PLC Transit Service

Perustettu vuonna 2011. Kotipaikka Helsinki.

Tarjoaa kansainvälisiä autokuljetuksia Pohjoismaissa, Baltiassa, Euroopassa ja Venäjällä ja merikonttikuljetuksia koko maailmassa.

Kalustoon kuuluu 14 Ivecon kaasukäyttöistä rekkaveturia. Lisäksi hankinnassa tällä hetkellä kolme uutta kaasurekkaa.

Ville Sipponen Gasum

Ville Sipponen

myyntipäällikkö, raskas liikenne
Etelä-Suomi, Länsi-Suomi
p. 0400 818 202
ville.sipponen@gasum.com

Asiantuntijakeskustelu: Mitä logistiikkapäälliköiden tulee tietää kaasuajoneuvojen hankintatuesta?

Kuuntele asiantuntijakeskustelu, mitä joulukuussa voimaan tullut hankintatuki tarkoittaa logistiikan tilaajayrityksille.

Keskustelemassa kaasun mahdollisuuksista Gasumin raskaan liikenteen Senior Sales Manager Jani Arala sekä Vähälä Yhtiöiden toimitusjohtaja Ville Vähälä.

Lataa keskustelu

12.10.2021

”Kaasu on tulevaisuuden polttoaine” – PLC Transit Service hyödynsi valtion hankintatuen vuonna 2021 täysimääräisenä

Kansainvälisiin kuljetuksiin erikoistunut PLC Transit Service hankki ensimmäiset kaasurekkansa jo reilut kaksi vuotta sitten. Viime vuonna yritys pystyi hyödyntämään valtion kaasukuorma-autojen hankintatukea peräti viiden rekkaveturin hankintaan. Hankintojen taustalla on halu olla osa maailmaa, joka välittää ympäristöstä nyt ja tulevaisuudessa.

Vuodesta 2011 toiminut kuljetusyritys PLC Transit Service on ajanut osan kuljetuksistaan kokonaan kaasulla jo reilun kahden vuoden ajan. Tässä ajassa yrityksen kaasurekkojen määrä on kasvanut vauhdikkaasti. Tällä hetkellä yrityksen rekoista peräti 14 kulkee kaasulla.

”Lisäksi meille on lähiaikoina tulossa kolme kaasukäyttöistä rekkaveturia lisää. Kaasu on valintamme jakelu- ja runkoliikenteen polttoaineeksi, koska se on vähäpäästöinen, helppokäyttöinen ja tekniikaltaan yksinkertainen. Kaasu on myös luotettava polttoaine raskaan liikenteen kuljetuksiin”, PLC Transit Servicen toimitusjohtaja Ilja Patruhin kertoo.

PLC Transit Service on erikoistunut kansainvälisiin auto- ja konttikuljetuksiin. Sen maantiekuljetukset kattavat Pohjoismaat, Baltian, Euroopan ja Venäjän.

Hankintatuki mahdollistaa kaasukuljetusten kehittämisen

Gasumin tammikuussa 2021 teettämän tutkimuksen mukaan jopa 59 prosenttia kuljetusyrityksistä on kiinnostunut kaasusta polttoaineena. Kiinnostusta on nostanut entisestään valtion uusi hankintatuki, jota on myönnetty yritysten kaasuautohankintoihin vuoden 2021 alusta lähtien.

Myös PLC Transit Service on hyödynsi viime vuonna viidessä rekkahankinnassa hankintatukea.

”Hankintatuen avulla olemme voineet lisätä kalustoamme, ja olemmekin käyttäneet kaiken hankintatuen, mitä olemme voineet saada. On tärkeää, että kuljetuksissa käytettävä polttoaine on mahdollisimman ympäristöystävällistä, mutta kuljetuspalvelumarkkinat edellyttävät myös kustannustehokkuutta. Kaasukuljetusten kehittämiseen tarvitaan investointeja. Ilman valtion tukea kuljetusalan olisi erittäin vaikeaa saavuttaa asetettuja päästötavoitteita”, Patruhin toteaa.

Valtion hankintatukea voi hakea kaasukäyttöisen kuorma-auton ostoon tai pitkäaikaisvuokraukseen maaliskuun 2023 loppuun saakka. Kaasukäyttöisen kuorma- tai pakettiauton vuokraaja, leasing-palveluntarjoaja, ajoneuvon omistaja tai haltija voivat hakea kaasukäyttöisen ajoneuvon hankintatukea pakettiautoille 31.12.2022 ja kuorma-autoille 30.3.2023 asti. Tukea kuitenkin myönnetään enintään niin pitkään kuin määrärahaa on jäljellä. Paineistettua kaasua käyttävän kuorma-auton hankintaan tukea voi saada 6 000 euroa ja nesteytettyä kaasua käyttävän kuorma-auton hankintaan 14 000 euroa. Tukea voi hakea maksimissaan viiden kuorma-auton hankintaan.

Ilja Patruhin toteaa, että kaasurekat ovat luotettavia, helppokäyttöisiä ja niiden kustannukset ovat maltilliset. Yksi kaasuautojen eduista on kuitenkin ylitse muiden.

”Suurin hyöty kaasun käytössä polttoaineena on olla osa maailmaa, joka välittää ympäristöstä ja sen tulevaisuudesta – nyt ja huomenna.”


12.10.2021

Päivitetty 23.3.2022

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Puhtaampia polttoaineita raskaaseen liikenteeseen: vertailussa nesteytetty biokaasu, HVO-diesel ja sähkö

Sekä EU että kuljetusalan asiakkaat edellyttävät päästöjen vähentämistä. Millaisia tarjolla olevat polttoaineratkaisut ovat toisiinsa verrattuina?

Lue lisää
raskas liikenne kulkee kaasulla
ARTIKKELI

Automaahantuojat uskovat biokaasuun – luvassa uusia malleja ja tehokkaampia moottoreita

Kysyimme autojen maahantuojilta, miltä näyttää biokaasukäyttöisten ajoneuvojen tulevaisuus raskaassa liikenteessä. Vastaukset paljastavat, että biokaasuun...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Logistiikka-alan asiantuntijat: kilpailukyky ja raskaan liikenteen päästötavoitteet on mahdollista sovittaa yhteen

Kun energiamarkkinoilla myllertää ja taloustilanne on epävarma, ei päästöjen vähentäminen ole yrityksillä välttämättä päällimmäisenä mielessä. Mutta...

Lue lisää