Kiinnostuitko kaasuautoilusta?

 

Mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon kaasuautoa hankkiessa? 

Tutustu kaasuauton hankintaoppaaseemme.

 

Lue lisää

05.01.2018

Kiinteähinta-kampanjan tuhannes GasCard-asiakas: ”Kaasuautoilu vähentää polttoainekuluja merkittävästi”

Helsinkiläisestä Kari Lintilästä tuli syksyllä Gasumin kiinteähinta-kampanjan tuhannes GasCard-asiakas. Gasumin omalla GasCard-maksuaikakortilla voi maksaa kotimaisen biokaasun tankkausostot Gasumin kaasutankkausasemilla.

Helsinkiläinen Kari Lintilä hankki ensimmäisen kaasuautonsa syksyllä 2017. Hän päätti kokeilla tutun autokauppiaan suosituksesta bi-fuel-mallista Volvoa, jonka polttoaineeksi sopii joko kaasu tai bensiini.

Kari oli tutustunut uusiin energianlähteisiin jo perheen kakkosautossa, joka on sähkö- ja bensiinikäyttöinen hybridi. Uteliaisuus sai kokeilemaan kaasuautoa.

"Auton tärkeimpiä ominaisuuksia ovat minulle vakionopeuden säädin ja vetokoukku. Kun ne löytyivät autosta, olin heti valmis hankkimaan kaasuauton", Kari muistelee.

Autonvaihto on tuonut päivittäisessä kulutuksessa merkittäviä säästöjä. Polttoainekulut putosivat kuukaudessa heti noin 40–50 euroa.

GasCard nopeuttaa tankkaamista

Kari hankki itselleen pian myös Gasumin GasCard-maksukortin. GasCardilla hän tankkaa nyt kotimaista biokaasua rajattomasti kuukaudessa 89 euron kampanjahintaan. Se on tuonut vielä lisäsäästöä ja on samalla myös ekologinen valinta.

"Tuntuu kaiken kaikkiaan erittäin järkevältä käyttää kotimaista biokaasua", Kari korostaa.

GasCard käy maksuvälineenä Gasumin kaasutankkausasemilla. Ostot laskutetaan kerran kuussa. Asiakas voi valita joko kiinteän kuukausihinnan tai laskutuksen toteutuneen mukaan.

Autoileminen tulee Karille nyt kokonaisuutena selvästi aiempaa edullisemmaksi, varsinkin kun kaasuautojen käyttövoimavero on pienempi kuin dieselautojen.

Kaasutankkausasema lähellä kotia

Karin auto on 2,4-litrainen eli kaupunkiautoksi iso. Biokaasulla tankatessa kustannukset pysyvät kaupunkiajossakin kurissa.

Kari tarvitsee autoa työmatkojen lisäksi myös mökkimatkoilla. Hän ajaa usein Helsingistä Keski-Pohjanmaalla sijaitsevalle mökilleen. Karin toiveena onkin, että Suomeen saataisiin lisää kaasuasemia.

Gasumin Roihupellon kaasutankkausasema sijaitsee lähellä Karin kotia. Hän tankkaa siellä myös lähtiessään mökille. Keskipohjalaista mökkikuntaa lähinnä oleva asema sijaitsee kuitenkin vasta Kruunupyyssä, jonne on mökiltä jonkin verran matkaa.

5.1.2018

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Kolme syytä vaihtaa kaasuautoon

Yhä useampi suomalainen ajaa kaasuautolla, eikä trendille näy loppua. Suosion takaa kaasuautojen huokea hinta, kotimainen polttoaine sekä pitkä toimintasäde.

Lue lisää
Säästä kaasuautolla
ARTIKKELI

Biokaasun tankkaaminen puolitti mökkimatkan kulut

Oopperalaulaja Kristian Lindroos kokeili kaasuautoa viikon. Eniten hän yllättyi pienestä tankkauslaskusta.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Lentäjä valitsi kaasuauton arkiliikenteeseen

Romutuspalkkio vauhdittaa nyt kaasuautojen suosiota. Vuoden 2018 alussa voimaan tullut romutuspalkkio kannustaa kestäviin ympäristöratkaisuihin.

Lue lisää