Kaasuautoilijat säästävät sekä polttoainekustannuksissa että päästöissä

 

Kaasuauto on taloudellisen ja ympäristötietoisen kuluttajan valinta. Kaasutankin lisäksi autoissa on bensiinitankki, mikä tekee kaasuautosta huolettoman valinnan. Lue viisi hyvää syytä ajaa kilometrit kaasulla.

 

Tutustu kaasuauton etuihin

Kaasuautot täyttävät Suomen tiet - kolme syytä vaihtaa kaasuautoon

Yhä useampi suomalainen ajaa kaasuautolla, eikä trendille näy loppua. Suuren suosion takaa muun muassa kaasuautojen huokea hinta, uusiutuva polttoaine sekä pitkä toimintasäde. Tässä kolme syytä, joiden vuoksi kannattaa vaihtaa kaasuautoon.

1. Kaasuautoilu on kokonaiskustannuksiltaan edullisinta

Kaasuautojen hankintahinta ei poikkea merkittävästi bensiiniautojen hinnasta. Kaasuauto maksaa yleensä vain hieman vastaavaa bensiiniautoa enemmän, ja joissakin automalleissa kaasulla kulkevan version saa jopa bensiiniversiota halvemmalla. Kaasuautot säilyttävät myös arvonsa paremmin kuin dieselautot ja selkeästi sähköautoja paremmin. Jos auton jälleenmyynti mietityttää jo ostohetkellä, on kaasuauto oikea valinta.

Polttoainevalinnoilla on mahdollista tehdä kuukausittaisia säästöjä. Kaasu on noin 35–40 % bensiiniä edullisempaa: maakaasu on tällä hetkellä liikenteen edullisin polttoaine ja uusiutuva biokaasu on taas edullisin uusiutuvista polttoaineista. Kaasuauton kokonaiskustannukset ovat matalat, sillä myös sen käyttövoimavero on dieselautoja pienempi.

2. Kaasuautolla voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %

Uusiutuvalla biokaasulla ajaminen on kätevä tapa vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia. Täysin uusiutuvaa biokaasua valmistetaan biohajoavista raaka-aineista, kuten kotitalouksien biojätteistä, kauppojen hävikistä ja yhteiskunnan jätevesilietteestä. Biokaasun tuotannosta syntynyt ravinnejäännös taas hyödynnetään kierrätyslannoitteena pelloilla. Valitessasi biokaasun tuet siis samalla kiertotaloutta.

3. Yhdellä kaasutankkauksella pääsee pitkälle

Kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi aina bensiinitankki, mikä tekee toimintasäteestä laajan. Pelkällä kaasulla on mahdollista taittaa automallista riippuen satoja kilometrejä: esimerkiksi Seat Leonilla, Skoda Octavialla ja Volkswagen Golfilla ajaa noin 500 kilometrin matka, ja varalla olevalla bensiinitankilla vielä noin 200 kilometriä lisää. Kaksi tankkia takaa sen, että kaasuautoon löytyy aina polttoainetta, vaikka lähettyvillä ei olisikaan kaasutankkausasemia. Gasumilla on jo kymmeniä tankkausasemia ympäri Suomea, ja lähivuosina määrä tulee kasvamaan. 

4.2.2020

Tutustu myös näihin
kaasuauton tankkaaminen
ARTIKKELI

Kaasuautoilija säästää rahaa ja ympäristöä

Käyttökustannuksiltaan edullinen kaasuauto sopii monenlaisten autoilijoiden tarpeisiin ja on tehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaasu-Audi on oiva työsuhdeauto

Henri Lehijoesta tuli kaasuautoilija kertaheitolla, kun uusien Audi-mallien joukosta löytyi kiinnostava Audi A4 g-tron.

Lue lisää
Lari lLähdesmäki valitsi työsuhdeautoksi kaasuauton
ARTIKKELI

Entistä ekologisempi työsuhdeauto

Kuopiolaisella Lari Lähdesmäellä on ollut useita työsuhdeautoja, mutta nyt alla on ensimmäinen, joka kulkee kaasulla.

Lue lisää
Content image

Sijaitseeko kaasutankkausasema reittisi varrella?

Missä niitä kaasuautoja tankattiinkaan? Kaasutankkausasemaverkostomme laajenee jatkuvasti, ja asemia löytyy jo nyt Suomesta aina Helsingistä Ouluun. Katso kartalta lähimpien kaasuasemien sijainnit.