Kiinnostaako kaasuautoilu?

Yhä useampi suomalainen valitsee nyt auton, jossa on bensiinitankin lisäksi myös kaasutankki. Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto!

 

Lue lisää

28.01.2019  

Risto Räppääjän luoneet kirjailijat tekevät arjessaan kestäviä valintoja

Jaa:

Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa huristellaan vähäpäästöisellä kaasuautolla. Biokaasulla kulkeva auto valittiin elokuvaan mukaan sen ympäristöystävällisyyden vuoksi. Risto Räppääjän luoneet kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola tekevät myös arjessaan kestäviä valintoja.

Sinikka ja Tiina Nopolan menestyskirjaan perustuva Risto Räppääjä ja pullistelija on suositun elokuvasarjan seitsemäs osa. Gasum on mukana elokuvassa, sillä eräs tarinan henkilöistä huristelee biokaasulla kulkevalla autolla.

"On hienoa nähdä, että myös elokuvateollisuudessa ajatellaan entistä enemmän ympäristöä ja kestävää tapaa tehdä suuriakin tuotantoja. Kaasuautot soveltuvat tähän ajatukseen hyvin ja ne ovat helppo tapa vähentää päästöjä, sillä niiden polttoaineena käytettävä biokaasu on kotimainen ja uusiutuva energianlähde. Liikennekäytössä biokaasu vähentää syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia", kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Biokaasua tuotetaan Suomessa mm. kotitalouksien kierrätetyistä biohajoavista jätteistä. Risto Räppääjän luoneet kirjailijatkin pyrkivät tekemään arjessaan kestäviä valintoja ja kierrättämään kotitalousjätteensä tarkasti.

"Yritämme molemmat elää mahdollisimman kestävästi ja vastuullisesti. Lajittelemme huolellisesti biojätteen, pahvin, muovin, metallin ja lasin. Emme myöskään käytä kertakäyttöastioita emmekä muovipillejä", Sinikka Nopola kertoo.

Nopoloiden arki pyörii siis vahvasti ympäristöystävällisyyden ympärillä. Turhaa matkustamista pyritään välttämään ja välineeksi valitaan vähäpäästöinen vaihtoehto aina kun se on mahdollista. Aina kierrättäminen ei kuitenkaan mene Nopoloillakaan ristoräppääjämäisesti putkeen:

"Kerran Sinikka heitti sekajätteeseen raa'an kalan, koska kalan viimeinen myyntipäivä oli mennyt. Koko pussi alkoi tietysti haista aika paljon ja lopulta se piti pakata kolmeen muovikassiin. Väärin kierrätetty kala kummittelee Sinikan unissa vieläkin", Tiina Nopola kertoo nauraen.

Gasum valikoitui alun perin Risto Räppääjän ja tuotantoyhtiö Solar Filmsin yhteistyökumppaniksi biokaasun vähäpäästöisyyden, kotimaisuuden ja kestävyyden vuoksi. Gasumin biokaasu on edelleen ainoa suomalainen liikennepolttoaine, jolle on myönnetty Joutsenmerkki.

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Kohti puhtaampaa liikennettä

Miten päästään kohti pienempiä päästöjä? Ratkaisu ei ole sähkö, kaasu tai edes polkupyöräily, vaan yhdistelmä kaikkia eri keinoja ja teknologioita.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Jätteen matka kaasuksi – näin syntyy ekologinen polttoaine

Gasumin biokaasulaitoksella Riihimäellä hyödynnetään niin kotitalouksien biojätepussit kuin teollisuuden pilaantuneet ruokaerät.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

EU:n asettamat liikenteen päästörajat voivat vielä kiristyä

Liikenteen päästöjen vähentäminen onnistuu biokaasun ja kestävästi tuotettujen biopolttoaineiden käyttöä lisäämällä, sanoo Trafin uusi pääjohtaja Mia Nykopp.

Lue lisää