Content image

Nokia Oyj

 

  • Yli 100 maassa toimiva tietoliikennealan yhtiö

  • Perustettu 1865

  • Liikevaihto 22,58 miljardia (2018)

  • Kysymyksiin vastasivat Nokian autohankinnoista vastaava Jarno Pajunen sekä ympäristöasioista vastaava Pia Tanskanen.

Heidi Kuoppala

Heidi Kuoppala

Liiketoimintapäällikkö, myynti, henkilöautoliikenne
puh. 050 440 9793 
heidi.kuoppala@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Päästöt pienemmiksi biokaasuautojen avulla

Nokia ja Gasum tekevät molempia hyödyttävää yhteistyötä: Nokian biojätteitä kuljetetaan biokaasulaitokselle, ja yhä useampi yrityksen työntekijä voi tankata työsuhdeautonsa biokaasulla. Yhteistyö on Nokialle yksi tapa kurottaa kohti ympäristötavoitteita.

Nokia on sitoutunut vahvasti ympäristötavoitteisiin. Yrityksen tavoitteena on rajata toimintojensa päästöjä niin, että maapallon lämpötilan nousu saadaan rajattua Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Takaraja toimenpiteille on YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti vuosi 2030.

Kunnianhimoisiin tavoitteisiin pääsy vaatii lukuisia toimenpiteitä. Niistä yhtenä Nokia kannustaa työntekijöitään vaihtamaan työsuhdeautonsa kaasukäyttöiseksi autoksi. Nokia ja Gasum ovat tehneet vuodesta 2018 saakka yhteistyötä, jonka seurauksena työntekijät ovat voineet valita työsuhdeautokseen biokaasulla kulkevan auton. Samalla Nokialla syntyvät biojätteet kuljetetaan jätteenkäsittelylaitokselle, jossa niistä jalostetaan biokaasua.

Yhteistyön seurauksena Nokian työsuhdekäytössä olevien kaasuautojen määrä hipoo jo 300:aa kappaletta. Autojen käyttäjät ovat olleet autoihin tyytyväisiä, ja toistaiseksi kaasuauton valintaa on rajoittanut lähinnä kaasutankkausasemien verkosto. Nokian autohankinnoista vastaavan Jarno Pajusen mielestä yhteistyö on kiertotaloutta parhaimmillaan: käytännössä kaikki Nokian Suomen toimipisteissä syntyvä biojäte jalostetaan biokaasuksi, jota Nokian työntekijät voivat tankata autoihinsa.

Kaasuautoilu on yksi tapa vähentää päästöjä

Kaasuautoiluun kannustaminen on vain yksi tapa pienentää päästöjä. Nokialla on maailmanlaajuisesti yli 10 000 työsuhdeautoa, joiden päästöjä on pyritty pienentämään viimeisen kymmenen vuoden ajan. Tässä ajassa autojen tuottamat hiilidioksidipäästöt on saatu jo puolitettua.

Vähäpäästöiseen autoiluun kannustamisella on muitakin pitkäaikaisia seurauksia: työsuhdeautot ovat käytössä yleensä muutaman vuoden ajan, jonka jälkeen ne päätyvät käytettyjen autojen markkinoille. Auto on kuitenkin tämän jälkeen käytössä vielä vuosia, jopa vuosikymmeniä. Nokian ympäristövastaava Pia Tanskanen huomauttaa, että jos kaikki yritykset toimisivat samoin, vaikutus koko Suomen liikenteen päästöihin alkaisi olla merkittävä.

Uudet liikkumispalvelut nurkan takana

Nokia tutkii ja kehittää parhaillaan erilaisia liikkumispalveluita ja niiden hyödyntämistä. Jarno Pajunen toivoo, että seuraavina vuosina Nokia voisi tarjota työntekijöilleen paitsi vähäpäästöisiä työsuhdeautoja myös erilaisia liikkumispaketteja palveluineen. Tällöin työntekijä voisi päättää tarpeen mukaan, käyttäisikö hän autoa, julkista liikennettä tai esimerkiksi sähköpotkulautaa työmatkojen taittamiseen.

Päivitetty 22.9.2020

Tutustu myös näihin
Content image

Jätekukko ja Urbaser ajavat jätekeräyksiä biokaasulla

Jäteyhtiö Jätekukko ja yrityksen jätekeräyksiä ajava Urbaser vahvistavat kiertotalouden periaatteita toiminnassaan tankkaamalla biokaasua jäteautoihin Kuopiossa

Lue lisää
Content image

Henkilöstö valitsi kaasuautot Vertialle

Rakentamisen laadunvarmistusmittauksia tekevä Vertia hankki työntekijöidensä käyttöön kaasuautot.

Lue lisää
Content image

Arlan maitotuotteet kulkevat tiloilta meijeriin ja meijeristä kauppoihin biokaasun voimalla

Arlan tuotteiden jakelussa on käytetty biokaasuautoja vuodesta 2019 lähtien. Nyt myös maidonkeräilyssä on siirrytty biokaasuaikaan, kun ensimmäinen kaasulla...

Lue lisää