Matti-Mikael "Mikki" Koskinen

Toimitusjohtaja, ESL Shipping Ltd, Itämeren johtava kuivarahtia kuljettava yhtiö

Päätuoteryhmät: teräs-, energia- ja kaivannaisteollisuuden tuotteet

Kuljetusmäärä: 11,4 milj. tonnia vuodessa

Kalusto: 14 suurta + 4 pientä alusta, kantavuus yhteensä 317 000 DWT.

Ympäristöarvot saivat ESL Shippingin valitsemaan LNG:n

Itämeren johtava kuivarahtia kuljettava yhtiö ESL Shipping aikoo jatkossa käyttää alustensa polttoaineena nesteytettyä maakaasua (LNG). Yhtiön kaksi uutta kaasukäyttöistä irtolastialusta ovat kokoluokassaan maailman ensimmäiset LNG:tä käyttävät alukset.

Miksi LNG kiinnostaa?

Ympäristöasiat vaikuttivat valinnassamme eniten. Meille on tärkeää, että uusien laivojemme hiilijalanjälki pienenee. Se on uusissa laivoissa puolet pienempi kuin vanhoissa. Puolet hiilijalanjäljen pienenemisestä johtuu LNG:n käyttämisestä. LNG on uutta teknologiaa hyödyntävä puhdas polttoaine, joka tukee osaltaan myös liiketoimintamme kannattavuutta ja kilpailukykyä.

Mihin käytätte LNG:tä?

Valmistumassa olevat kaksi irtolastialusta käyttävät polttoaineena nesteytettyä maakaasua (LNG). Ne ovat tyyppi- ja kokoluokassaan maailman ensimmäiset LNG:tä käyttävät alukset. Alusten nimet Viikki ja Haaga kertovat luonnonläheisestä ajattelustamme. Tapanamme on nimetä aluksemme Helsingin historiallisten ja luontoarvoistaan tunnettujen kaupunginosien mukaan.

Milloin uudet alukset ovat toiminnassa?

Viikki tulee liikenteeseen alkukesällä ja Haaga myöhemmin. Molemmat tulevat kuljettamaan Pohjois-Euroopan tavaraliikenteessä terästeollisuuden tuotteita ja muuta sopimusliikennettä.

Miten LNG:n toimitusketju palvelee teitä?

Alustemme polttoainetankit täytetään etupäässä Raahen ja Luulajan satamissa, jonne LNG kuljetetaan pääosin Torniosta säiliöautoilla. Päädyimme käyttämään LNG:tä, kun sen toimitusverkosto laajentui ja kaasun saanti varmistui. Yhteistyö Gasumin tytäryhtiön Skangasin kanssa on ollut hyvin tuloksellista. Gasum on Pohjoismaiden johtava LNG:n toimittaja. Kaikki asiat yksittäisiä käytäntöjä myöten on sovittu hyvissä ajoin valmiiksi.

8.6.2018

Tutustu myös näihin
Content image

Kaasu kuuluu tulevaisuuden satamapalveluihin

Ruotsin Oxelösundin satamaan kaasuterminaalia rakentava OxGas pyrkii vähentämään merenkulun päästöjä rakentamalla uuden kaasuterminaalin.

Lue lisää
Content image

Glava ja Gasum: vastuullista kumppanuutta vuosikymmenen ajan

Norjalainen teollisuusyhtiö on tehnyt LNG:n avulla tuotantoketjustaan vastuullisemman. Glavan ja Gasumin kumppanuus alkoi yli 10 vuotta sitten, kun yksi Norj...

Lue lisää
Content image

Kaasukäyttöiset kuljetukset osaksi Satotukun toimintaa

Viime vuosina vastuullisuus on kasvanut merkittäväksi osaksi Satotukun liiketoimintastrategiaa ja esimerkiksi kilpailutettavaa logistiikkaa.

Lue lisää