Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


15.10.2015

GASUM-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.—30.9.2015

GASUM-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.—30.9.2015

• Tarkastelujakson liikevaihto oli 702 miljoonaa euroa (2014 Q3: 769 milj. euroa)

• Maakaasun myynti oli 19 TWh, jossa oli 8 % laskua edellisen vuoden vastaavaa ajanjaksoa verrattuna

• LNG-toimitukset olivat 282 tuhatta tonnia, jossa kasvua 49 % edellisen

vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna

• Biokaasun myynti oli 27 GWh, jossa kasvua 238 % edellisen vuoden vastaavaan

ajanjaksoon verrattuna

• Tarkastelujaksolla Gasum luopui paikallisverkko-liiketoiminnasta

• Tarkastelujakson liikevoitto oli 127 miljoonaa euroa (2014 Q3: 29 milj. euroa)

TOIMITUSJOHTAJA JOHANNA LAMMINEN KOMMENTOI VUODEN KOLMATTA NELJÄNNESTÄ:

"Yhtiön strategian toteuttaminen on edennyt tavoitteiden mukaisesti. LNG-liiketoiminnassa Porin ja Tornion LNG-terminaalien rakentaminen etenee suunnitelman mukaisesti aikataulussa ja ensimmäiset LNG-toimitukset Porin terminaalista asiakkaille toteutuvat jo 2016.

Biokaasu-liiketoiminnan osalta etenemme myös hyvää vauhtia. Biokaasu on otettu markkinoilla positiivisesti vastaan. Aloitimme mm. Keskon päivittäistavarakaupan, Myllyn Parhaan ja Wurstin kanssa kiertotalousyhteistyön, jossa kaupan biojätteestä valmistettua biokaasua hyödynnetään energiana uusien Pirkka-tuotteiden valmistuksessa. Jatkamme biokaasukapasiteetin lisäämistä ja rakennamme yhdessä Biotehtaan kanssa jalostetun biokaasun tuotantolaitoksen Riihimäelle Ekokemin Kiertotalouskylään. Jatkamme myös bio- ja maakaasun tankkausasemaverkoston kehittämistä.

Selvitystemme perusteella Finngulf- ja Balticconnector-hankkeet eivät ole yhtiölle liiketaloudellisesti kannattavia eikä niille ole riittävää kysyntää Suomen markkinoilla. Suomalainen kaasumarkkina ja sen tulevaisuuden näkymät ovat muuttuneet olennaisesti vuodesta 2008, jolloin hankkeita alettiin suunnitella. Luovuimme Finngulf- sekä Balticconnector-hankkeiden toteutuksesta." Lue koko Q3-osavuosikatsaus 2015 >>

GASUM-KONSERNI konserniviestintä

LISÄTIETOJA: Johanna Lamminen toimitusjohtaja puh. 020 44 78602 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi