Content image

Gallup: Millaisia ratkaisuja teette puhtaamman tulevaisuuden eteen?

Content Image

Teemme ratkaisuja, jotka kestävät tätä aikaa ja huomista. Olemme yhteisellä asialla asiakkaidemme kanssa, koko asiakaskuntamme isoista maailmanlaajuisista toimijoista lähtien luo meille sopivaa painetta.

Samskip on eurooppalainen multimodaali kuljettaja. Toimimme maalla ja vesillä; teillä ja rautateillä, merillä ja joissa. Otamme koko kuljetusketjun päästötarkastelussa huomioon. Käytämme mahdollisimman paljon rautateitä ja jokiproomuja.

Merillä ja teillä LNG on meille ja alihankkijoillemme iso mahdollisuus. Olemme tyytyväisiä LNG:n saatavuuteen ja seuraamme erityisellä mielenkiinnolla biokaasumarkkinan kehittymistä.

Kari-Pekka Laaksonen, toimitusjohtaja, Samskip

 

Metallit ovat tärkeitä akkutekniikan, sähköistyksen ja fossiilittoman energian tuotannossa. Boliden on johtava perusmetallien tuottaja Euroopassa, samoin suurin kaivosyhtiö Suomessa. Toimintamme aiheuttamat päästöt ovat alhaiset kansainvälisessä vertailussa ja teemme jatkuvasti töitä päästöjen vähentämiseksi.

Investoimme kuljetusten sähköistämiseen. Rakennamme esimerkiksi Pohjois-Suomessa sijaitsevan Kevitsan kaivokseemme sähkövaunulinjat, mikä on ainutlaatuista arktisessa ilmastossa.

Tulevaisuudessa lisäämme fossiilivapaan energian tuotantoa Suomessa. Tavoitteemme on vähentää päästöjä 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Klas Nilsson, viestintäjohtaja, Boliden

Content Image
Content Image

 

Maailman suurimpana pizzaketjuna teemme työtä ympäristön hyväksi niin paikallisesti kuin globaalisti. Emme valmista ruokaa yli tarpeen ja seuraamme raaka-aineiden käyttöä gramman tarkkuudella. Kaikesta huolimatta, kun jätettä kertyy, kierrätämme sen. Ruokajätteen ottaminen talteen ja sen jalostaminen matalapäästöiseksi polttoaineeksi on yksi osa kierrätystä.

Käytämme pizzojen kotiinkuljetuksissa biokaasulla toimivia autoja. Ensimmäinen iso ympäristöaskeleemme oli MSC-sertifikaatin käyttöön ottaminen katkaravuissa ja tonnikaloissa. Seuraavaksi julkaisemme vegaanisen menun täydentämään nykyistä vastuullista tarjontaamme.

Johan Sirén, Brand Manager, Pizza Hut Finland