Rikumatti, Turku

Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi lasta

 

Auto: Skoda Octavia 2018

 

"Olisinpa tiennyt, että kaasuautoilu on näin kätevää!"

 

Kiinnostaako sinuakin puhtaampi tapa tankata?

 

Lue lisää

Mies nojaa tyytyväisenä kaasuautoonsa Gasumin Turun tankkausasemalla

Kaasuautoilijat säästävät sekä polttoainekustannuksissa että päästöissä

 

Kaasuauto on taloudellisen ja ympäristötietoisen kuluttajan valinta. Kaasutankin lisäksi autoissa on bensiinitankki, mikä tekee kaasuautosta huolettoman valinnan. Lue viisi hyvää syytä ajaa kilometrit kaasulla.

 

Tutustu kaasuauton etuihin

Olisinpa tiennyt, että kaasuauton tankkaaminen on näin kätevää

Rikumatti on koukussa kaasuautoiluun. Hän on ajanut vuoden farmarimallisella kaasu-Skodallaan eikä enää vaihtaisi, sillä kaasuauto on käytössä mukavampi ja ajaminen huomattavasti edullisempaa.

Kun Mirva-vaimo hankki uuden auton, Rikumattikin alkoi haluta uutta menopeliä. Oli aika siirtyä seuraavalle tasolle. Liikenne- ja kuljetustekniikan opinnoista Rikumatille oli jäänyt mieleen, että jossain päin maailmaa ajetaan jopa enemmän kaasulla kuin perinteisen käyttövoiman kulkuneuvoilla.

"Halusin kokeilla jotain uutta. Aina ei tarvitse toimia sen mukaan, miten on toimittu vuosikymmenien ajan", Rikumatti ajattelee.

Kaasuautoilu tukee kiertotaloutta

Uusien näkökulmien ja tapojen etsiminen toteutuu myös perheen arkisissa ympäristöteoissa. Rikumatti haluaa opettaa lapsilleen, että kierrättäminen on luonnollinen osa arkea. Kiertotalouden tukeminen on perheelle tärkeää ja kaasuauto sopii siihen, sillä jätteistä valmistetaan biokaasua, jonka voimalla sitten liikutaan vähäpäästöisesti.

"Kaasuautossa yhdistyy ekologisuus ja taloudellisuus. Se oli houkutteleva ja tärkeä kombinaatio, eikä auton merkillä ollut niinkään väliä", Rikumatti kertoo.

Skodalla kuljetaan töihin ja harrastuksiin sekä mökille, missä perhe osallistuu järvien- ja luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaan. Vaimokin ottaa kaasuauton alleen niin usein, kuin mahdollista, ympäristösyistä hänkin. Jahka perheen toisen auton vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi, sekin tullaan korvaamaan kaasulla.

"Uuden kaasuauton ja perinteisen bensiini- tai dieselauton hintaero oli loppujen lopuksi melko olematon", Rikumatti summaa.

Isä ja lapset kiiruhtavat kaasuautoon kotipihallaan Turussa.
Skodalla kuljetaan töihin, harrastuksiin ja mökille.

Merkittävät säästöt polttoainekuluissa

Rikumatti yllättyi eniten siitä, ettei eroja bensiini- tai dieselautoon juurikaan ole. Ne erot, jotka löytyvät, ovat positiivisia: "Tankkaaminen on nykyään helpompaa: istun autossa ja luen muutaman minuutin uutisia tai sähköposteja auton tankkautuessa."

Tankkaaminen ei myöskään rasita lompakkoa niin kuin ennen: "Se on jopa yli puolet halvempaa!"

Kun Rikumatti kertoo kaasuautoilustaan, kuulijoiden yleisin huoli liittyy tankkausasemiin. Rikumatti on töissä Gasumin tankkausaseman lähellä. Lähtiessään työmatkalle Helsinkiin tankkaus sujuu kätevästi Salossa tai Lohjalla.

"Jos ottaa huomioon Suomen syrjäseutujen bensa-asemien pitkät välimatkat, niin se, että minä ajan kaksi kilometriä kaasuasemalle ei ole mikään iso ongelma. Ja asemiahan rakennetaan koko ajan lisää", hän tuumii.

Mies tankkaa biokaasua kaasu-Skodaansa Gasumin Turun tankkausasemalla
Gasumin Turun tankkausasema sijaitsee Rikumatin työpaikan läheisyydessä.

Lapin-matkalle varabensalla

Tulevaa Lapin-reissua varten reittiä pitää hieman suunnitella, mutta Rikumatti ei ota paineita tyhjästä kaasutankista. Jos kaasu ehtyy, auto siirtyy huomaamattomasti bensaan.

"Viimeisen vuoden aikana näin on käynyt ehkä kaksi kertaa", Rikumatti muistelee tyytyväisenä.

Content image

Sijaitseeko kaasutankkausasema reittisi varrella?

Missä niitä kaasuautoja tankattiinkaan? Kaasutankkausasemaverkostomme laajenee jatkuvasti, ja asemia löytyy jo nyt Suomesta aina Helsingistä Ouluun. Katso kartalta lähimpien kaasuasemien sijainnit.