Lataa opas kaasun hyödyntämiseen logistiikassa

Kuinka paljon bio- ja maakaasun käyttäminen vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä? Eikö kaasuun siirtyminen todellakaan ole valtava investointi? Näihin kysymyksiin vastaa tuore oppaamme vähäpäästöisestä ja kustannustehokkaasta logistiikasta.

 

Lataa opas tästä

 

Jani Arala Gasum

Jani Arala

yksikön päällikkö, raskas liikenne
suurasiakkaat ja kansainväliset asiakkaat
p. 044 054 8583
jani.arala@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Yhteistyö NCS Finlandin kanssa toi kaasukäyttöiset kuljetukset osaksi Satotukun toimintaa

Jaa:

Suomalaisella hedelmä- ja vihannestukku Satotukulla on takanaan yli 50 vuotta historiaa. Viime vuosina vastuullisuus on kasvanut merkittäväksi osaksi sen liiketoimintastrategiaa ja esimerkiksi kilpailutettavaa logistiikkaa. Logistiikkayritys NCS Finland Oy:n kanssa solmitun sopimuksen myötä Satotukun kuljetuksista yhä suurempi osa on kevään 2020 aikana siirtynyt kaasukäyttöisten rekkavetureiden ajamiksi.

Suomen suurimpiin hedelmä- ja vihannesalan toimijoihin kuuluvalle Satotukulle vastuullisuus on ollut olennainen osa toiminnan kehittämistä. Satotukun ostopäällikkö ja johtoryhmän jäsen Kaisa Malmberg kertoo yrityksen panostaneen useisiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Satotukun varaston katolla on aurinkopaneeleja energiatehokkuuden lisäämiseksi ja yritys on laatinut sopimusviljelijöilleen ja tavarantoimittajilleen erilaisia käyttösääntöjä ja sopimuksellisia edellytyksiä.

”Halusimme lisätä vastuullisuuden myös osaksi tuontikuljetustemme kilpailutusta. Emme olleet tarkkaan määritelleet käyttövoimaa, jota halusimme suosia. Neuvottelujen edetessä huomasimme kuitenkin NCS Finlandin olevan meille sopiva yhteistyökumppani, ja heillä oli käytössään myös kaasukäyttöisiä rekkavetureita, mikä sopi hyvin tavoitteisiimme”, Malmberg sanoo.

Satotukku on osa ruotsalaista Greenfood-konsernia, joka on käynnistänyt kaksi vuotta sitten laajemman vastuullisuusohjelman. Kaasukäyttöisten kuljetusten myötä Satotukku on konsernin edelläkävijä, sillä ohjelmassa ei vielä ole määritelty tavoitteita logistiikalle.

Vastuullisuus ei ole pois kilpailukyvystä

NCS Finlandin kaasurekat käyttävät polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä. Satotukulle ne kuljettavat tavaraa Hollannin Rotterdamista aina Vantaalle asti. Rotterdam on hedelmä- ja vihannesalan toimijoille yksi tärkeimmistä kauppapaikoista, ja alan suurimmat toimijat ovat perinteisesti olleet hollantilaisia.

Kuljetusten käyttövoimalla on iso vaikutus Satotukun ilmastoystävällisyyteen, koska merkittävänä maahantuojana sen kuljetuksissa volyymit ovat isoja. Tämän myötä myös kuljetusten kilpailukykyisyys on Satotukulle tärkeää. Malmberg kertoo, että NCS Finland -yhteistyössä toteutuvat molemmat. Kilpailutuksessa pois karsiutui logistiikkayrityksiä, jotka olivat kustannuksiltaan samaa luokkaa, mutta joiden toiminnassa vastuullisuus ei näkynyt.

”Logistiikka on yksi isoimmista sidosryhmistämme itse tuotteen rinnalla. Haluamme omalta osaltamme olla tukemassa alan muutosta kohti kestävämpiä toimintatapoja ja tuoda myös asiakkaana esiin asian tärkeyttä”, Malmberg sanoo.

NCS Finlandin operatiivinen johtaja Jarmo Halonen kertoo alati kasvavan kaasuasemaverkoston lisäävän kuljetusyritysten mahdollisuuksia vaihtaa ympäristöystävällisempään kalustoon. Siirtymää vauhdittavat niin lainsäädäntö kuin asiakkaidenkin toiveet.

”Ilmastoponnistelut vaativat yhteispeliä ja yhteisiä tavoitteita. Satotukun kanssa tavoitteenamme on jatkuvasti lisätä kaasun käyttöä logistiikkaketjussa. Ihannetilanteessa koko ketju ajetaan kaasulla. Kaasu on nopea ja kustannustehokas tapa vähentää kuljetusketjun päästöjä, ja siksi pyrimme kannustamaan alihankkijoitamme siirtymään kaasukäyttöiseen kuljetuskalustoon. On tärkeää, että alan toimijat sitoutuvat vähäpäästöisiin polttoaineisiin, sillä tulevaisuudessa niiden merkitys tulee ainoastaan kasvamaan”, Halonen sanoo.

Tulevaisuuden tavoitteena siirtyminen biokaasuun

Malmberg korostaa, että Satotukun työ ympäristö- ja vastuullisuusteemojen parissa jatkuu edelleen. Yrityksessä halutaan nyt ja tulevaisuudessa tehdä valintoja, joilla on positiivinen vaikutus yrityksen jokapäiväiseen tekemiseen. Kuljetuksien osalta Satotukun kiinnostus kohdistuu biokaasuun.

”Meille olisi iso tavoite siirtyä biokaasupohjaisiin tuontikuljetuksiin. Biojätettä syntyy luonnollisena osana liiketoimintaamme. Olisi todellista kiertotaloutta kuljettaa tuotteita omilla biojätteillämme”, Malmberg sanoo.

Haluatteko tehdä ilmastoteon yrityksenne logistiikassa?

Tutustu mahdollisuuteen hakea tukea yli 16-tonnisen kuorma-auton ostamiseen tai yli kolmen vuoden pitkäaikaisvuokrausta varten. Jos kiinnostuit kaasun hyödyntämisestä logistiikassa ja haluat kuulla tarkemmin lisää, miten kaasuun käyttäminen tukee yrityksenne vastuullisuustavoitteita, autamme mielellämme! Ota meihin rohkeasti yhteyttä.

25.9.2020

Tutustu myös näihin

LNG-auto tarjoaa asiakkaille vastuullisemman vaihtoehdon

Vähälä Yhtiöt on täyden palvelun logistiikkatalo, jonka yksi tärkeimmistä arvoista on vastuullisuus.

Lue lisää

Kaasulla kohti puhtaampia kuljetuksia

Kuljetus Arto Järvimäen LNG-ajoneuvojen hankinnalle oli kaksi selkeää syytä; asiakkaiden toiveet ja ympäristöarvot.

Lue lisää

Moelven siirtyi puhtaampaan logistiikkaan

Pohjoismainen teollisuuskonserni Moelven etsi keinoa saavuttaa vastuullisuustavoitteet ja LBC Logistik halusi tarjota ympäristöä säästäviä kuljetuksia.

Lue lisää