Content image

Vesa Koskimaa, Hollola

”Olisinpa tiennyt, että kaasuauto ylittäisi positiivisimmatkin odotukseni.”

Taloudessa elävät Vesan lisäksi puoliso ja kolme lasta.

Autot: kaasukäyttöinen SEAT Leon TGI ja kaasukäyttöiseksi konvertoitu Ford C-Max. -SEAT ja kaasukäyttöiseksi konvertoitu Ford.

 

Haluaisitko sinäkin ajaa mukavasti ja tankata edullisesti?

 

Lue lisää

Harkinnassa uusi kaasuauto?

Yhteistyökumppanimme tarjoavat rahanarvoisia kampanjaetuja uuden kaasuauton ostajalle.

Katso kampanjat

Vain hyviä kokemuksia kaasuautosta

Hollolalainen Vesa Koskimaa löysi kaasuautosta perheelleen sopivimman vaihtoehdon. Se täyttää kirkkaasti kuskinsa tärkeimmät vaatimukset ja ilahduttaa edullisilla käyttökuluilla. Positiivista kokemusta täydentää hyvä mieli siitä, että oma autoilu ei saastuta ympäristöä.

Vesan perhe on ajanut kaasulla pian kahden vuoden ajan. Kaasuautoon siirtymisen taustalla vaikuttivat rinta rinnan järki ja tunteet. Tilaa tarvittiin tarpeeksi koko perheelle, hinnan pitäisi olla sopiva ja auto saisi kulkea mahdollisimman vähäpäästöisesti.

Kun kasassa oli riittävästi tutkittua tietoa auton ominaisuuksista, ja vertailut muihin malleihin, polttoainevaihtoehtoihin ja hintatasoon oli tehty, kuvaan astuivat myös kuljettajan omat mieltymykset.

”Etenkin polttoainevalinta oli meille iso ratkaiseva tekijä. Kaasu on tällä hetkellä edullisinta käyttää ja kun suosii biokaasua, mukana on myös vähäpäästöisyys, joka paina paljon. Ja tietysti tunne- ja makuasiatkin ovat tärkeä osa kokemusta. Se, minkä värinen ja näköinen auto on ja se, että autoa ajaessa tulee hyvälle mielelle”, Vesa myöntää hymyillen.

Ensin Koskimaat vaihtoivat kakkosautonsa kaasukäyttöiseksi konvertoituun Ford C-Maxiin. Puolen vuoden päästä myös toinen auto myytiin ja tilalle hankittiin kaasukäyttöinen SEAT Leon.

Kaasuauton edullisuus pääsi yllättämään

Koskimaan perheessä autoillaan hyvin tavalliseen tapaan. Kahden vanhemman ja kolmen lapsen taloudessa trippimittariin kertyy niin työmatkakilometrejä, kauppareissuja ja lasten harrastusmenoja kuin vapaa-ajan ajoa kauemmas sukulaisiin tai kotimaan lomamatkoille.

Kun Vesa vaihtoi työpaikkaa, työmatkasta koituvat kustannukset sekä rahassa että aikana nousivat korkealle huomioon otettavien asioiden listalla.

Matkaa kodin ja työpaikan välillä on 25 kilometriä suuntaansa ja julkisen liikenteen varassa siihen olisi pitänyt varata reilusti enemmän aikaa. Lisäksi muutama laskutoimitus osoitti, että kaasuautoilun kulut jäisivät kirkkaasti alle seutuliikenteen kuukausilipun hinnan.

”Tämä pääsi kyllä yllättämään. Oletukseni oli ilman muuta, että julkisia suositaan. Minun tilanteessani kaasuautolla kulkeminen on kuitenkin selkeästi halvempaa, aikaa säästyy puolet, ja lisäetuna tulee tietysti vielä biokaasulla kulkevan kaasuauton ympäristöystävällisyys”, Vesa kertoo.

Kokemus vähäpäästöisyydestä tuo hyvän mielen

Vaikka vähäpäästöisyys oli edullisuuden lisäksi yksi Vesalle tärkeistä kriteereistä, bonuksena tuleva hyvä mieli yllätti silti.

”Kyllä siitä jännästi saa mielihyvää, kun tietää ajavansa paikallisesti tuotetulla polttoaineella, jonka tuotannossa hyödynnetään biojätteitä. On kiva tietää, että oma auto voi kulkea perunankuorilla ja muilla biojätteillä, joita meidänkin kotona syntyy jonkin verran.”

Vesalle kaasuautoilu ja biokaasun valinta onkin ympäristöteko.

”Uskon, että pienistä puroista syntyy pikkuhiljaa isompia jokia. Kyllä jokaisen autoilijan valinnoilla on ympäristövaikutusta.”

Lue myös:

Tutustu kaasuautoilijoiden kokemuksiin.

Laske kuinka paljon päästösi vähenevät biokaasulla

Kaipaatko lisätietoa kaasuautoilusta? Tutustu tietopakettiin.

31.3.2021

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Pääsikö talvi yllättämään? Testaa tietosi talviautoilusta!

Aiheuttaako liukas keli tai lumipyry sinulle ylimääräisiä sydämenlyöntejä ratin takana, vai suhailetko talvella yhtä vakain ottein kuin kesällä? Tee testi ja...

Lue lisää
Content image

Kaasuauto talvella: kolme syytä, miksi kaasuauto sopii loistavasti talviautoiluun

Kaasuauto on luotettava menopeli, joka ei hyydy kovillakaan pakkasilla. Myöskään auton toimintasäde ei lyhene, vaikka lämpömittari n lukema painuisi reilusti...

Lue lisää
Kaasuauton tankkausliitin
ARTIKKELI

Kaasuauton tankkaaminen on helppoa ja turvallista – muista kuitenkin aina irrottaa tankkauspistooli liittimestä ennen liikkeelle lähtöä

Yhä useampi suomalainen valitsee kulkuneuvokseen ympäristöystävällisen kaasuauton. Kaasuauton tankkaaminen on yhtä helppoa ja turvallista kuin bensiiniauton...

Lue lisää