Kiinnostaako kaasuautoilu?

Yhä useampi suomalainen valitsee nyt auton, jossa on bensiinitankin lisäksi myös kaasutankki. Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto!

 

Lue lisää

02.01.2019  

Käytetty kaasuauto löytyy usein Saksasta ja Ruotsista

Jaa:

Käytetyn kaasuauton voi hankkia ulkomailta luotettavan kumppanin avulla. Hankinta onnistuu myös omatoimisesti yksityishenkilönä.

Kaasukäyttöisten henkilöautojen tuonti kasvaa jyrkästi. Kun käytettyjä kaasuautoja tuotiin vuonna 2014 vielä alle sata kappaletta, vuoden 2018 kokonaissaldo nousi reilusti yli tuhannen auton.

Käytettyjen henkilöautojen tuonti Suomeen kasvaa muutenkin: Trafin tilastojen mukaan tuonti on lähes kaksinkertaistunut neljässä vuodessa ja 30 000 auton raja ylitettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018 jo lokakuussa.

Käytetty kaasuauto on usein hyväkuntoinen

Käytettyinä tuodut kaasuautot ovat keskimäärin hyvin uusia ja hyväkuntoisia. Vuonna 2017-2018 tuoduista kaasukäyttöisistä autoista yli 75 prosenttia on otettu käyttöön tällä vuosikymmenellä. Vuonna 2018 tuoduista 40 prosenttia on enintään viisi vuotta käytössä olleita.

J. Rinta-Jouppi Oy on tuonut käytettyjä autoja aiemmin Saksasta. Vuonna 2018 Ruotsi tuli kuvioihin uutena tuontimaana. Lahden toimipisteen paikallisjohtaja Juha Vilander pitää muutaman kuukauden kokemuksia erittäin rohkaisevina.

– Asiakkaat arvostavat ruotsalaisia kauppakumppaneina. He ovat aika lailla samanlaisia kuin me. Ruotsista saa laadukkaita ja hyvin varusteltuja autoja myös talvikäyttöön.

Kysyntä ylittää tarjonnan

J. Rinta-Jouppi käyttää tuonnissa tuttuja ja luotettuja kumppaneita, jotka etsivät käytettyjä autoja jatkuvasti. Vilanderin mukaan haku on koko ajan päällä.

Nyt Lahden myymälässä on 60 Ruotsista tuotua autoa, joista joka kymmenes on kaasuauto.

Ruotsissa on liikenteessä noin 50 000 kaasuautoa eli lähes kymmenkertaisesti Suomeen verrattuna. Suomen käytetyn kaasuauton markkinat ovat Ruotsiin verrattuna vielä pienet.

J. Rinta-Joupin henkilöstö on paneutunut kaasuautojen hankintaan ja myyntiin huolella. Asiakkailta saatu hyvä vastaanotto kannustaa heitä yhä parempaan palveluun.

Aina voi kysyä apua

Porilainen Sauli Jaakkola kiinnostui kaasuauton hankkimisesta talvella 2017, kun kilometrin päähän tämän kotoa oli avautumassa tankkausasema. Ympäristösyyt ja mahdollisuus käyttää biokaasua vauhdittivat päätöksen tekemistä.

Ruotsin kaasuautomarkkinat vetivät alusta alkaen Jaakkolaa puoleensa. Kun sopiva vuosimallin 2010 VW Passat tuli tarjolle käypään hintaan, ei Jaakkola epäröinyt lähteä matkaan.

Terveen kriittinen suhtautuminen ja kielipää riittivät matkaeväiksi.

– Suomessa tehtäviin vero- ja tullausilmoituksiin, katsastukseen ja muihin yksityiskohtiin löytyy netistä hyvin tietoa. Ja aina voi kysyä tarpeen tullen apua, Jaakkola kertoo.

Jaakkola pohdiskelee reilun 50 000 kaasuautokilometrin kokemuksella jo uutta reissua länsinaapuriin. Toinen dieselauto voisi joutaa vaihtoon, jos sopiva kaasuauto löytyisi tilalle.

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Jyväskylään avautui Gasumin kaasutankkausasema

Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston mukaan kaupunki etsii tapoja hyödyntää yhdyskuntajätteitä paremmin, ja biokaasun tuotannolla on tässä suuri rooli.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Biokaasun tankkaaminen puolitti mökkimatkan kulut

Oopperalaulaja Kristian Lindroos kokeili kaasuautoa viikon. Eniten hän yllättyi pienestä tankkauslaskusta.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Hämeenlinna sai kaasutankkauaseman

Entistä useammalla Suomen kasvukäytävän varrella asuvalla on mahdollisuus käyttää vähäpäästöistä kaasua polttoaineenaan.

Lue lisää