Miksi kannattaa valita kaasu?

  • Kaasu on ympäristöystävällinen raskaan liikenteen polttoaine, joka sopii useimpiin logistiikan tarpeisiin,

  • Kaasun avulla kuljetusten ja tieliikenteen päästöjä on mahdollista vähentää ilmastotavoitteiden mukaisesti.

  • Testaa laskurilla, kuinka paljon yrityksesi säästäisi polttoainekustannuksissa vaihtamalla nesteytettyyn kaasuun.

Jani Arala Gasum

Jani Arala

Head of Traffic Solutions
p. 044 054 8583
jani.arala@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Biokaasun liikennekäyttö mullistaa kuljetusalaa ‒ FREJA on edelläkävijänä

FREJA Transport & Logistics Oy pienentää kuljetustensa ympäristökuormitusta käyttämällä biokaasua Ivecon Stralis NP -rekkaveturissaan. Kiertotaloutta hyödyntävä kuljetustapaa vähentää polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia.

Suomen FREJA tekee Gasumin kanssa yhteistyötä raskaan liikenteen ympäristöystävällisyyden kehittämisessä. FREJA käyttää kuljetuksissaan kaasukäyttöistä rekkaveturia, jonka polttoaineena on nesteytetty biokaasu. FREJAn ja Gasumin yhteistyö käynnistyi osana Turun kaupungin CIVITAS ECCENTRIC -hanketta, jota tukee Euroopan unioni. Yhteistyöhankkeessa vähennetään erityisesti Turun alueen CO2- ja pienhiukkaspäästöjä. Suomen FREJA on ensimmäinen huolintaliike, joka on ottanut omaan kalustoonsa biokaasulla kulkevan puoliperäveturin.

FREJA rohkaisee kaasun käyttöön liikenteessä

FREJA kuljettaa Suomessa biokaasulla noin tuhannen kilometrin säteellä. Kaasulla kulkevat kuljetukset ovat keskittyneet Turun seudulle ja Etelä-Suomeen, koska hankekin toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Biokaasun tankkausasemia on reittien varrella esimerkiksi Turussa, pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä. Tankkaus onnistuu helposti, kun tankkaukset suunnitellaan asemien sijainnin perusteella. Myös kuljettajat ovat ollut tyytyväisiä ajoneuvon hiljaisen käyntiääneen ja käryttömyyteen.

FREJAssa kehitetään jatkuvasti ympäristöystävällisiä ratkaisuja kuljetuksiin ja logistiikkaan. Suurin merkitys ympäristön kannalta on kuljetusten optimoinnilla. Yrityksenä FREJA haluaa olla esimerkkinä muille alan toimijoille, siksi FREJA lähti ennakkoluulottomasti mukaan tutkimushankkeeseen.  FREJA pienentää ratkaisujen avulla omaa ympäristökuormitustaan ja samalla parantaa kuljetusten laatua ja vastuullisuutta.

Pohjoismaissa on noin 150 000 raskasta rekkaveturia. Niiden energiankulutus vastaa noin 2/3 Suomen vuotuisesta sähkön kulutuksesta. Tämä energiamäärä on suuri. Kunnianhimoisiin päästövähennystavoitteisiin pääseminen vaatii toimenpiteitä kaikilta, myös raskaalta liikenteeltä.

FREJAn liikennejohtaja Sampo Koulu kehottaa kuljetusyrityksiä siirtymään rohkeasti ympäristötehokkaiden käyttövoimien kuten kaasun käyttöön.

”Meidän kaikkien on työskenneltävä sen hyväksi, että ilmaston lämpeneminen saadaan pysähtymään. Kehitämme toimintaamme koko ajan yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ympäristöystävällisempään suuntaan.”

Nesteytetty kaasu vähentää raskaan liikenteen päästöjä

Kaasun käyttö liikenteessä vähentää huomattavasti raskaan liikenteen päästöjä. Nesteytetty maakaasu (LNG) ja nesteytetty biokaasu (LBG) tarjoavatkin jo nyt mahdollisuuden liikenteen päästöjen merkittävään laskemiseen.

Nesteytetyn maakaasun eli LNG:n elinkaaren aikaiset kasvihuonekaasupäästöt ovat yli 20 prosenttia pienemmät kuin fossiilisen dieselin. Biokaasun avulla voidaan pienentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia.

2.6.2020

Tutustu myös näihin
Content image

Glava ja Gasum: vastuullista kumppanuutta vuosikymmenen ajan

Norjalainen teollisuusyhtiö on tehnyt LNG:n avulla tuotantoketjustaan vastuullisemman. Glavan ja Gasumin kumppanuus alkoi yli 10 vuotta sitten, kun yksi Norj...

Lue lisää
Content image

Biokaasun avulla Essity pudottaa hiilidioksidipäästöjään

Nesteytetyn biokaasun avulla ruotsalainen hygienia- ja terveystuoteyhtiö Essity ottaa askeleen kohti hiilineutraaliutta

Lue lisää
Content image

Framery leikkasi logistiikan päästöjä jopa 90 %

Vuonna 2020 Frameryllä heräsi ajatus kuljetuskumppanin käyttövoiman vaihtamisesta ympäristöystävällisempään. Nyt kuljetukset hoidetaan uusiutuvalla biokaasulla.

Lue lisää