Elina ja Matti Kähäri, Tuusula

"Olisimmepa tienneet, että kaasuautoilijan ei tarvitse tinkiä mukavuudesta."

Perheeseen kuuluvat myös 7-vuotias koululainen, pieni taapero ja koira.

Auto: Škoda Octavia G-Tec

 

Haluaisitko sinäkin ajaa mukavasti ja tankata edullisesti?

 

Lue lisää

Content image

Arvostamme kaasuautossa ajamisen edullisuutta ja ympäristöystävällisyyttä

Jaa:

Kähärin nelihenkinen perhe arvostaa autossa ajamisen edullisuutta, moneen taipuvia tiloja sekä ympäristöystävällisyyttä. Perhe ajaa tyytyväisenä jo kolmatta kaasuautoaan. Se on hankittu yksityisleasingsopimuksella.

Seitsemän vuotta sitten ostettu ensimmäinen kaasuauto teki Elina ja Matti Kähäristä vannoutuneita kaasukuskeja. Auto on vaihtunut jo kahdesti sen jälkeen, mutta kokonaisedullisuudessa muut vaihtoehdot eivät edelleenkään pärjää kaasuautolle. Nykyisen kaasu-Škodansa kanssa Kähärit päättivät kokeilla yksityisleasingsopimusta.

”Sanotaanko, että helppokäyttöisyys on tässä elämäntilanteessamme tärkeä asia, ja kohdalle sattui meille sopiva tarjous”, parhaillaan vajaan vuoden vanhan kuopuksen kanssa perhevapaalla oleva Elina kertoo.

Autoilun kustannusten ennakoitavuus ja vakioitavuus on Kähäreille tärkeää. Leasingin kiinnostavuuteen vaikutti myös se, että polttoaine sisältyy sopimukseen koko kolmen vuoden sopimuskauden ajan. Se helpottaa perheen kokonaisbudjetointia.

”Tankkiin menee meillä aina ympäristölle ystävällistä uusiutuvaa biokaasua. Olemme kyllä aiemminkin olleet hyvin kartalla omasta kulutuksestamme, sillä olemme tankanneet Gasumin asemilla niin, että olemme saaneet siitä laskun kerran kuukaudessa.”

Tarjonta on ja malleja riittää valittavaksi

Kaasuautojen tarjonta on kasvanut huomattavasti muutamassa vuodessa. Erityisesti Matti seuraa mielellään valikoiman ja vaihtoehtojen kehitystä.

”Selailen aika aktiivisesti autokauppasivustoja ja täytyy sanoa, että tarjontaa on nyt ihan hirveästi enemmän kuin seitsemän vuotta sitten. Myös mallikavalkadi on paljon laajempi. Aivan varmasti jokaiselle löytyy itselle sopiva malli ja hinta, kun jaksaa käydä katselemassa. Valikoimaa on pikkuautosta aina rekkoihin saakka”, hän toteaa.

Elina on iloinen siitä, että kaasuauton valinta ei tarkoita sitä, että auton sisätiloista tarvitsisi tinkiä. Koko perhe matkustaa kaasuautolla mukavasti.

”Todella hyvin mahdumme, vaikka tavaratilan pohja onkin kaasutankkien takia hieman korkeampi. Kamu-koiran kuljetushäkki on kyydissä käytännössä aina, ja lastenrattaat tietysti myös. Viikonloppuna kävimme myös kalusteostoksilla, ja nekin saatiin kyytiin. Vähän kun kaataa penkkiä, sinne mahtuu mitä vain”, Elina kehuu.

Kaasuautoilusta syntyy helposti keskustelua

Kähärit ovat huomanneet, että kaasuautoilu kiinnostaa koko ajan enemmän. 

”Kaikenlaisia autojuttuja tulee ihmisten parissa juteltua. Siinä sitten pääsee mainitsemaan tästä kaasuautoilusta ja aina syntyy keskustelua. Ihmetystäkin välillä, ja sitten saan selittää, kuinka tämä toimii”, Matti kertoo.

Elinakin kertoo kaasuautoilusta mielellään, sillä yllättävän moni ei vielä tiedä kovin paljoa kaasuautoilun eduista. Puskaradio on monelle sen vakuuttavin tapa saada tietoa.

”Minä työskentelen sillä tavalla miesvaltaisella alalla, että minne vain menen, aina on konepellin alle katsojaa ja ihmettelijää. Tiedän kyllä, että olen jopa käännyttänyt työkaverin kaasuautoilijaksi”, Elina toteaa tyytyväisenä.

Content image

Kuinka paljon säästäisit biokaasulla?

Tiesithän, että kaasuautoilijat säästävät rahaa jokaisella tankkauskerralla? Laske vuosittaiset säästösi laskurillamme! Tämän lisäksi myös luonto kiittää vähäpäästöisestä valinnasta.