Posti rahtipalvelut

  • Toimii kilpailluilla tavarankuljetusmarkkinoilla Suomessa

  • Runko- ja jakelukuljetuksia, 20 rahtiterminaalia

  • Kuljettaa rahdin lisäksi myös kaiken paketti- ja postaalitavaravirran runkokuljetusverkostossa

  • Yhdelle rekka-autolle kertyy yli 200 000 ajokilometriä vuodessa.

Lataa opas kaasun hyödyntämiseen logistiikassa

Kuinka paljon bio- ja maakaasun käyttäminen vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä? Eikö kaasuun siirtyminen todellakaan ole valtava investointi? Näihin kysymyksiin vastaa tuore oppaamme vähäpäästöisestä ja kustannustehokkaasta logistiikasta.

 

Lataa opas tästä

 

Content image

Juha-Matti Koskinen

myyntipäällikkö, raskasliikenne
Etelä-Suomi, Itä-Suomi ja Pohjois-Suomi
p. +358 40 768 7188
juha-matti.koskinen@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Postilla entistä isommat tavaramäärät kulkevat nyt yhä pienemmillä päästöillä

Postin Rahtipalveluiden kuljetuskalustoon kuuluu jo 16 kaasukäyttöistä rekkaa. Kokonaisuus on Suomen suurin kaasukäyttöisten rekkojen kalusto. Niistä 10 kulkee nesteytetyllä biokaasulla, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 1 600 tonnia.

Posti Rahtipalvelut on Suomen suurimpia tavaraliikenteen kuljettajia yhdessä DB Schenkerin ja Kaukokiidon kanssa. Yrityksen sadat autot ajavat 700 runkovuoroa vuorokaudessa, mikä tarkoittaa matkassa yhteensä neljä kertaa maapallon ympäri.

Yhtenä Postin liiketoiminnoista Rahtipalvelut on sitoutunut tavoitteeseen vähentää päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Johtaja Antti Wikström avaa, että päämäärään pääsemiseksi tulee käyttää useita reittejä, jotka on jo piirretty kartalle.

”Parhaan käyttö- ja täyttöasteen takaava reittisuunnittelu, taloudellinen ja ympäristöä huomioiva ajotapa sekä siirtyminen kaasukäyttöiseen kalustoon ja vaihtoehtoisiin polttoaineisiin ovat keskeiset työkalumme”.

Rahtipalveluilla on jo ennestään käytössä kuusi nesteytettyä maakaasua (LNG) käyttävää rekkaa. Tämän vuoden lopulla rivistö lisääntyy kymmenellä nesteytetyllä biokaasulla (LBG) kulkevalla autolla. Niiden ajoreitit on mietitty tarkkaan etukäteen.

”Hyödynnämme LBG-rekkojen täyden tankin kantaman täysimääräisesti ja optimaalisesti. Autot tankataan reitin molemmissa päissä. Tämä edellyttää toimivaa kaasutankkausasemaverkostoa, sen ja tuotetun biokaasun riittävyydessä luotamme Gasumiin”, kertoo Wikström.

Suunnannäyttäjä ympäristövastuullisuudessa

Biokaasutuotannon lisäämiselle on toden totta tarvetta, sillä vastaavia raskaan liikenteenpäästövähennystavoitteita on tuotu julki runsaasti.

"Posti on näyttänyt suuntaa yritysten vastuullisuudessa pitkään ja ottaa esimerkiksi Posti Green -palvelun 10 vuoden takaa."

Jaa:

- Antti Wikström, johtaja, Posti Rahtipalvelut

”Alan edelläkävijänä haluamme näyttää suuntaa energiatehokkaiden ja kestävien kuljetusratkaisujen käyttöönottamisessa. Jakeluliikenteessä käytämme jo paljon sähköautoja, -skoottereita ja -pyöriä sekä uusiutuvia polttoaineita”.

Vaikka tavoite on kunnianhimoinen, Wikström ottaa sen realistisesti ja pilkkoo moneen pieneen palaseen. Jokainen keskikulutuksesta vähentynyt litra ja päästöistä pudonnut tonni on askel oikeaan suuntaan.

”Matka päästöttömyyteen koostuu pienistä puroista, jotka ovat pääosin omissa käsissämme. Kymmenellä biokaasuautolla vähennämme hiilidioksidipäästöjä noin 1 600 tonnia. Se on iso joki ja pitkä matka kilometrejä puhtaasti kuljettuna”.

Wikström luo uskoa tulevaan ja kertoo, että tämän vuoden aikana Rahtipalveluiden päästöt ovat vähentyneet 7,5 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Kaasuautot ovat kuljettajien mieleen

Rahtipalveluiden uusiin LBG-rekkoihin on hankittu HCT-varustus (High Capacity Transport), mikä mahdollistaa lain salliman jättirekkayhdistelmän. Se tarkoittaa 30 prosenttia enemmän kuljetuskapasiteettia tavalliseen yhdistelmään verrattuna.

”Kuljetamme saman tavaramäärän kolmella HCT-rekalla neljän normaalin sijaan, mikä vaikuttaa positiivisesti päästöihin”, kertoo Wikström.

Wikström muistuttaa, että työ päästöttömän liikenteen hyväksi vaikuttaa koko kuljetusketjussa ja näkyy asiakkaalle puhtaina toimituksina. Rattia pyörittävät ammattilaiset ovat hekin tyytyväisiä.

”Kuljettajat tykkäävät uudesta teknologiasta ja lähes kisailevat siitä, kuka saa hypätä kaasurekan kyytiin”.

Haluatteko tehdä ilmastoteon yrityksenne logistiikassa?

Tutustu mahdollisuuteen hakea tukea yli 16-tonnisen kuorma-auton ostamiseen tai yli kolmen vuoden pitkäaikaisvuokrausta varten. Jos kiinnostuit kaasun hyödyntämisestä logistiikassa ja haluat kuulla tarkemmin lisää, miten kaasuun käyttäminen tukee yrityksenne vastuullisuustavoitteita, autamme mielellämme! Ota meihin rohkeasti yhteyttä.

11.12.2020

Tutustu myös näihin
Janne Flyktman hankki kaasuauton Ruotsista

Kaasuauto Ruotsista kannattaa – Jannen vinkit kaasuauton hankintaan

Janne Flyktman hankki kaasuauton Ruotsista eikä ole katunut. Volkswagen Passat kulkee biokaasulla ja tuo säästöä polttoainekuluissa.

Lue lisää
Content image

Glava ja Gasum: vastuullista kumppanuutta vuosikymmenen ajan

Norjalainen teollisuusyhtiö on tehnyt LNG:n avulla tuotantoketjustaan vastuullisemman. Glavan ja Gasumin kumppanuus alkoi yli 10 vuotta sitten, kun yksi Norj...

Lue lisää
Outokummun ja Gasumin solmimat tuulivoimasopimukset helpottavat Outokummun tietä kohti hiilineutraalia toimintaa.

Tuulivoimasopimukset siivittävät Outokummun kohti ilmastotavoitteiden saavuttamista

Outokummun ja Gasumin solmimat tuulivoimasopimukset helpottavat Outokummun tietä kohti hiilineutraalia toimintaa. Yhteistyöllä saadaan tuloksia, kun kumpikin...

Lue lisää