Säästä kustannuksissa – hyödynnä paikallisia kierrätysravinteita

Tuotamme laadukkaita kierrätyslannoitteita osana biokaasun tuotantoamme. Tuottamamme lannoitevalmisteet markkinoi ja toimittaa Kiertoravinne Oy. Tuotteita toimitetaan maatiloille joustavasti ympäri vuoden.

Laitoksemme tuottavat nestemäistä mädätettä (Gasum Perus), jonka levitykseen soveltuu lietelannan levityskalusto sekä mädätteestä erotettua kuiva-ainesta (Gasum Humusvuoma), jonka levitykseen soveltuu kuivalannan levityskalusto. Tyypillinen levitysmäärää lannoitteesta riippuen on noin 10-25 tonnia hehtaarille.

Turun ja Vehmaan biokaasulaitoksiltamme tuotetaan myös ravinnerikasta NP -konsentraattia maatalouden lannoitteeksi. Lisäksi Lohjan biokaasulaitos tuottaa luonnonmukaiseen tuotantoon soveltuvia kierrätysravinteita

Kaikki Gasumin kierrätyslannoitteet on tuotettu lannoitevalmisteasetuksen mukaisesti.

Gasum kierrätysravinteiden hyödyt viljelijälle:

  • Säästät lannoitekustannuksissa: kierrätyslannoitteet sisältävät tarvittavat pää-, sivu- ja hivenravinteet
  • Joustavat paikalliset toimitukset 
  • Kierrätyslannoitteiden käyttö lisää viljelysmaan multavuutta ja parantaa maan kasvukuntoa.
  • Ympäristöystävällinen vaihtoehto: kierrätyslannoitteiden käytöllä varmistat ravinteiden kierron.

6 kysymystä ja vastausta kierrätyslannoitteista

Mille kasveille kierrätyslannoitteita voidaan käyttää? Entä soveltuuko lannoitetuotteet luomutuotantoon? Tutustu useimmin kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin kierrätyslannoitteista!

Lue lisää

Oletko kiinnostunut kierrätysravinteista?

Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan oikeat lannoitteet ja viljelymenetelmät sinun tarpeisiisi. Yhteystiedot löytyvät Kiertoravinne Oy:n sivuilta

Biokaasulaitostemme sijainnit voit tarkistaa laitostemme sivuilta. 

Kiertoravinne Oy jatkaa Gasumin kierrätysravinteiden parissa tekemää työtä

Biolan, Gasum ja Pöytyän Maanparannus ovat yhdistäneet elokuun 2022 alussa voimansa yhteisyritys Kiertoravinne Oy:ssa. Kiertoravinne jatkaa Gasumin ravinteiden parissa tekemää työtä kehittäen biokaasulaitosten ja teollisuuden sivuvirroista maatalouden ja teollisuuden käyttöön soveltuvia ravinteita, lannoitteita, lisäaineita ja maanparannusaineita.

Kiertoravinne

Kiertoravinne Oy jatkaa Gasumin ravinteiden parissa tekemää työtä kehittäen biokaasulaitosten ja teollisuuden sivuvirroista maatalouden ja teollisuuden käyttöön soveltuvia ravinteita, lannoitteita, lisäaineita ja maanparannusaineita.

Lue lisää

Lannoitteiden tuoteselosteet

Tuoteselosteet löytyvät Kiertoravinne Oy:n sivuilta.

Juhani Viljakainen

asiantuntija, kierrätysravinteet

p. 040 824 5575

juhani.viljakainen@gasum.com