Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


22.06.2015

Gasum myy paikallisjakeluverkostonsa SL Capitalille – strateginen painopiste pohjoismaisen kaasumarkkinan kehittämiseen

Gasum myy omistamansa paikallisjakeluverkostot. Gasum Oy:n tytäryhtiöiden Gasum Paikallisjakelu Oy:n ja Helsingin Kaupunkikaasu Oy:n osakkeet myydään yksityiselle pääomasijoitusyhtiölle SL Capital Partnersille (jäljempänä ”SL Capital”). Kaupan rahoittaa SL Capitalin infrastruktuurirahasto SL Capital Infrastructure I LP (jäljempänä ”SLCI I”).

Yrityskauppa on osa Gasumin strategiaa, joka keskittyy pohjoismaisten kaasumarkkinoiden ja energiainfrastruktuurin kehittämiseen ympäristöystävällisillä ratkaisuilla. Gasum on investoinut nesteytetyn maakaasun (LNG) jakeluinfrastruktuuriin sekä panostaa vahvasti kotimaisen ja uusiutuvan biokaasun markkinan kasvattamiseen. LNG tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vähentää liikenteen päästöjä niin maalla kuin merellä. Biokaasun avulla voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä vieläkin enemmän kuin maakaasulla.

Gasum Paikallisjakelu Oy vastaa kaasun paikallisten jakeluverkkojen toiminnasta 12 paikkakunnalla Suomessa. Helsingin Kaupunkikaasu omistaa Helsingin maakaasuverkon. Myytävien yhtiöiden henkilöstö jatkaa yhtiöiden palveluksessa.   ”Yrityskaupan myötä kykenemme vapauttamaan pääomaa tiukasti säännellystä verkkoliiketoiminnasta pohjoismaisen kaasumarkkinan kehittämiseen ja sen vaatimiin investointeihin. Rakennamme maakaasuun, biokaasuun ja nesteytettyyn maakaasuun eli LNG:hen pohjautuvaa kaasuekosysteemiä, joka edistää resurssiviisaiden ja kilpailukykyisten energianmuotojen saatavuutta kaikkialla Pohjoismaissa”, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen sanoo.

Yritysjärjestelyssä Gasum luopuu jakeluverkon omistuksesta, mutta säilyttää kaasuasiakkaiden kokonaistoimitussopimukset, joilla asiakkaat saavat jatkossakin luonnonkaasun toimitettuna yhdellä sopimuksella ilman eri toimenpiteitä. Gasum vastaa myös jatkossa myynnistä uusille asiakkaille sekä asiakaspalvelusta.

SLCI I on sijoittajana pitkän aikajänteen toimija, joka keskittyy erityisesti perusinfrastruktuuriin. Kaasun paikallisjakeluliiketoiminta on rahastolle keskeinen investointi. SLCI I:ssä ymmärretään, miten kriittisestä liiketoiminnasta on kyse, ja pidetään kaikkien asiakkaiden kaasunjakelun turvaamista ensiarvoisen tärkeänä.  Samalla SLCI I on sitoutunut Gasumin aloittamaan jatkuvaan investointiohjelmaan, jossa vanhoja kaasuputkia vaihdetaan uusiin ja verkkoa uudistetaan.

Jatkossa SL Capital tekee läheistä yhteistyötä Gasumin kanssa liiketoiminnan kasvattamisessa, uusien asiakkaiden liittämisessä verkkoon ja kaasun käytön lisäämisessä koko Etelä-Suomessa.

”Kohteena oleva paikallisjakeluliiketoiminta on erinomainen ensisijoitus rahastollemme”, SL Capitalin vastaava osakas Roger Pim toteaa. ”Kyse on turvallisessa ja vakaassa taloudessa sijaitsevasta ja säännellyllä alalla toimivasta liiketoiminnasta, joten sijoitus sopii tismalleen strategiaamme, jonka perusteella sijoitamme ydininfrastruktuuriin kaikkialla Pohjois-Euroopassa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että meillä on mahdollisuus kehittää tulevaa liiketoimintaa Gasumin kumppanina.”

Infrastruktuurista vastaava johtaja Dominic Helmsley lisää: ”On hienoa, että Gasum on valinnut juuri meidät pitkän tähtäimen kumppanikseen, joka ottaa vastuulleen Gasum Paikallisjakelun ja Helsingin Kaupunkikaasun omistajuuden. Meillä on ilo odottaa onnistunutta yhteistyösuhdetta vuosiksi eteenpäin.”

Kauppasopimus on allekirjoitettu tänään ja kaupan odotetaan toteutuvan noin viikon kuluessa.

Lisätiedot:

Gasumin Johanna Lamminen ja SL Capital Partnersin Dominic Helmsley ovat tavoitettavissa puhelimitse haastatteluita varten tänään maanantaina 22. kesäkuuta kello 14–15.

toimitusjohtaja Johanna Lamminen, Gasum puh. 020 44 78 661 (johdon assistentti, Henna Walker)

infrastruktuurista vastaava johtaja Dominic Helmsley, SL Capital Partners puh. +44 (0) 131 245 8831

johtaja, viestintä, markkinointi ja yritysvastuu, Olga Väisänen, Gasum puh. 020 44 78 628 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi