaan.

Uusien LNG:tä käyttävien laivojen käyttöönotto on ollut henkilöstöllemme iso oppimisprosessi. Olemme hankkineet jo nyt paljon osaamista, ja sen kartuttaminen jatkuu. Aiomme pitää saavuttamamme etumatkan meriliikenteessä. Kun hankimme uusia laivoja, niiden polttoaine tulee olemaan LNG.

Matti-Mikael Koskinen, toimitusjohtaja, ESL Shipping Ltd

Mielestäni LNG on paras vaihtoehto alusten polttoaineeksi Itämeren alueella. LNG:n hyvä energiatiheys ja kilpailukykyinen hinta tarjoavat meriliikennettä harjoittaville yrityksille erinomaisen ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Vähäiset rikkioksidien päästöt ja merkittävästi vähentyneet hiilidioksidipäästöt puhuvat vahvasti LNG:n puolesta.

Kehittyneen teknologian ansiosta LNG on nykyisin aina varteenotettava vaihtoehto uusien alusten polttoaineeksi. Tulevaisuuden tekniset ratkaisut antavat meille mahdollisuuden siirtyä jossakin vaiheessa täysin hiilineutraaleihin polttoaineisiin.

Tarvi-Carlos Tuulik, johtaja, laivahankinnat, AS Tallink Grupp

Tutustu myös näihin

Gallup: Miksi kaasuauto kiinnostaa raskaassa liikenteessä?

Kansainväliset ja kansalliset sitoumukset ohjaavat liikenteen toimijoita puhtaampiin valintoihin.

Lue lisää

Gallup: Kaasukaupan vauhti kiihtyy

Automerkkien maahantuojat ja kauppiaat odottavat tulevaa vuotta kaasu kielellä. Millaiset ovat kaasuautojen myyntinäkymät ja kasvuodotukset vuodelle 2018?

Lue lisää

Gallup: Miksi valitsit kaasuauton?

Kaasuauto houkuttelee kuljettajia muun muassa pienemmän budjetin sekä matalampien hiilidioksipäästöjen ansiosta.

Lue lisää