Jatketaanko keskustelua?

Haluatko keskustella lisää autopolitiikasta ja kaasuautojen soveltuvuudesta yrityksenne tarpeisiin?

Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!


Heidi Kuoppala

Heidi Kuoppala

liiketoimintapäällikkö, myynti, henkilöautoliikenne
p. 050 440 9793 
heidi.kuoppala@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

5 hyvää syytä valita työsuhdeautoksi kaasuauto

Kaasuauton valinta työsuhdeautoksi tuo auton käyttäjälle yllättäviä etuja. Lue, miksi kannattaa valita työsuhdeautoksi kaasuauto.

Siirry artikkeliin

Kaasuauton valinta edistää yrityksesi ympäristötavoitteiden toteutumista kustannustehokkaasti

Ympäristötietoinen autopolitiikka kertoo yrityksen vastuullisuudesta ja arvoista. Samalla se palvelee yritystä ja sen autoilevaa työntekijää työsuhdeauton hankinnassa. Hyvin mietitty autopolitiikka tuo samalla sekä kustannussäästöjä että vähentää yritysautokannan päästöjä.

Kaasuauto on edullisten käyttökustannustensa ansiosta erittäin varteenotettava vaihtoehto yritysten autopolitiikassa. Kaasun käyttö säästää sekä vapaan autoedun tarjoavan yrityksen kustannuksia että käyttöedusta nauttivan työsuhdeautoilijan omaa kukkaroa.

Uusiutuvalla biokaasulla ajettaessa säästyy jopa 30 prosenttia polttoainekuluissa bensiiniin verrattuna. Maakaasulla ajettaessa säästöt ovat tätäkin suuremmat.

Kaasuautoilu on myös ympäristön kannalta kestävä valinta, kun tavoitteena on vähäpäästöinen työsuhdeauto.

Kaasuautot tukevat vähäpäästöistä autopolitiikkaa

Vähäpäästöinen työsuhdeauto viestii yrityksen ympäristötietoisuudesta. Huolella tehty työsuhdeautojen käyttövoimavalinta on tehokas keino vähentää autoilusta syntyviä päästöjä. Kaasuautot soveltuvat hyvin osaksi päästöjen vähentämiseen tähtäävää yrityksen autopolitiikkaa.

Polttoaineen elinkaarenaikaiset kasvihuonekaasupäästöt ovat uusiutuvalla biokaasulla ajettaessa jopa 90 prosenttia pienemmät kuin perinteisillä polttoaineilla. Myös liikenteen lähipäästöt, kuten typen oksidit ja hiukkaspäästöt, pienenevät biokaasun käytön ansiosta. Lue lisää kaasuautoilun päästöistä.

Biokaasun todelliset ajonaikaiset hiilidioksidipäästöt ovat lähellä nollaa eli samaa luokkaa kuin sähköautojen. Kaasuauton virallinen hiilidioksidin päästöarvo mitataan ja ilmoitetaan kuitenkin maakaasulla, joten virallisissa päästöarvoissa tämä ei näy.

Tämän vuoksi olisi suositeltavaa käsitellä biokaasulla kulkevia kaasuautoja autopolitiikassa samanarvoisesti sähköautojen kanssa esimerkiksi tuettaessa rahallisesti työntekijän vähäpäästöisen auton valintaa. Perinteinen viralliseen päästöarvoon perustuva autopolitiikkamalli ei pysty huomioimaan uusiutuvan polttoaineen käyttöä autossa.

Jos yritys haluaa varmistaa, että yrityksen kaasukäyttöisissä työsuhdeautoissa käytetään polttoaineena vain uusiutuvaa biokaasua, voidaan Gasumin tankkauskortit lukita pelkästään biokaasun tankkauksille. Tällöin auton käyttäjä ei voi tankata autoon lainkaan maakaasua.

Käyttöetuautoilijat voivat puolestaan hyödyntää Gasumin biokaasun kuluttajakampanjoita, joissa uuteen kaasukäyttöiseen työsuhdeautoon saa esimerkiksi vuodeksi ilmaiset biokaasut.

Kaasuauton käyttö tulee edulliseksi

Kaasulla ajamisen kokonaiskäyttökustannukset tulevat perinteisillä käyttövoimilla ajamiseen verrattuna edullisemmiksi. Kokonaiskustannuksia laskettaessa huomioidaan auton hankintahinta, arvonalenema, ylläpitokustannukset (kuten huolto- ja rengaskulut) sekä polttoainekustannukset.

