Yritysautoilua taloudellisesti ja vihreästi 

Valitsemalla kaasun yritysajoneuvojesi polttoaineeksi vähennät polttoainekustannuksia ja pienennät yrityksesi hiilijalanjälkeä. Kaasuautoon voit tankata kotimaista biokaasua tai valita liikenteen edullisimman polttoaineen maakaasun.

Lue lisää

Suomi Areena - Häkäpöntöistä biobusseihin ja robottiautoihin

Gasum kutsui SuomiAreenan vierailijat biokaasubussin kyytiin keskustelemaan liikenteen tulevaisuudesta yhteistyössä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n kanssa. Liikenteen tehottomuus, työpaikkojen katoaminen haja-asutusalueilta sekä ilmastonmuutos olivat keskustelun keskiössä. Uudet paikallisesti tuotettavat käyttövoimat, kuten biokaasu, nähtiin mahdollisuutena tuoda elinvoimaa koko Suomeen.

Paneelissa oli mukana Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, Sitran hiilineutraalin kiertotalous-teeman johtaja Mari Pantsar, sekä Vihreiden kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen. Näyttelijä, ohjaaja Mikko Kivinen oli myös kanssamatkustajana. Tilaisuuden juonsi Kirsi Heikel.

Sitran Mari Pantsar oli huolissaan nykytilanteesta: ”Autot seisovat keskimäärin 96% käyttöajastaan. Tämän lisäksi tehottoman liikenteen infrastruktuuri vie tilaa puistoilta ja asuinneliöiltä kaupungeissa, johtaen korkeisiin vuokriin ja alempaan viihtyvyyteen”.

Paneeli oli samaa mieltä nykyisen toimintamallin kestämättömyydestä, mutta painotti autoilun keskeistä asemaa Suomen kansantaloudessa.

Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen ja JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine korostivat voimakkaasti eri toimijoiden vuoropuhelun ja yhteistyön merkitystä tulevaisuuden liikenneratkaisuja suunniteltaessa.

Samalla paneeli muistutti, että yksilön valinnoilla on myös väliä. Suomessa 68% ilmastopäästöistä tulee tavallisten ihmisten jokapäiväisistä valinnoista, kuten liikenteestä. Kestävän kiertotalouden periaatteita voi noudattaa esimerkiksi kierrättämällä biojätteensä tai ajamalla vähäpäästöisellä autolla.

Niemi-Laine oli huolissaan työpaikkojen vähenemisestä digitalisaation myötä ja toivoi näkevänsä enemmän palvelupohjaisia liikenneratkaisuja myös haja-asutusalueilla.

Lamminen totesi kuljetusalan työllistävän ihmisiä myös jatkossa. Mahdollisuudet kohdistuvat esimerkiksi raskaan liikenteen kuljetuksiin, sekä biokaasutehtaisiin.

”Teknologia ja tehtaat ovat uusia, joten kaasuautojen ja -verkoston lisääntyessä, yhä useammat tehtaat työllistävät tulevaisuudessa kasvavan joukon ihmisiä ympäri Suomea, koska biokaasua sekä käytetään, että tuotetaan paikallisesti”, Lamminen huomautti.

Panelistit olivat yksimielisiä siitä, että ensi vuoden eduskuntavaaleissa ilmastonmuutoksen, ja siihen vastaavien yhteisten pelisääntöjen, on oltava asialistan kärjessä.

Jatketaan keskustelua twitterissä hashtagilla #tulevaisuudenliikenne!

20.7.2018

Tutustu myös näihin
Gasumin biokaasulaitos Turussa
ARTIKKELI

Turun biokaasulaitos on malliesimerkki kiertotaloudesta

Turun Topinpuistossa sijaitseva Gasumin biokaasulaitos on käynyt viime vuosina läpi merkittävän laajennuksen ja modernisoinnin.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Itämerta suojellaan kiertotalouden keinoin

Itämeren tilaa voidaan parantaa esimerkiksi polttoainevalinnoilla ja ravinteiden kierrätyksellä.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Vuonna 2030 kiertotalous on tavallinen tapa ajatella

Hyvät kiertotalousratkaisut tulee seuraavaksi skaalata suurempaan mittakaavaan, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Lue lisää