Matti-Mikael "Mikki" Koskinen

Toimitusjohtaja, ESL Shipping Ltd, Itämeren johtava kuivarahtia kuljettava yhtiö

Päätuoteryhmät: teräs-, energia- ja kaivannaisteollisuuden tuotteet

Kuljetusmäärä: 11,4 milj. tonnia vuodessa

Kalusto: 14 suurta + 4 pientä alusta, kantavuus yhteensä 317 000 DWT.

08.06.2018  

Ympäristöarvot saivat ESL Shippingin valitsemaan LNG:n

Jaa:

Itämeren johtava kuivarahtia kuljettava yhtiö ESL Shipping aikoo jatkossa käyttää alustensa polttoaineena nesteytettyä maakaasua (LNG). Yhtiön kaksi uutta kaasukäyttöistä irtolastialusta ovat kokoluokassaan maailman ensimmäiset LNG:tä käyttävät alukset.

Miksi LNG kiinnostaa?

Ympäristöasiat vaikuttivat valinnassamme eniten. Meille on tärkeää, että uusien laivojemme hiilijalanjälki pienenee. Se on uusissa laivoissa puolet pienempi kuin vanhoissa. Puolet hiilijalanjäljen pienenemisestä johtuu LNG:n käyttämisestä. LNG on uutta teknologiaa hyödyntävä puhdas polttoaine, joka tukee osaltaan myös liiketoimintamme kannattavuutta ja kilpailukykyä.

Mihin käytätte LNG:tä?

Valmistumassa olevat kaksi irtolastialusta käyttävät polttoaineena nesteytettyä maakaasua (LNG). Ne ovat tyyppi- ja kokoluokassaan maailman ensimmäiset LNG:tä käyttävät alukset. Alusten nimet Viikki ja Haaga kertovat luonnonläheisestä ajattelustamme. Tapanamme on nimetä aluksemme Helsingin historiallisten ja luontoarvoistaan tunnettujen kaupunginosien mukaan.

Milloin uudet alukset ovat toiminnassa?

Viikki tulee liikenteeseen alkukesällä ja Haaga myöhemmin. Molemmat tulevat kuljettamaan Pohjois-Euroopan tavaraliikenteessä terästeollisuuden tuotteita ja muuta sopimusliikennettä.

Miten LNG:n toimitusketju palvelee teitä?

Alustemme polttoainetankit täytetään etupäässä Raahen ja Luulajan satamissa, jonne LNG kuljetetaan pääosin Torniosta säiliöautoilla. Päädyimme käyttämään LNG:tä, kun sen toimitusverkosto laajentui ja kaasun saanti varmistui. Yhteistyö Gasumin tytäryhtiön Skangasin kanssa on ollut hyvin tuloksellista. Skangas on Pohjoismaiden johtava LNG:n toimittaja. Kaikki asiat yksittäisiä käytäntöjä myöten on sovittu hyvissä ajoin valmiiksi.

Tutustu myös näihin

Kaasukäyttöinen rekka yleistyy kuljetusliikenteessä

Ossi Tiilikaisen yritys K&O Tiilikainen ajaa DB Schenkerin irtoperäliikennettä ja jakeluajoa nesteytetyn maakaasun voimalla.

Lue lisää

LNG edistää Outokummun ilmastotavoitteiden toteutumista

Outokumpu pienentää kaivosteollisuuden päästöjä käyttämällä maakaasua muun muassa senkkojen esilämmittämiseen. LNG:n ansiosta päästöt vähenevät noin 15 %.

Lue lisää

Tehokkaammat moottorit nostavat kaasukuorma-autojen kysyntää

Kehittynyt tekniikka ja tavoite päästöjen pienentämiseen ovat viime vuosina nostaneet kysyntää.

Lue lisää