Content image

Jouni Haikarainen

johtaja, portfolio management ja trading

11.10.2018  

Gasum ja Enegia yhdistyivät – yrityskauppa tuo asiakkaille kokonaisvaltaisen palvelun

Jaa:

Gasum osti suomalaisen Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan elokuussa. Yrityskauppa tuo sekä energia-alan asiantuntijayrityksen Enegian että Gasumin asiakkaille uusia mahdollisuuksia kehittää palveluita ja parantaa tuotetarjontaa.

Yrityskaupan seurauksena Enegia Consulting Oy, Energia Portfolio Services Oy ja Intream Oy siirtyivät osaksi Gasumia.

Yrityskaupan seurauksena Enegia Consulting Oy, Energia Portfolio Services Oy ja Intream Oy siirtyivät osaksi Gasumia.

Jaa:

Yrityskauppa vahvistaa Gasumin strategiaa, sillä se mahdollistaa Gasumin palveluiden laajentamisen energian tukkumarkkinoilla. Enegia-kaupan myötä Gasumille avautuu mahdollisuus uudenlaisen alustan kehittämiseen.

Uusia palveluita avoimille kaasumarkkinoille

Enegia-kaupan avulla voimme tuoda uusia palveluita myös avoimille kaasumarkkinoille. Tarkoituksena on lisäksi jatkaa ja edelleen kehittää nykyisiä Enegian energiamarkkinapalveluita sähkömarkkinoilla.

Gasumin omistukseen siirtyi yrityskaupassa Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminta, jossa työskentelee noin 35 energia-alan ammattilaista ja jolla on laaja asiakaskunta. Voimme laajentaa Enegian tuotetarjontaa välittömästi koko Gasumin toiminta-alueella eli Pohjoismaissa.

Gasumilla ja Enegian energiamarkkinapalveluilla on jo nykyisellään yhteisiä asiakkuuksia. Enegian energiamarkkinapalveluiden asiakaskunta on koostunut laajasta kirjosta muun muassa teollisuuden, metsäyhtiöiden, energia-alan sekä kaupan alan toimijoita.

Yhteistä tekemistä riittää. Ihan ensimmäisenä katsomme, mitä kaikkea voimme tehdä yhdessä aiempaa enemmän ja tehokkaammin. Pyrimme muun muassa yhdistämään palvelukokonaisuuksia ja tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisempia palveluita.
Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi hintasuojausten tarjoamista energianhankintaan liittyen. Tarkoitus on tuoda näitä uusia vaihtoehtoja asiakkaidemme saataville mahdollisimman nopeasti.

Maakaasumarkkinat avautuvat kilpailulle vuonna 2020

Maakaasumarkkinat avautuvat kilpailulle vuonna 2020. Uusi maakaasumarkkinalaki astui voimaan jo kuluvan vuoden alussa.

Maakaasumarkkinalain kokonaisuudistus eriyttää siirtoverkot kaasun myynnistä. Avautuva maakaasumarkkina avaa Gasumille mahdollisuuden tuoda asiakkailleen uusia palveluita.

Energiamarkkinoiden murros monimutkaistaa toimintaympäristöä. Osaavien kumppanien merkitys korostuu entisestään.

Jaa:


Energiamarkkinoiden murros monimutkaistaa toimintaympäristöä. Energiaa teollisessa määrin käyttäviltä edellytetään yhä monipuolisempaa ja laaja-alaisempaa osaamista energian hankinnassa.

Osaavien kumppanien merkitys korostuu entisestään. Tässä roolissa haluamme nyt ja jatkossa palvella kokonaisvaltaisesti ja ammattitaitoisesti.

Kirjoittaja on Gasumin maakaasuliiketoiminnan johtaja.

Tutustu myös näihin
KOLUMNI

50 000 kaasuautoa on vasta alkua

Eteenpäin katsovat kunnat, kaupungit ja valtiot tavoittelevat nyt vahvasti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Suomella on kaikki syyt olla muutoksen eturintamassa.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Kunnianhimoisessa ilmastopolitiikassa kaasulla selkeä rooli

Uudessa hallitusohjelmassa annetaan paljon painoarvoa ilmastonmuutosta hidastaville toimille ja Suomi pyrkii olemaan hiilineutraali vuonna 2035.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Paikalliset resurssit hyötykäyttöön

Energiamarkkinat käyvät parhaillaan läpi merkittävää murrosta. Sitä ajavat kuluttajat, jotka tahtovat vähäpäästöisiä ratkaisuja yrityksiltä.

Lue lisää
Content image