Rikumatti, Turku

”Olisinpa tiennyt, että kaasuautoillakseen ei tarvitse opetella mitään uutta.”

 

Perheeseen kuuluvat puoliso ja kaksi kouluikäistä lasta.

Auto: Škoda Octavia G-Tec 2018

Kiinnostaako sinuakin vaivattomampi tapa tankata?

 

Lue lisää

Kaasuautoilijat säästävät sekä polttoainekustannuksissa että päästöissä

 

Kaasuauto on taloudellisen ja ympäristötietoisen kuluttajan valinta. Kaasutankin lisäksi autoissa on bensiinitankki, mikä tekee kaasuautosta huolettoman valinnan. Lue viisi hyvää syytä ajaa kilometrit kaasulla.

 

Tutustu kaasuauton etuihin

Kaasuauto on helppo kulkuväline ja tankin saa täytettyä edullisesti biokaasulla

Rikumatti on käytännöllinen kuski. Hän haluaa auton, joka on helppokäyttöinen ja oikoo mutkia matkalta. Kaasuauto täyttää molemmat tarpeet. Sen tankkaamiseen ei tarvita irtopiuhoja ja se tukee perheen pyrkimystä ympäristöä säästävään ja edulliseen arkeen.

Farmarimallinen kaasu-Škoda on Rikumatille ennen muuta kulkuväline. Helppokäyttöinen kaasuauto on ympäristönkin kannalta toimiva tapa päästä lapsiperhearjen oravanpyörässä ketterästi paikasta toiseen.

”Minulle sillä ei ole väliä, minkä värinen auto on tai mikä merkki sen keulasta löytyy. Paljon tärkeämpää on se, että auton tekniset ominaisuudet helpottavat elämää ja ajamista. Esimerkiksi automaattisesti avautuva takaluukku tai tankkaamisen vaivattomuus. Sellaisia asioita arvostan”, Rikumatti kertoo.

Perheessä on toinenkin auto. Kunhan sekin tulee sopivaan vaihtoikään, on seuraajasta jo tiedossa ainakin yksi varma asia.

”Sitten se kauppakassikin vaihtuu kaasuautoon.”

Kaasuauton vaivattomuus helpottaa jokaista päivää

Rikumatti alkoi pohtia auton vaihtoa vuoden 2017 keväällä. Nopeasti hän päätyi siihen, että kaasuauto ratkaisisi molemmat hänelle tärkeät kysymykset: sen käyttövoima on ympäristöystävällinen ja tankkaaminen on vaivatonta.

”Sähköauto ei ollut minulle missään vaiheessa vaihtoehto, sillä en halua kiinnittää ja irrotella letkuja jatkuvasti tai joutua miettimään minne sen auton kulloinkin laitan lataukseen. Minä haluan, että auto vähentää mutkia matkaltani eikä tuo niitä lisää.”

Kaasuasemalla tankkaaminen on osoittautunut käytännössä sekä mukavaksi että helpoksi toimitukseksi.

”Biokaasun tankkaaminen on monella tavalla siistimpää. On paljon helpompaa istua hetki mukavasti autossa kuin seistä sään armoilla sormet jäässä. Eivätkä hansikkaatkaan haise polttoaineelta tankkauksen jälkeen. Tämä on tämmöinen pieni asia, mutta nyt olisi tosi vaikea vaihtaa siitä pois”, hän myhäilee.

Ympäristöstä huolehditaan Rikumatin perheessä tavallisilla pienillä asioilla. Lasten kasvaessa hekin alkavat ymmärtää paremmin sen, että omilla arvovalinnoilla voi vaikuttaa ympäristön tilaan. Esimerkiksi kierrätys ja viisaat kulutusvalinnat tulevat yhä enemmän luontevaksi osaksi elämää.

”Ekologisuus ei ole ainoa määräävä asia, jos se kovasti hankaloittaa arkea, mutta se on ilman muuta tärkeä argumentti isossa kuvassa. Se, että silloin kun se on mahdollista, tottuu tekemään hyviä valintoja”, Rikumatti toteaa.

Tämä ajattelu näkyy Rikumatin autoilussa esimerkiksi siinä, että tankkaamalla uusiutuvaa biokaasua hän voi vaikuttaa suoraan autoilunsa ympäristövaikutuksiin.

”Sähkön lataajahan ei voi aina tietää, miten sähkö on tuotettu. Ylempänä ketjussa voi olla vaikka kivihiiltä. Taustalla voi olla valintoja, jotka eivät olekaan niin kestäviä.”

Kaasuautomyytit joutavat jo romukoppaan

Kaasuautoiluun liittyy yhä ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä. Ne voivat suotta herättää epävarmuutta ja estää auton ostajaa tai vaihtajaa tekemästä viisasta valintaa.

Rikumattia pohdinnat kaasun loppumisesta kesken ajomatkan tai kaasun vaarallisuudesta polttoaineena huvittavat. Kummastakaan ei tosiasiassa tarvitse huolehtia, ja oikeaa tietoa on saatavilla helposti.

Ajamisen helppoutta lisää myös se, että Suomen teillä ajetaan bifuel-autoilla, joissa on kaasutankin lisäksi myös bensiinitankki. Jos kaasu loppuu, matka jatkuu täysin vaivattomasti bensiinillä seuraavalle kaasutankkausasemalle.

”Monissa keskusteluissa on tullut esiin sellaisia kysymyksiä, että mitä sitten kun kaasu loppuu enkä osaa vaihtaa bensalle. Siihen sanon vain, että eihän sinun tarvitsekaan. Automatiikka hoitaa polttoaineesta toiseen vaihtamisen itsestään. Kaasulla ajaakseen ei siis tarvitse opetella yhtään mitään uutta.”

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Pääsikö talvi yllättämään? Testaa tietosi talviautoilusta!

Aiheuttaako liukas keli tai lumipyry sinulle ylimääräisiä sydämenlyöntejä ratin takana, vai suhailetko talvella yhtä vakain ottein kuin kesällä? Tee testi ja...

Lue lisää
Content image

Kaasuauto talvella: kolme syytä, miksi kaasuauto sopii loistavasti talviautoiluun

Kaasuauto on luotettava menopeli, joka ei hyydy kovillakaan pakkasilla. Myöskään auton toimintasäde ei lyhene, vaikka lämpömittari n lukema painuisi reilusti...

Lue lisää
Kaasuauton tankkausliitin
ARTIKKELI

Kaasuauton tankkaaminen on helppoa ja turvallista – muista kuitenkin aina irrottaa tankkauspistooli liittimestä ennen liikkeelle lähtöä

Yhä useampi suomalainen valitsee kulkuneuvokseen ympäristöystävällisen kaasuauton. Kaasuauton tankkaaminen on yhtä helppoa ja turvallista kuin bensiiniauton...

Lue lisää
Content image

Sijaitseeko kaasutankkausasema reittisi varrella?

Missä niitä kaasuautoja tankattiinkaan? Kaasutankkausasemaverkostomme laajenee jatkuvasti, ja asemia löytyy jo nyt Suomesta aina Helsingistä Ouluun. Katso kartalta lähimpien kaasuasemien sijainnit.