Volvo Suomi, Vesa Soppi

"Kehitämme riittävän tehokasta ja kustannuksiltaan järkevää kalustoa täyttämään lainsäädännön vaatimukset sekä asiakkaidemme ja heidän asiakkaidensa kuljetustarpeet. Suomessa raskaan kaluston auto ajaa keskimäärin 700–800 km vuorokaudessa. Kaasua on hyvin saatavilla ja se on järkevästi hinnoiteltu. Haluamme käyttää mahdollisimman hiilineutraalia polttoainetta. Biokaasu on siksi meille mieluinen valinta. Raskaassa liikenteessä tulemme käyttämään Euroopassa kaasukäyttöisiä autoja, niin myös Suomessa. Kaupunkijakelussa sähkökäyttöiset autot yleistyvät nopeasti. Volvo valmistaa jo useita sähköautomalleja kevyissä kuorma-autoissa."

Vesa Soppi, palvelutuote­vastaava, Volvo Suomi

"Iveco on edelläkävijä puhtaassa moottoriteknologiassa Euroopassa. Vuonna 1996 Madridissa jätehuoltoautoihin asennettiin vähäpäästöiset biokaasua käyttävät moottorit. Etelä-Euroopassa biokaasua on tarjolla runsaasti ja Ivecolla on siellä suuri markkinaosuus. Ivecolta löytyy kaasukäyttöinen versio joka kokoluokkaan pakettiautosta raskaaseen kuorma-autoon. Seuraavien kymmenen vuoden aikana Iveco panostaa kaasun hyödyntämiseen raskaassa liikenteessä. Olemme myyneet Suomessa pian kymmenen vuotta kaasukäyttöisiä paketti- ja kevyitä kuorma-autoja. Raskas liikenne on kehitysvaiheessa ja kaasukäyttöisen kaluston kysyntä on kasvussa."

Juhani Havia, myyntipäällikkö, Iveco Suomi

Juhani Havia, Iveco Suomi
Anni Lemola, DB Schenker Finland

"Vaihtoehtoisen uuden teknologian hyödyntäminen kalustossa ja polttoaineissa on tärkein keinomme päästöjen vähentämiseksi. Käytämme useita vaihtoehtoisia polttoaineita. Uusimpana polttoaineena olemme ottaneet käyttöön Suomessa nesteytetyn maakaasun (LNG). Uusiutuva 100 % jätteistä ja tähteistä valmistettu diesel kuuluu polttoainevalikoimaamme. Seuraamme aktiivisesti biokaasun hintaa ja saatavuutta.
Ohjaamme ja koulutamme kuljettajia tehokkaaseen ja taloudelliseen ajotapaan, mikä vähentää polttoaineen kulutusta ja toimii siten ympäristön hyväksi. Kannustamme kuljettajia ekotehokkaaseen ajamiseen palkitsemisjärjestelmän avulla."

Anni Lemola, Head of Operational Excellence, DB Schenker Finland

"Uusilla polttoainevaihtoehdoilla on suuri merkitys, kun kuljemme kohti puhtaampaa liikennettä. Sopivan kuljetuskaluston, moottorin ja kuljetuksiin soveltuvan polttoaineen valinta on ympäristön kannalta tärkeää. Biokaasu on polttoaine, jonka avulla kuljetukset voidaan hoitaa ympäristöystävällisemmin jo nyt. Uudet kaasumoottorit ovat riittävän tehokkaita ja, mikä tärkeintä, myös luotettavia, jotta kuljettaminen voidaan hoitaa yhtä sujuvasti ja varmasti kuin dieselmoottoreilla. Scania on vahvasti mukana kehittämässä tulevaisuuden puhtaampaa liikennettä. Vaihtoehtoisten polttoaineiden valikoimamme on markkinoiden laajin, ja haluamme sen pysyvän sellaisena myös tulevaisuudessa."

Olli Heikkinen, markkinointipäällikkö, Scania Suomi

Olli Heikkinen, Scania Suomi
Tutustu myös näihin

Gallup: Miksi kuljetusyhtiöt siirtyvät kaasuun?

Raskas liikenne on avainasemassa, kun halutaan torjua ilmastonmuutosta.

Lue lisää

Gallup: Mitä mieltä kuljetusyhtiöt ovat päästövähennyksistä?

Lue lisää

Gallup: Millainen bisnes kaasuauton tuonti on?

Kaasuautot istuvat hyvin Kamuxin vähäpäästöisten autojen konseptiin, kertoo Kamux Suomi Oy:n maajohtaja Tommi Iiskonmäki.

Lue lisää