Kiinnostuitko kaasusta polttoaineena?

Ota yhteyttä ja keskustellaan kaasuvaihtoehdosta yritykseksi tarpeisiin!


Heidi Kuoppala

Heidi Kuoppala

Liiketoimintapäällikkö, myynti, henkilöautoliikenne
puh. 050 440 9793 
heidi.kuoppala@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Yritysautoilua taloudellisesti ja ekologisesti

Valitsemalla kaasun yritysajoneuvojesi polttoaineeksi vähennät polttoainekustannuksia sekä yrityksesi päästöjä.


Lue lisää

Yritykset hyötyvät kaasun käytöstä monin tavoin

Yhä useampi pieni tai keskisuuri yritys valitsee käyttöönsä bensiini- tai dieselkäyttöisten autojen sijaan kaasuautoja. Kaasun polttoainekäyttö hyödyttää yrityksiä monin tavoin, mutta erityisesti kaasuautoilun kokonaiskustannukset, kilpailijoista erottautuminen ja yritysten kasvavat ympäristövastuun tavoitteet houkuttelevat yrityksiä siirtymään kaasuautoihin.

Yksi syy kaasuautojen houkuttelevuuteen ovat kustannussäästöt. Kaasuautoilu on tällä hetkellä kokonaiskustannuksiltaan edullisin vaihtoehto yritysten liikkumiseen. Hyvä jälleenmyyntiarvo muodostaa ison osan kaasuautojen kokonaiskustannushyödystä. Kaasuautot säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa yhtä hyvin kuin bensiiniautot ja jopa paremmin kuin diesel- ja täyssähköautot. Kaasuautot päihittävät bensiini- ja dieselautot myös käyttökustannuksissa, joista polttoaineet muodostavat suurimman osan. Kaasun vakaa hinnoittelu tuo ennustettavuutta kuluihin, eivätkä ylläpitokustannukset eroa merkittävästi esimerkiksi bensiiniautoista.

Kaasu vauhdittaa ympäristövastuutavoitteiden saavuttamista

Moni yritys valitsee käyttöönsä kaasuautoja pyrkiessään yhä kunnianhimoisempiin yritysvastuutavoitteisiin. Ympäristöystävällinen autovalinta on hyvä tapa viedä yrityksen vastuullisuusarvot käytäntöön kustannustehokkaasti. Kaasuautoilu on yksi harvoista markkinoilla olevista vaihtoehdoista, jossa ympäristöystävällisyydestä ei tarvitse maksaa sen enempää kuin perinteisestäkään vaihtoehdosta. Päinvastoin – valitsemalla polttoaineeksi kaasun yritys voi jopa säästää.

Uudellamaalla toimivan kiinteistöhuoltoyhtiö Suomen Huoltopäivystyksen Riku Aaltosen mukaan syyt kaasukäyttöisten autojen valinnalle ovat lähteneet yrityksen halusta ottaa osaa ympäristötalkoisiin. Aaltonen sanoo liikkumisen ympäristöystävällisyyden olevan yksi tärkeimmistä yksittäisistä teoista, jonka kautta kiinteistöhuoltoalalla toimiva yritys voi vaikuttaa päästöihin.

”Kaasun hyödyntäminen polttoaineena on ympäristöteko, jonka me voimme tehdä suoraan liiketoiminnassamme. Esimerkiksi hoitamiemme kiinteistöjen yleiseen veden tai energian kulutukseen emme voi samalla tavalla vaikuttaa”, Aaltonen sanoo.

Aaltonen kertoo, että kaasun käyttö vähentää sekä päästöjä että polttoaineen kulutusta bensa-autoihin verrattuna. Vuosittain noin 250 000 kilometrin ajolla yritys on saanut kaasun käytöstä selvää kustannushyötyä aikaisemmin käytössä olleisiin pistokehybrideihin nähden.

”Olemme laskeneet, että aikaisempi noin kahdeksan litran bensan keskikulutus on kaasun myötä pienentynyt noin 4,6 kiloon, joka bensan hintaan muunnettuna tarkoittaa noin 3,8 litran keskikulutusta. Meille kaasun käytön konkreettiset hyödyt ovat, että pystymme helposti osoittamaan ympäristöystävällisyyden toteutumisen ja saamme siitä samalla kustannushyötyä”, Aaltonen sanoo.

Asiakkaat arvostavat ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja

Kaasuautojen käyttö tarjoaa yritykselle myös etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden, sillä puhtaan liikenteen ratkaisuja hyödyntävät yrittäjät pystyvät vastaamaan yhä ympäristötietoisempien asiakkaiden vaatimuksiin.

Helsinkiläisen Autokoulu Kulmiksen liikenneopettaja Mikko Miettisen mukaan kaasuautojen käyttö on selkeä erottautumistekijä, sillä monellakaan kilpailijalla ei vielä ole samassa laajuudessa kaasuautoja opetuskäytössä.

”Valitsemalla kaasuautot olemme halunneet tehdä asioita hieman eri tavalla kuin muut. Vaikka kaasukäyttöisiä opetusautoja tärkeämpiä tekijöitä autokoulun valinnassa ovat paikallisuus ja kavereiden kertomat kokemukset, on asiakkailta saatu palaute kaasuautoista ollut järjestäen erittäin positiivista. Moni toteaakin jälkikäteen, että tulipa valittua autokoulu fiksusti”, Miettinen kertoo.

Kaasukäyttöisten opetusautojen valinnan taustalla on myös halu opastaa uusia kuljettajia järkevään ja ympäristöystävälliseen ajamiseen. Autokoulu Kulmiksen oppilaille tehdään myös tutuksi toimimista kaasuauton tankkauspisteellä.

”Kaasun tankkaaminen herättää kiinnostusta ja keskustelua ympäristöystävällisyydestä, uusiutuvista polttoaineista ja kotimaisuudesta. Opettajana siitä tulee hyvä mieli, kun voimme oppilas kerrallaan kertoa, että on olemassa vaihtoehtoja paljon nykyistä taloudellisempaan ja ympäristöystävällisempään liikkumiseen”, Miettinen iloitsee.

Myös Riku Aaltonen on todennut asiakkaiden olevan entistä aktiivisempia vaatimaan ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.

”Isoimmat toimijat ja etenkin pörssiyhtiöt lähestyvät meitä vuosittain ympäristöystävällisyyteen liittyvillä kysymyksillä. Mielestäni kaasuautot osana ympäristöystävällistä toimintaa ovat meille tässä mielessä erottautumistekijä”, Aaltonen sanoo.

Päivitetty 7.9.2020