Heidi Kuoppala

Heidi Kuoppala

liiketoimintapäällikkö, myynti, henkilöautoliikenne
p. 050 440 9793 
heidi.kuoppala@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Autoalan asiantuntija ALD Automotive: kaasuautoilija säästää rahaa ja ympäristöä

Jälleenmyyntiarvonsa puolesta kaasuauto on hyvä valinta, sillä esimerkiksi sähkö- ja dieselautoihin verrattuna kaasuauto pitää hyvin arvonsa. Myös käyttökustannuksiltaan edullinen kaasuauto sopii monenlaisten autoilijoiden tarpeisiin. Biokaasullakin kulkevan kaasuauton valitseminen kulkuneuvoksi on tehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä.

Tänä päivänä autokaupoilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja, mistä valita. Kaasuautojen suosio on kasvanut reippaasti viimeisten vuosien aikana, ja voimakkaasti kasvanut kysyntä on huomattu myös autokaupoilla. Leasingsopimusten ja vaihtoautojen myyntiin keskittyneen ALD Automotive Suomen myyntiryhmän päällikkö Teemu Pitkänen kertoo, että kova kysyntä näkyy erityisesti autojen jälleenmyyntimarkkinoilla.

"Kaasuautot ovat selkeästi kasvattaneet suosiotaan kuluttajien keskuudessa, sillä vähän käytetyt kaasuautot myydään vauhdilla eteenpäin. Kaasuauton ostajalle on toki huojentava uutinen, että auton jälleenmyynti on helppoa ja että auton jälleenmyyntiarvo on hyvä", toteaa Pitkänen.

Kaasuauton käyttökustannukset ovat edulliset

Kun ALD Automotive Suomelle tulee käytettyjä kaasuautoja myyntiin, ne käyvät kaupaksi nopeasti.

”Lähestulkoon poikkeuksetta kaasuautot ostetaan pois nopeassa ajassa, eli kysyntä kaasuautoja kohtaan on selvästi suuri. Kaasuautot ovat jo pitkään käyneet kaupaksi vauhdilla, mutta viime vuosina kysyntää on kasvanut merkittävästi lisääntynyt tietoisuus alhaisista kustannuksista”, kertoo Pitkänen.

Yksi keskeinen syy kaasuautojen suosioon ovat edulliset kokonaiskäyttökulut. Jälleenmyyntiarvo, huoltokulut, vakuutus, vuosittaiset verot ja arvioidut polttoainekulut tuovat kaikki autonomistajalle kustannuksia. Kaasuauto kuitenkin pärjää muiden käyttövoimien kanssa vertailussa mallikkaasti erityisesti hyvän jälleenmyyntiarvonsa sekä edullisten polttoainekulujen ansiosta.

”Hyvän jälleenmyyntiarvon lisäksi kokonaiskäyttökuluja laskee erityisesti kaasun maltillinen hinta, joka on jo pitkään ollut hyvin stabiili. Perinteisten polttoaineiden hinnat taas ovat olleet noususuhdanteisia jo pitkään” sanoo Pitkänen.

Kaasuauto on ympäristöystävällinen valinta

Kaasuauton polttoaineena voi käyttää uusiutuvaa biokaasua. Pitkäsen mukaan kaasuautojen suosion kasvu johtunee edullisten kokonaiskustannusten lisäksi osin myös kuluttajien halusta pienentää omaa liikennepäästöistä aiheutuvaa hiilijalanjälkeä.

Lue myös: Annastiinan kaasuauto on ekologinen ja tuo selvää säästöä


"Ympäristöystävällisemmät käyttövoimat on selkeä trendi autokaupoilla ja moni suomalainen haluaa tehdä ympäristöystävällisiä valintoja myös liikenteessä. Mahdollisuus tankata uusiutuvaa biokaasua sekä kaasuauton alhaiset hiilidioksidipäästöt tekevät kaasuautosta houkuttelevan vaihtoehdon", Pitkänen pohtii.

Biokaasulla polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä voidaan pienentää jopa 90 prosenttia verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin. Gasumin tuottamalle liikennebiokaasulle on myönnetty Joutsenmerkki ja sitä valmistetaan Suomessa muun muassa kotitalouksien, maatalouden ja yritysten biohajoavista jätteistä.

Kaasuauto sopii jokaisen autoilijan tarpeisiin

Pitkänen korostaa, että auton käyttövoima on tärkeä valita oman tarpeen mukaan. Perinteisissä polttoaineissa esimerkiksi dieselautot ovat monesti määräytyneet pitkiä matkoja ajaville, sillä vähän ajavalle dieselauto on kallis monellakin tavalla. Kuluiltaan edullinen kaasuauto sopii kuitenkin Pitkäsen mukaan hyvinkin erilaisten autoilijoiden tarpeisiin.

Lue myös: Henrin työsuhde-Audi kulkee kaasulla


Gasumin kaasutankkausasemaverkosto kasvaa eripuolella Suomea. Kuluneen vuoden aikana yhtiö on avannut tankkausasemat Järvenpäähän, Lappeenrantaan, Lietoon ja Vantaan Länsisalmeen.  Laajenevan verkoston myötä kaasuauton käyttö helpottuu entisestään.

 

12.7.2021

Tutustu myös näihin
Autotiet
ARTIKKELI

Vinkit päästövähennyksiin vastuullisuusasiantuntijoille

Teollisuusyrityksissä tehdään merkittäviä ilmastotekoja jo nyt, mutta miten löytää tehokkaat keinot leikata päästöjä nopeasti vielä lisää? Poimi vinkkimme!

Lue lisää
Rekka liikenteessä
ARTIKKELI

Logistiikan päästöt kuriin kustannustehokkaasti

LUT-yliopiston väitöskirjatutkija Oskari Lähdeaho on tutkinut logistiikan päästöjä. Mitkä ovat parhaat tavat saada logistiikan hiilijalanjälki kuriin?

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Rekkafanit biokaasun jäljillä

Rekkafanit-sarjassa Nooa, Eevi ja Daniel tutustuvat biokaasulla kulkeviin rekkoihin ja suunnittelevat tulevaisuuden rekkoja.

Lue lisää