"Kehitämme riittävän tehokasta ja kustannuksiltaan järkevää kalustoa täyttämään lainsäädännön vaatimukset sekä asiakkaidemme ja heidän asiakkaidensa kuljetustarpeet. Suomessa raskaan kaluston auto ajaa keskimäärin 700–800 km vuorokaudessa. Kaasua on hyvin saatavilla ja se on järkevästi hinnoiteltu. Haluamme käyttää mahdollisimman hiilineutraalia polttoainetta. Biokaasu on siksi meille mieluinen valinta. Raskaassa liikenteessä tulemme käyttämään Euroopassa kaasukäyttöisiä autoja, niin myös Suomessa. Kaupunkijakelussa sähkökäyttöiset autot yleistyvät nopeasti. Volvo valmistaa jo useita sähköautomalleja kevyissä kuorma-autoissa."

Vesa Soppi, palvelutuote­vastaava, Volvo Suomi

"Iveco on edelläkävijä puhtaassa moottoriteknologiassa Euroopassa. Vuonna 1996 Madridissa jätehuoltoautoihin asennettiin vähäpäästöiset biokaasua käyttävät moottorit. Etelä-Euroopassa biokaasua on tarjolla runsaasti ja Ivecolla on siellä suuri markkinaosuus. Ivecolta löytyy kaasukäyttöinen versio joka kokoluokkaan pakettiautosta raskaaseen kuorma-autoon. Seuraavien kymmenen vuoden aikana Iveco panostaa kaasun hyödyntämiseen raskaassa liikenteessä. Olemme myyneet Suomessa pian kymmenen vuotta kaasukäyttöisiä paketti- ja kevyitä kuorma-autoja. Raskas liikenne on kehitysvaiheessa ja kaasukäyttöisen kaluston kysyntä on kasvussa."

Juhani Havia, myyntipäällikkö, Iveco Suomi

"Vaihtoehtoisen uuden teknologian hyödyntäminen kalustossa ja polttoaineissa on tärkein keinomme päästöjen vähentämiseksi. Käytämme useita vaihtoehtoisia polttoaineita. Uusimpana polttoaineena olemme ottaneet käyttöön Suomessa nesteytetyn maakaasun (LNG). Uusiutuva 100 % jätteistä ja tähteistä valmistettu diesel kuuluu polttoainevalikoimaamme. Seuraamme aktiivisesti biokaasun hintaa ja saatavuutta.
Ohjaamme ja koulutamme kuljettajia tehokkaaseen ja taloudelliseen ajotapaan, mikä vähentää polttoaineen kulutusta ja toimii siten ympäristön hyväksi. Kannustamme kuljettajia ekotehokkaaseen ajamiseen palkitsemisjärjestelmän avulla."

Anni Lemola, Head of Operational Excellence, DB Schenker Finland

"Uusilla polttoainevaihtoehdoilla on suuri merkitys, kun kuljemme kohti puhtaampaa liikennettä. Sopivan kuljetuskaluston, moottorin ja kuljetuksiin soveltuvan polttoaineen valinta on ympäristön kannalta tärkeää. Biokaasu on polttoaine, jonka avulla kuljetukset voidaan hoitaa ympäristöystävällisemmin jo nyt. Uudet kaasumoottorit ovat riittävän tehokkaita ja, mikä tärkeintä, myös luotettavia, jotta kuljettaminen voidaan hoitaa yhtä sujuvasti ja varmasti kuin dieselmoottoreilla. Scania on vahvasti mukana kehittämässä tulevaisuuden puhtaampaa liikennettä. Vaihtoehtoisten polttoaineiden valikoimamme on markkinoiden laajin, ja haluamme sen pysyvän sellaisena myös tulevaisuudessa."

Olli Heikkinen, markkinointipäällikkö, Scania Suomi

Tutustu myös näihin

Gallup: Mikä on tulevaisuuden polttoaine meriliikenteessä?

Nesteytetty maakaasu kiinnostaa nyt laajasti meriliikenteen asiakkaita. Kysyimme asiakkailta, mikä tekee siitä heidän mielestään houkuttelevan vaihtoehdon.

Lue lisää

Gallup: Miksi valitsit kaasuauton?

Kaasuauto houkuttelee kuljettajia muun muassa pienemmän budjetin sekä matalampien hiilidioksipäästöjen ansiosta.

Lue lisää

Gallup: Kaasukaupan vauhti kiihtyy

Automerkkien maahantuojat ja kauppiaat odottavat tulevaa vuotta kaasu kielellä. Millaiset ovat kaasuautojen myyntinäkymät ja kasvuodotukset vuodelle 2018?

Lue lisää

Tietoa liittyen koronavirusepidemiaan (COVID-19)

Lue lisää Sulje