Samskip on eurooppalainen multimodaali kuljettaja ja shortsea-operaattori

  • Yrityksen juuret ulottuvat 1930-luvulle, Samskip-nimi tuli käyttöön vuonna 1991. Islannista lähtöisin olevan yrityksen keskuspaikka on nykyisin Rotterdamissa Hollannissa.

  • Samskip toimii ovelta-ovelle -logistiikassa Euroopassa meri- ja jokiliikenteessä sekä rautateillä ja tieliikenteessä.

Puhtaammin perille merellä ja maalla

Euroopan vesi-, rauta- ja maanteillä laajasti operoiva Samskip tankkaa laivoihin ja autoihin yhä useammin LNG:tä. Biokaasu on tuleva kiinnostuksen kohde.

Samskip on eurooppalainen multimodaali kuljettaja ja shortsea-operaattori. Meriliikenteessä kulkee keskimäärin 25 alusta, joista 10 on omia. Niistä kahden käyttövoimana on nesteytetty maakaasu (LNG).

Keväästä 2020 lähtien Hollannin ja Norjan välillä operoivat Samskip Kvitbjorn ja Kvitnos on tankattu Norjan Rasavikassa Gasumin kanssa tehdyn kumppanuussopimuksen myötä.

Gasumilla on Rasavikassa LNG-tuotantolaitos, joka sijaitsee vain 200 metrin päässä laiturista. Samskip konsernin toimitusjohtaja Kari-Pekka Laaksosen mukaan tällä on suuri merkitys toimivalle tankkausoperaatiolle.

”Juuri tuotettu kylmä LNG on mahdollista bunkrata nopeasti ja turvallisesti suoraan alukseen. Bunkrausta varten on kehitetty yhteistyössä oma lastausvarsi ja adapteri. Rasavika onkin nykyään molempien LNG-alustemme vakiotankkauspaikka”.

Samskipin asiakaskunta on laaja lähtien isoista maailmanlaajuisista toimijoista. Asiakkaat luovat Laaksosen mukaan heille sopivan tervettä painetta ympäristöystävällisiin ilmastotekoihin. Niinpä Samskip kokee olevansa yhteisellä vihreällä matkalla asiakkaidensa kanssa kohti puhtaampaa tulevaisuutta.

”Vastuullisuus on meille äärettömän tärkeä vaikutin. Mietimme tulevaisuutta ja ratkaisuja, jotka kestävät tätä aikaa ja huomista”.

Biokaasu kiinnostaa suuresti

Samskip operoi maalla ja vesillä; teillä ja rautateillä, merillä ja joissa. Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja kestävän kehityksen tukeminen on Samskipin keskeisiä tavoitteita.

”Tarkastelemme koko palvelu- ja toimitusketjuamme, kun mietimme toimintamme ekologisuutta”.

Samskip käyttää kuljetuksissa mahdollisimman paljon rautateitä ja jokiproomuja. Maantieliikenteessä alihankkijoilla on ajossa LNG-käyttöisiä rekkoja ja teknologian kehitys on erityisessä seurannassa tällä saralla.

”LNG on meille ja alihankkijoillemme iso mahdollisuus niin merillä kuin teillä. LNG:n saatavuus vaikuttaa sen käytön yleistymiseen, olemme tyytyväisiä nykytilaan. Meitä kiinnostaa erityisesti myös biokaasumarkkinan kehittyminen”.

Tutustu myös näihin
Järvimäki kuljettaa kaasulla

Kaasulla kohti puhtaampia kuljetuksia

Kuljetus Arto Järvimäen LNG-ajoneuvojen hankinnalle oli kaksi selkeää syytä; asiakkaiden toiveet ja ympäristöarvot.

Lue lisää
Vaasan ruispalat kulkevat biokaasulla

Vaasan vaihtoi uusiutuvaan: Ruispalat kulkevat biokaasulla

Leipä on parasta tuoreena, joten Vaasan Oy:n rekat kuljettavat sitä läpi Suomen lähes vuoden jokaisena päivänä. Kun yhtiö otti pitkän matkan kuljetuksissaan...

Lue lisää
Content image

Nesteytetty biokaasu menestyy Norjassa julkisten hankintojen tarjouskilpailuissa

Oslolainen kuljetusyhtiö Gunnar Knutsen AS on jo pitkään ymmärtänyt kestävien kuljetusratkaisujen edut. Yhtiön 81 kuorma-autosta yhteensä 50 kulkee...

Lue lisää