Nina, Kirkkonummi

"Olisinpa tiennyt, että kaasuauto on näin miellyttävä ajaa ja tankata."

Perheeseen kuuluvat aviomies, 10-vuotias poika sekä kissa ja koira.

Auto: Audi A4 Avant g-tron 2018

 

Kiinnostaako sinuakin edullinen tapa tankata?

 

Lue lisää

Content image

Kaasuautoilijat säästävät sekä polttoainekustannuksissa että päästöissä

 

Kaasuauto on taloudellisen ja ympäristötietoisen kuluttajan valinta. Kaasutankin lisäksi autoissa on bensiinitankki, mikä tekee kaasuautosta huolettoman valinnan. Lue viisi hyvää syytä ajaa kilometrit kaasulla.

 

Tutustu kaasuauton etuihin

Kaasuauto yllätti taloudellisuudella ja miellyttävällä ajotuntumalla

Kirkkonummelainen Nina ajaa vuodessa noin 40 000 kilometriä. Silloin on tärkeää, että auto on turvallinen ja luotettava. Ajomukavuus, ajamisen edullisuus ja ympäristöystävällisyys painoivat nekin vaakakupissa, kun Nina teki valintansa. Kaasukäyttöinen Audi A4 on täyttänyt kaikki kuskinsa odotukset.

Kun auton vaihto tuli Ninalle ajankohtaiseksi pari vuotta sitten, hän perehtyi huolellisesti uutta teknologiaa hyödyntäviin vaihtoehtoihin ja kävi koeajamassa niin täyssähköautoja, hybridejä kuin kaasuautojakin. Etsinnässä oli uusi auto, sillä Nina halusi vaihtaa ympäristöä säästävämpään vaihtoehtoon.

Kaasuautossa häntä kiinnosti erityisesti tankkauksen nopeus ja edullisuus suhteessa vaikkapa sähköautoon.

”Kaasuauton tankkaushan käy todella ihan yhtä helposti kuin tavallisen bensiini- tai dieselauton. Ero on hinnassa ja siinä, että kaasun tankkaajan ei tarvitse varoa hajuja tai roiskeita ja hän saa odotella tankin täyttymistä vaikka auton sisällä lämpimässä sen muutaman minuutin, jonka tankin täyttyminen kestää”, Nina kertoo.

Kun ystävä sitten vinkkasi, että Ninalle mieluinen Audi A4 löytyy myös kaasuversiona, oli kaupat helppo tehdä.

”Tämä oli lisäksi ostohinnaltaan edullisempi, kuin ihan vastaava malli normipolttoaineella. Se voi olla monelle yllätys.”

Kaasuauto ei pidä itsestään melua

Kaasuauton käyntiäänet ovat hiljaiset ja autossa on teknistä mukavuutta, jonka ansiosta ratin takana on miellyttävää olla. Se on Ninalle arvokas asia, sillä hän ajaa paljon sekä kaupungissa että maantiellä.

”Autoni pitää olla mukava ja turvallinen, etten jää tiellä jalkoihin. Ja kun kaiken tämän saa hyvännäköisessä, mukavasti ajettavassa ja ympäristöä kunnioittavassa muodossa, niin asia on minulle ihan selvä, Nina toteaa tyytyväisenä.”

Autokaupoilla ollessaan Ninaa huvitti se, että kauppiaat kuvailivat uutta kaasuautoa tavalliseksi ja perinteiseksi niin arkisin sanoin. Puolentoista vuoden ajokokemuksella merkittäviä eroja tavanomaisiin autoihin ei todellakaan ole. Kaasuauto käynnistyy ja käy aivan kuten muutkin.

”Sisätiloissakaan kaasutankit eivät näy, muutoin kuin pari senttiä matalampana tavaratilana. Kyytiin mahtuvat siis vaivatta sekä kissa että koira.

Hessu-kissa tosin ei ole mikään autoilun fani, mutta taipuu kyllä kohtaloonsa.”

Jos jokin asia voisi olla vielä paremmin, olisi Ninan alla kaasukäyttöinen neliveto-Audi.

”Tekniikka kehittyy koko ajan, joten toivon sellaisen vielä ilmestyvän markkinoille. Se olisi unelmieni täyttymys!”

Kaasuautoja löytyy jo jokaiseen makuun

Kaasuautojen määrän kasvuun ei ehkä havahdu tiellä, sillä esimerkiksi Ninan Audissa siitä kertoo vain pieni g-tron-merkki auton perässä. Kaasutankkausasemilla kaasuautojen yleistyminen alkaa jo näkyä.

”Kun tämä auto oli aivan uusi, asemalle sai ajella ihan vapaasti. Nyt tankkaajia saattaa olla jo jonoksi asti. Minut yllättää siellä odotellessa se, kuinka erilaisia uusia ja jälkikäteen konvertoituja kaasuautoja liikenteessä on”, Nina sanoo.

Kaasuautomalleja löytyy kaikenlaisiin tarpeisiin; niin näppäriksi kauppakasseiksi kuin tilaviksi kuormajuhdiksi. Kaasuauton kuljettajalle ero esimerkiksi bensiini- tai dieselautoon on hyvin pieni. Ympäristön kannalta kaasuauton valitsija tekee kuitenkin merkityksellisen teon, jolla on vaikutusta pitkälle tulevaisuuteen.

Ninalle auto on arkielämän sujuvuuden kannalta välttämätön. Siksi hän on yhä iloinen siitä, että valitsi kaasuauton. Se tekee taloudellisen ja fiksun valinnan joka päivä aivan itsestään.

Content image

Sijaitseeko kaasutankkausasema reittisi varrella?

Missä niitä kaasuautoja tankattiinkaan? Kaasutankkausasemaverkostomme laajenee jatkuvasti, ja asemia löytyy jo nyt Suomesta aina Helsingistä Ouluun. Katso kartalta lähimpien kaasuasemien sijainnit.