Hanna-Elisa, Orimattila

Perheeseen kuuluvat puoliso, kolme koiraa ja kissa

Auto: Volkswagen Passat 2010

"Olisinpa tiennyt, että kaasuautoilu on näin helppoa ja edullista! Olisin vaihtanut sen pariin jo aiemmin!"

Kiinnostaako sinuakin fiksumpi tapa tankata?

 

Lue lisää

Tyytyväinen kaasuautoilija nauttii auringosta autonsa tankkautuessa Gasumin Lahden tankkausasemalla.

Kaasuautoilijat säästävät sekä polttoainekustannuksissa että päästöissä

 

Kaasuauto on taloudellisen ja ympäristötietoisen kuluttajan valinta. Kaasutankin lisäksi autoissa on bensiinitankki, mikä tekee kaasuautosta huolettoman valinnan. Lue viisi hyvää syytä ajaa kilometrit kaasulla.

 

Tutustu kaasuauton etuihin

Olisinpa tiennyt, että ympäristöystävällisesti ajaminen on näin helppoa

Kun tavoitteena on elää mahdollisimman ekologisesti, bensiini- ja dieselautot eivät sovi kuvaan. Jos moderni maatalon emäntä olisi tiennyt, että kaasuautoilu on näin helppoa ja edullista, auton vaihto olisi tapahtunut jo ajat sitten.

Satavuotiaan talovanhuksen pihapiiri on maalaisidylliä parhaimmillaan. Kaupungissa varttunut, mutta maalaiselämästä lapsesta pitäen haaveillut Hanna-Elisa pyrkii elämään luontoa kunnioittaen.

"Kun kouluikäisenä ilmoitin opinto-ohjaajalle, että minusta tulee isona maatilan emäntä, se ei hänen mielestään ollut oikea ammatti", Hanna-Elisa muistelee.

Nyt maa- ja metsätalouden maisteri kasvattaa navetassaan lampaita ja kanoja, ja opettaa tuotantoeläinhoitoa ammattioppilaitoksessa.

"Pyrin elämään mahdollisimman ekologisesti ja tekemään valintoja sen mukaisesti. Mutta maalla kun asutaan, auto on välttämättömyys."

Kaasuautoilija ja kolme koiraa Volkswagen Passatin takaosassa
Koirat matkustavat kisareissut tottuneesti kaasufarmarin takaosassa.

Kisamatkat taittuvat kimpassa kaasulla

Keltaisen hirsitalon oven avautuessa pihalle ampaisevat labradorit Riemu, Ruuti ja Raketti. Kolmannen koiran myötä perheen oli aika vaihtaa isompaan autoon. Hanna-Elisa päätti, että seuraavaksi ajetaan vähäpäästöisesti. Autojen vertailussa kaasuauton toimintasäde, hinta sekä tehot olivat ylivertaiset sähköautoon verrattuna. Hanna-Elisa ja koirat päätyivät vuoden 2010 Volkswagen Passatin kaasumalliin.

"Kuljetan kaikenlaista kuormaa ja peräkärry on ahkerassa käytössä. Volkswagen Passatissa on 21 kilon kaasutankit, joten sillä ajelee jopa 500 kilometriä pelkällä kaasulla", Hanna-Elisa kertoo.

Hanna-Elisan vapaa-aika kuluu koiraharrastuksen parissa. Viikonloppuisin matkustetaan kisoihin. Silloin kaverit ja heidän koiransa hyppäävät Hanna-Elisan autoon sen ollessa muiden kyytejä ympäristöystävällisempi ja huomattavasti halvempi.

Nainen tankkaa biokaasua kaasuautoonsa Gasumin Lahden tankkausasemalla aurinkolasit päässään ja hymyilee
Hanna-Elisa yllättyi biokaasun edullisuudesta.

Käytetyn kaasuauton onnellinen omistaja

Hanna-Elisa yllättyi siitä, kuinka helppoa ja edullista kaasulla ajaminen on. Auto on polttoaineautoa hiljaisempi ja tankkaaminen siistimpää. Gasumin Lahden tankkausasemalla, kauppareissun varrella auto tankkaa itsensä viidessä minuutissa.

"Kaasu on lähes puolet halvempaa! Polttoainesäästöillä lyhennän helposti kaasuauton lainaa", Hanna-Elisa laskeskelee.

Sopiva kaasuauto löytyi noin puolen vuoden kiireettömän haeskelun jälkeen autoliikkeestä, jonne auto oli päätynyt Ruotsista. Käytettyä kaasuautoa ostaessa kannattaa tarkistaa huoltokirja huolellisesti, Hanna-Elisa muistuttaa. Toki sama pätee kaikkiin käytettyihin autoihin.

Hanna-Elisan auto on kulkenut kuin unelma ja koirat taitavat olla samaa mieltä. Riemu on koirista rauhallisin ja kun meno pihalla yltyy liian kovaksi, se vetäytyy usein autoon viettämään rauhallista omaa aikaa. Modernin maatalon elämä rullaa mukavasti kaasulla.

Content image

Sijaitseeko kaasutankkausasema reittisi varrella?

Missä niitä kaasuautoja tankattiinkaan? Kaasutankkausasemaverkostomme laajenee jatkuvasti, ja asemia löytyy jo nyt Suomesta aina Helsingistä Ouluun. Katso kartalta lähimpien kaasuasemien sijainnit.