Content image

Päivi Pylvänäinen

Oopperalaulaja ja näyttelijä. Työskentelee freelancerina. Debytoi Savonlinnan oopperajuhlilla kesällä 2019 Sevillan parturin Berttana. Laulaa saman roolin myös kesän 2021 oopperajuhlilla.

Asuu Helsingissä. Noin 20 000 ajokilometriä vuodessa.

Mitä teet autossa?

”Perheen kanssa kuuntelemme autossa usein Radio Classicia, mutta etenkin työmatkoilla ajan usein hiljaisuudessa. Olen huomannut päässäni surraavan niin monia asioita, että saatan ajaa pitkänkin pätkän ilman, että huomaan yhtään, mitä radiosta kuuluu.”

Ylpeänä ekologisen kaasuauton ratissa

Kaksi viikkoa ekologisen kaasuauton ratissa sai oopperalaulaja Päivi Pylvänäisen röyhistämään rintaansa.

Oopperalaulaja Päivi Pylvänäinen sai Gasumilta kaasuauton lainaan kahdeksi viikoksi. Kesällä 2019 Savonlinnan oopperajuhlilla debytoinut sopraano yllättyi viikkojen aikana muun muassa laina-autona toimineen Volkswagen Golf Variantin tilavuudesta.

-Kurkistimme heti ensimmäiseksi auton takakonttiin, koska olimme varmoja, että siellä olisi kaasusäiliö, joka veisi ison osan takakontin tilavuudesta, mutta ei siellä ollutkaan mitään! Pylvänäinen kertoo.

Laina-auto avasi kaasuautoilun maailmaa

Pylvänäisen perheeseen kuuluu hänen näyttelijänä työskentelevän miehensä lisäksi kaksi lasta. Kahden viikon aikana perheelle tuli ajokilometrejä yhteensä hieman yli 1 000.

-Ajaessa eroa kaasun ja bensan välillä ei huomannut mitenkään, mutta huomasin itse röyhisteleväni rintaani ylpeänä, että minä ajan nyt ekologisesti biokaasulla, Pylvänäinen nauraa.

Hän kertookin pitävänsä kaasuautoilua tämänhetkisistä autoiluvaihtoehdoista kenties ekologisimpana.

-Hyvä ystäväni on ajanut kaasulla jo monta vuotta, ja hän on kertonut minulle paljon sen eduista. Laina-auto avasi kaasuautoilua minulle kuitenkin vielä paremmin ja tietenkin eri tavalla kuin ystäväni kertomukset.

Kaasuauto harkintaan ainakin kakkosautoksi

Lasten harrastusten, kauppareissujen ja sekä Pylvänäisen että hänen miehensä työmatkoja takia perhe tarvitsee paljon autoa. Etenkin pääkaupunkiseudulla kaasulla ajaminen oli Pylvänäisen mielestä vaivatonta. Maakuntiin lähtiessä matkaa joutui sen sijaan hieman suunnittelemaan tankkaamisen takia.

-Vaikka minulla oli ennakkotietoa kaasuautoilusta, en ollut esimerkiksi tiennyt, että on olemassa erikseen kaasuautoille tarkoitettuja tankkausasemia, vaan luulin, että kaasua tankataan tavallisilla huoltoasemilla.

Sekä Pylvänäinen että hänen miehensä ovat freelancereitä. Heidän työnsä ovat keikkaluontoisia, ja työmatkat voivat olla pitkiäkin. Laina-autosta saamansa positiivisen kokemuksen myötä Pylvänäinen kertoo, että perhe alkaa tosissaan miettiä kaasuauton hankkimista.

-Tällä hetkellä kaasuauto sopisi meille vakituiseen käyttöön kakkosautoksi kaupunkiajoon. Odotan, että kun tankkausasemaverkosto laajenee vielä lisää pääkaupunkiseudun ulkopuolella, voisi kaasuauto olla hyvä vaihtoehto ainoaksi autoksi, Pylvänäinen sanoo.

Gasum on toiminut Savonlinnan oopperajuhlien yhteistyökumppanina vuodesta 2014 lähtien. Kumppanuus jatkuu myös tänä kesänä, vaikka oopperajuhlia ei koronapandemian takia voida järjestää. Yhteistyön ytimessä ovat suomalaisen osaamisen, taituruuden ja luovuuden kehittäminen sekä kulttuurin ja liike-elämän modernit kohtaamispisteet.

Olavinlinnan valokuva: Värisuomi - Matti Kolho

16.9.2020

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Pääsikö talvi yllättämään? Testaa tietosi talviautoilusta!

Aiheuttaako liukas keli tai lumipyry sinulle ylimääräisiä sydämenlyöntejä ratin takana, vai suhailetko talvella yhtä vakain ottein kuin kesällä? Tee testi ja...

Lue lisää
Content image

Kaasuauto talvella: kolme syytä, miksi kaasuauto sopii loistavasti talviautoiluun

Kaasuauto on luotettava menopeli, joka ei hyydy kovillakaan pakkasilla. Myöskään auton toimintasäde ei lyhene, vaikka lämpömittari n lukema painuisi reilusti...

Lue lisää
Kaasuauton tankkausliitin
ARTIKKELI

Kaasuauton tankkaaminen on helppoa ja turvallista – muista kuitenkin aina irrottaa tankkauspistooli liittimestä ennen liikkeelle lähtöä

Yhä useampi suomalainen valitsee kulkuneuvokseen ympäristöystävällisen kaasuauton. Kaasuauton tankkaaminen on yhtä helppoa ja turvallista kuin bensiiniauton...

Lue lisää