Kaasuauton hankintahinta ei juurikaan eroa vastaavan bensiini- tai dieselkäyttöisen auton hinnasta. Joissakin automalleissa kaasukäyttöisen malliversion saa edullisemmalla hinnalla kuin bensiiniversion.

Auton arvonalenema on yritysauton suurin kustannuserä. Kaasuauto säilyttää autoalaa seuraavien markkina-analyytikoiden mukaan hyvin jälleenmyyntiarvonsa: yhtä hyvin kuin bensiiniauto ja paremmin kuin diesel- tai sähköauto. Hyvä jälleenmyyntiarvo puolestaan heijastuu suoraan leasingyhtiöiden leasingvuokrahinnoitteluihin.

Kaasuautoja huoltavat samat merkkihuoltopisteet kuin muitakin autoja. Huoltokustannukset eivät eroa olennaisesti vastaavan bensiiniauton huoltokustannuksista.

Käyttökuluja lisää bensiiniautoihin verrattuna lähinnä käyttövoimavero, mutta sekin on kaasuautolla noin puolet pienempi kuin dieselautolla.

Yhdistä kiertotalous ja autopolitiikka

Uusiutuvan biokaasun tuotanto on myös kiertotaloutta parhaimmillaan. Yritykset voivat osallistua työsuhdeautojensa polttoaineen tuotantoon esimerkiksi varmistamalla, että yrityksen biojätteet toimitetaan biokaasulaitoksille, missä niistä tuotetaan liikennekäytössä hyödynnettävää uusiutuvaa energiaa.

”Biojätteen voi muuntaa biokaasuksi pienelläkin panoksella. Siihen ei vaadita massiivista biojätemäärää tuottavaa teollista toimintaa. Vaikka jätemäärät olisivat pieniäkin, niillä on silti iso merkitys. Lisäksi kiertotalousyhteistyö tarjoaa erinomaisia tarinoita kerrottaviksi yrityksen vastuullisuusviestinnässä sekä omien tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa.” 

- Heidi Kuoppala, Business Manager, Liikenne

Esimerkiksi Nokia ja Gasum tekevät molempia hyödyttävää yhteistyötä. Nokian biojätteitä kuljetetaan biokaasulaitokselle, ja yhä useampi yrityksen työntekijä voi tankata työsuhdeautonsa osittain yrityksen omista jätteistä tuotetulla biokaasulla.

Nokian valinta on hyvä osoitus siitä, miten biokaasu antaa nykyisin yrityksille aivan uudenlaiset mahdollisuudet ympäristöystävällisyyden edistämiseen ja vastuulliseen autopolitiikkaan.

Kolme faktaa kaasuautoista

1. Suosituimmat työsuhdeautomallit myös kaasukäyttöisinä

Audin, SEATin, Škodan ja Volkswagenin suosituimpia malleja löytyy myös kaasuautoina. Myös Suomen suosituin työsuhdeauto ŠKODA OCTAVIA G-TEC on saatavilla kaasukäyttöisenä.

2. Kaasuautoissa on aina kaasu- ja bensiinitankki

Kaasuautossa on aina myös bensiinitankki, mikä tekee toimintasäteestä laajan. Pelkällä kaasulla on mahdollista ajaa automallista riippuen noin 450 kilometriä ja varalla olevalla bensiinitankilla vielä noin 200 kilometriä lisää.

3. Tankki täyteen ympäri Suomea

Kaasuauton tankkaaminen on yhtä helppoa kuin bensiinikäyttöisen auton. Kaasua voi tankata Gasumin tankkausasemilla ympäri Suomen.

 

Päivitetty 7.9.2020

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Kartoitusta, suunnittelua, lupaprosesseja – Miten Gasumin asemahankkeet tyypillisesti etenevät?

Kaasutankkausaseman perustaminen vaatii paljon muutakin kuin itse aseman rakentamisen. Gasum kartoittaa jatkuvasti uusia mahdollisia sijainteja Pohjoismaissa...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Pääsikö talvi yllättämään? Testaa tietosi talviautoilusta!

Aiheuttaako liukas keli tai lumipyry sinulle ylimääräisiä sydämenlyöntejä ratin takana, vai suhailetko talvella yhtä vakain ottein kuin kesällä? Tee testi ja...

Lue lisää
Content image

Kaasuauto talvella: kolme syytä, miksi kaasuauto sopii loistavasti talviautoiluun

Kaasuauto on luotettava menopeli, joka ei hyydy kovillakaan pakkasilla. Myöskään auton toimintasäde ei lyhene, vaikka lämpömittari n lukema painuisi reilusti...

Lue lisää