Omnia tarjoaa ammatillista koulutusta

  • Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia tarjoaa ammatillista toisen asteen koulutusta ja lukiokoulutusta, nuorten työpajoja, ammattitutkintoja ja vapaan sivistystyön kursseja sekä koulutusta, ammatillisia kursseja ja rekrytointitukea yrityksille.

  • Omnialla on kumppanuuksia 3000 yrityksen kanssa ja koulutuskuntayhtymä osallistuu vahvasti alueen yritystoiminnan ja kaupan palveluihin.

Heidi Kuoppala

Heidi Kuoppala

Liiketoimintapäällikkö, myynti, henkilöautoliikenne
puh. 050 440 9793 
heidi.kuoppala@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Kaasuautot täydentävät Omnian vastuullisuusstrategiaa: ”Halusimme ihastuttaa nuoretkin ympäristöystävällisempään ajamiseen”

Vastuullisuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen ovat Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa arkipäivää. Kaasuautot ovat yksi tärkeä osa vastuullisuusstrategiaa, jonka avulla sanat muuttuvat teoiksi.

Ammattiin opiskelevat nuoret ovat päässeet Omnian Nuorten Kuljetuspajalla kokeilemaan jo vuoden verran kaasuautolla ajamista. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia otti kaasuautot osaksi autovalikoimaansa, kun Kuljetuspajalla pohdittiin, miten toimintaa voisi muokata entistä ympäristöystävällisemmäksi.

Kaasuautoihin ihastuttiin oitis. Jatkossa niiden määrää on tarkoitus kasvattaa entisestään.

– Käytössämme on kolme kaasukäyttöistä Volkswagenia, ja ne sopivat toimintaamme erinomaisesti. Kaasuauton käyttö ei juuri eroa bensiini- tai dieselkäyttöisestä autosta, mutta sen aiheuttamat päästöt ovat huomattavasti pienemmät. Kasvatamme varmasti kaasuautojen määrää jatkossa, kun aiempien autojemme leasing-aika lähenee loppuaan, kertoo nuorten Kuljetuspajaa vetävä pajaohjaaja Pertti Jokinen.

Kaasuautot päätyivät kuljetuspajan käyttöön alun perin Jokisen aloitteesta.

– Olen ajanut jo pari vuotta itse kaasuautolla, joten tiesin niiden hyödyt. Kaasuautojen tankkausasemia on Etelä-Suomessa runsaasti, ja autoilla on varsin pitkä toimintasäde. Halusin ihastuttaa myös meillä ajavat nuoret kaasuautoiluun ja ympäristöystävällisempään ajamiseen, Jokinen kertoo.

Vastuullisuus ei jää juhlapuheisiin

Jokinen ei ole suinkaan ainoa Omnian työntekijä, joka on tehnyt konkreettisia aloitteita ympäristöystävällisemmän tulevaisuuden puolesta. Omnian viestintäjohtajan Päivi Korhosen mukaan Omniassa kannustetaan muutenkin vahvasti siihen, että työntekijät voivat itse tehdä esityksiä ja osallistua vastuullisuusstrategian ja tavoitteiden valmisteluun.

– Meillä vastuullisuus ei jää juhlapuheiden tasolle, vaan se on vahvasti arjessa läsnä. Sitoutumisen aste on ihan eri luokkaa, kun työntekijät pääsevät itse tekemään ehdotuksia ja kehittämään työskentely-ympäristöstä entistä ympäristöystävällisempää, Korhonen sanoo.

Arjen tekoja tarvitaan, sillä koulutuskuntayhtymä pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä. Ympäristöarvot näkyvät Omnian vastuullisuusstrategiassa. Hiilineutraali Omnia on valittu myös kuluvan vuoden teemaksi.

– Kestävä tulevaisuus on meillä kaikessa tekemisessä mukana, oli kyse sitten hankinnoista tai esimerkiksi kiinteistöistä. Kiinteistöjen päästöjen vähentämiseksi on tehty jo merkittäviä toimia, sillä olemme siirtyneet käyttämään päästötöntä kaukolämpöä ja vihreää sähköä, Korhonen sanoo.

Kestävän kehityksen suunnannäyttäjä

Korhosen mukaan Omnialla on vahva halu toimia edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

– Myös hankintojen kestävyyteen ja liikenteen päästöjen vähentämiseen kiinnitetään erityishuomiota. Kaasuautojen käyttöönotto on yksi tärkeä osa, jonka avulla voimme saavuttaa päästötavoitteet, Korhonen jatkaa.

Omnian kaasuautoilla ajetaan muun muassa erilaisia pientavarakuljetuksia sekä erilaisia ruoka- ja henkilökuljetuksia. Ajot ovat pääasiassa melko lyhyitä, mutta yhdelle autolle kertyy ajokilometrejä vuosittain noin 15 000 kilometrin verran.

– Koska kilometrejä riittää, ympäristöystävällisyydellä on sitäkin suurempi painoarvo. Lisäksi on hienoa, että ajamista opettelevat nuoret näkevät opintojensa ohessa, miten kaasuauto on aidosti hyvä, luontoa säästävä vaihtoehto, Korhonen sanoo.

18.6.2021 

Tutustu myös näihin
Content image

Pizza Hutin asiakaslupauksen kruununa biokaasukuljetus

Pizza Hutin viisi kaasuautoa toimittavat ruoan perille lämpimänä ja ajallaan. Ympäristöystävällinen valinta on ollut kaikin puolin onnistunut.

Lue lisää
Content image

Nesteytetty biokaasu menestyy Norjassa julkisten hankintojen tarjouskilpailuissa

Oslolainen kuljetusyhtiö Gunnar Knutsen AS on jo pitkään ymmärtänyt kestävien kuljetusratkaisujen edut. Yhtiön 81 kuorma-autosta yhteensä 50 kulkee...

Lue lisää
Kuljetus ja muutto O. Jylhän rekat kulkevat biokaasulla

Kukkakuljetusten päästöt kuriin – Jylhä valitsi biokaasun

Kukat ja vihannekset kulkevat Kuljetus ja muutto O. Jylhän rekoissa juuri sopivaksi viilennetyssä lämpötilassa. Lämpösäädeltyihin kuljetuksiin erikoistunut...

Lue lisää