Kuljetusten kulut ja päästöt kevenevät kaasulla

Edullinen hinta ja ympäristöystävällisyys kuuluvat kaasun valtteihin, kun puhutaan raskaan liikenteen polttoainevaihtoehdoista. Lue lisää nesteytetystä maa- ja biokaasusta raskaan liikenteen polttoaineena!

 

Tutustu

Content image

Juha-Matti Koskinen

myyntipäällikkö, raskasliikenne
Etelä-Suomi, Itä-Suomi ja Pohjois-Suomi
p. +358 40 768 7188
juha-matti.koskinen@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

LNG-auto tarjoaa Vähälä Yhtiöiden asiakkaille vastuullisemman vaihtoehdon

Vähälä Yhtiöt on täyden palvelun logistiikkatalo, jonka yksi tärkeimmistä arvoista on vastuullisuus. Tarjotakseen asiakkailleen ympäristöystävällisempiä ja vastuullisempia palveluita, on Vähälä Yhtiöt ottanut käyttöön vaihtoehtoisena polttoainemuotona nesteytetyn maakaasun (LNG). Gasumin LNG:tä moottorissaan polttava auto kulkee tasaisella kulutuksella ympäri vuoden kelistä riippumatta.

Vähälä Yhtiöt on vuonna 1937 perustettu perheyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen kuljetuspalveluita, varastointipalveluita ja monenlaisia logistiikan lisäarvopalveluita. Vähälä Yhtiöt toimii myös Pohjois- ja Keski-Suomessa DB Schenkerin kumppanina. Tällä hetkellä yritystä luotsaavat kolmannen polven yrittäjät. 

"Haluamme toimia vastuullisesti myös ympäristön näkökulmasta. Olemme kiinnostuneita ympäristöystävällisemmistä kuljetusmuodoista ja vaihtoehtoisista polttoainemuodoista. Sen myötä mielenkiintomme heräsi myös LNG:tä kohtaan", kertoo toimitusjohtaja Ville Vähälä

Kaasuauto on hiljainen ja miellyttävä ajettava

Vähälä Yhtiöiden ensimmäinen LNG-auto saatiin käyttöön alkutalvella 2019. Yhteistyö Gasumin kanssa sai alkunsa hyvin luontevasti – suoraan Vähälä Yhtiöiden Vaajakosken logistiikkakeskusta vastapäätä sijaitsee Gasumin kaasutankkausasema

"Autoon tankkiin tankataan nestemäistä LNG:tä, jota sitten poltetaan kaasuna moottorissa. Auto on huomattavasti hiljaisempi kuin perinteinen dieselkäyttöinen auto. 460 hevosvoiman teholuokaltaan se on tällaisiin kuljetustehtäviin varsin sovelias", Vähälä summaa.

"Kuljettajat ovat tykänneet kyllä ajaa tällä. Tämä on heidän mukaansa miellyttävä ajettava", Vähälä toteaa. 

Tasainen kulutus säällä kuin säällä

Perinteiseen dieselkäyttöiseen autoon verrattuna yksi LNG:n merkittävimmistä hyödyistä on kulutuksen tasalaatuisuus. Siinä missä dieseliä kuluu talvikuukausina enemmän, kuluttaa LNG-auto samalla tavalla, oli sitten kesä tai talvi. 

"Merkittävä hyöty on tietysti myös tämä ympäristöystävällisyys. Pystymme tuottamaan asiakkaillemme ympäristöystävällisempiä palveluita", Vähälä painottaa.

Tulevaisuudessa Vähälä Yhtiöt aikoo ottaa käyttöönsä useampia LNG-autoja. Nykyisellä autolla on liikennöity paljon Vaajakosken ja pääkaupunkiseudun välillä. Ouluun avattu Gasumin tankkausasema antaa liikennöintiin lisää mahdollisuuksia.

"Uuden tankkausaseman rakentaminen oli erittäin tervetullutta. Nyt kaasuautojen liikennettä voidaan lisätä myös Oulun suuntaan", Vähälä kiittelee.

31.10.2019

Tutustu myös näihin
Content image

Kaasukäyttöiset kuljetukset osaksi Satotukun toimintaa

Viime vuosina vastuullisuus on kasvanut merkittäväksi osaksi Satotukun liiketoimintastrategiaa ja esimerkiksi kilpailutettavaa logistiikkaa.

Lue lisää
Järvimäki kuljettaa kaasulla

Kaasulla kohti puhtaampia kuljetuksia

Kuljetus Arto Järvimäen LNG-ajoneuvojen hankinnalle oli kaksi selkeää syytä; asiakkaiden toiveet ja ympäristöarvot.

Lue lisää
Vaasan ruispalat kulkevat biokaasulla

Vaasan vaihtoi uusiutuvaan: Ruispalat kulkevat biokaasulla

Leipä on parasta tuoreena, joten Vaasan Oy:n rekat kuljettavat sitä läpi Suomen lähes vuoden jokaisena päivänä. Kun yhtiö otti pitkän matkan kuljetuksissaan...

Lue lisää