Gasum vuosi 2016

Gasumin vuosi 2016

Askel alkeleelta kohti puhtaampaa huomista – Lue lisää Gasumin vuosikertomuksesta ja yritysvastuuraportista.


Lue lisää
17.03.2017

Gasum julkaisi vuosikertomuksen, yritysvastuuraportin, hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen 2016

Gasum julkaisi vuosikertomuksen, yritysvastuuraportin, hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen tilikaudelta 1.1.–31.12.2016  suomeksi ja englanniksi.

Vuonna 2016 otimme määrätietoisesti merkittäviä askeleita kohti puhtaampaa huomista. Edistämme kestävää energiatulevaisuutta uusien innovaatioiden ja kiertotalouden ratkaisujen kautta. Matka kohti hiilineutraalia tulevaisuutta jatkuu.

Yritysvastuuraportissa kerromme, miten edistämme kestävää kehitystä ja rakennamme uutta Gasumia.

Tilinpäätös sisältää hallituksen toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen.


Lataa raportit (pdf) tai tilaa vuosikertomus ja tilinpäätös painettuina:

 


Lisätietoja:
Anna Ailio, viestintäpäällikkö, Gasum
puh. 050 4690 114, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

 

Energiayhtiö Gasum, lue lisää yhtiöstämme.

Lue lisää
16.03.2017

Gasum teki uudet sitoumukset Baltic Sea Action Groupille

Gasum asetti uudet sitoumukset Baltic Sea Action Groupille (BSAG). Sitoumukset liittyvät kierrätysravinteiden kehittämiseen ja nesteytetyn biokaasun (LBG) käytön edistämiseen meriliikenteen polttoaineena.

Gasum asetti uudet Baltic Sea Action Groupin Itämeren tilaa edistävät sitoumukset. Yhtiö sitoutuu kehittämään maatalouden ja teollisuuden käyttöön turvallisia ja tehokkaita kierrätysravinteita, jotka on valmistettu jätevesilietteestä tuotetun biokaasun mädätysjäännöksestä. Uuden konseptin avulla yhtiö edistää jätevesilietteiden ja muiden biohajoavien jätteiden käsittelyä ja ravinteiden kiertoa sekä vähentää ravinteiden valumisen riskiä Itämereen.

Gasum sitoutuu myös edistämään kiertotaloutta hyödyntämällä laivoilla syntyviä biohajoavia jätteitä biokaasun tuotannossa. Konseptin avulla yhtiö edistää nesteytetyn biokaasun käyttöä meriliikenteessä, mikä vähentäisi laivojen ilmapäästöjä. Gasumin tytäryhtiö Skangas vastaa nesteytetyn biokaasun markkinan kehittämisestä ja nesteytetyn biokaasun myynnistä asiakkaille. Gasum on aiemminkin tehnyt Baltic Sea Action Groupille sitoumuksen liittyen LNG-markkinan kehittämiseen.

BSAG on vuonna 2008 perustettu itsenäinen voittoa tuottamaton säätiö, joka toimii Suomessa. Säätiön työn tavoitteena on Itämeren ekologisen tasapainon palautuminen. Gasumin sitoumuksiin ja etenemisaskeleisiin voi tutustua BSAG:n verkkosivuilta http://www.bsag.fi/commitmentbank.

 

Lisätietoja:

Tommy Mattila, johtaja, myynti ja markkinointi, Skangas
puh. 040 5819247, etunimi.sukunimi@skangas.com

Roosa Jaakkola, kestävän kehityksen asiantuntija, Gasum
puh. 020 44 78489, etunimi.sukunimi@gasum.fi

Pieta Jarva, viestintäpäällikkö, BSAG
puh. 050 338 10 96, etunimi.sukunimi@bsag.fi

 

Lue lisää energiayhtiöstämme

Lue lisää Gasumin tytäryhtiöstä, LNG-yhtiöstä Skangasista

Lue lisää Baltic Sea Action Groupista (BSAG)

 

Lue lisää
15.03.2017

Kuukausihintainen polttoaine kiinnosti kuluttajia - kampanja saa jatkoa

Gasum toi tammikuussa markkinoille uudenlaisen tavan hinnoitella polttoainetta. Kaasuautoiluun alkuvuodesta siirtyneet uudet yksityisautoilijat ovat saaneet tankata biokaasua 89 euron ja maakaasua 69 euron kiinteällä kuukausihinnalla. Hyvän vastaanoton saanutta kampanjaa jatketaan kesäkuuhun 2017 asti. Jatkuvasti kasvava tankkausasemaverkosto kannustaa siirtymään kaasuautoiluun ympäri Suomen.

Gasum alkoi myydä ensimmäisenä Suomessa polttoainetta kiinteään kuukausihintaan tammikuussa 2017. Kampanja on poikinut muutamassa kuukaudessa satoja uusia kaasuautoilijoita, mikä tarkoittaa lyhyen ajan sisällä runsasta kasvua kaasuautokantaan, sillä Suomessa on kaikkiaan käytössä tällä hetkellä vajaa 2 200 kaasuautoa.

Kaasuautoiluun siirtyvillä asiakkailla on valittavana kotimainen biokaasu 89 euron tai maakaasu 69 euron kuukausihintaan. Biokaasu on ainoa täysin Suomessa tuotettu biopolttoaine, jonka tuotannossa hyödynnetään kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavia jätteitä. Biokaasu on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus. Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala näkee bio- ja maakaasun käytön kasvavan voimakkaasti lähitulevaisuudessa.

“Olemme saaneet paljon positiivista palautetta niin kuluttajilta, autoliikkeiltä kuin eri automerkkien maahantuojilta. Kysyntä kaasuautoja kohtaan on kasvanut käynnissä olevan kampanjamme aikana ja toivomme, että jatkossa yhä useampi kuluttaja valitsee ympäristöystävällisemmän tavan autoilla”, Arala kertoo.

Kaasun tankkausasemaverkosto kasvaa tasaisesti

Gasum laajentaa kaasutankkausasemaverkostoaan neljällä asemalla jo tulevan kevään ja kesän aikana. Uudet asemat rakennetaan Hämeenlinnaan, Poriin, Jyväskylään ja Vantaan Petikkoon. Suunnitteilla on myös useita muita vuoden 2017 aikana rakennettavia kohteita muun muassa pääkaupunkiseudulla, Turussa, Jyväskylässä, Oulussa ja Lahdessa, ja yhtiö tulee rakentamaan kaikkiaan 35 uutta tankkausasemaa seuraavien vuosien aikana. Tällä hetkellä Suomessa on 28 tankkausasemaa.

“Polttoaineen kiinteä kuukausihinta mahdollistaa kuluttajalle paitsi edullisen ajon, myös mahdollisuuden ennakoida vuosittaiset polttoainekulut. Kampanja kannustaa yhä useampaa yksityis- ja etenkin yritysasiakasta vaihtamaan kaasuautoon ja on siten kasvattanut alkuvuonna merkittävästi kaasukäyttöisen Škoda Octavia -mallin myyntiä. Kaasukäyttöinen auto on nyt todella järkevä ja vähäpäästöinen vaihtoehto”, pohtii Škodan markkinointi- ja tuotejohtaja Jussi Kostiainen.

Kiinteähinta-kampanjan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.gasum.com/kiinteahinta.

Lisätietoja:

Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, biokaasuliiketoiminta, Gasum Oy
puh. 044 054 8583, etunimi.sukunimi(at)gasum.fi

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy
puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Lue lisää

Tutustu strategiaamme - Puhtaampaa energiaa Pohjoismaisella kaasuekosysteemilla