Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


09.12.2015

Gasumille myönnettiin sertifikaatti ISO 50001 -standardin mukaisesta energianhallintajärjestelmästä

DNV GL myönsi Gasumille 27.11.2015 sertifikaatin ISO 50001-standardin mukaisesta energianhallintajärjestelmästä. Gasum-konsernissa noudatetaan yhtä sertifioitua toimintajärjestelmää, joka kattaa ISO 9001 (laatu), ISO 14001 (ympäristö), OHSAS 18001 (turvallisuus) ja nyt myös ISO 50001 (energia) -standardit.

Sertifioidun ISO 50001-energianhallintajärjestelmän avulla Gasum kehittää yhtiön toimintojen, tuotteiden ja palveluiden energiatehokkuutta. Järjestelmä myös tukee yhtiön toimia, joilla entisestään lievennetään ja ehkäistään toiminnan haitallisia ympäristövaikutuksia, nostetaan energiatehokkuus keskeiseksi liiketoimintakysymykseksi sekä viestitään sidosryhmille vastuullisuudesta energia- ja ympäristöasioissa.

Sertifioitu ISO 50001 -järjestelmä arvioidaan sekä sisäisesti että ulkopuolisen osapuolen toimesta vuosittain. 

”Tämä on yhtiöllemme iso askel saada energianhallintajärjestelmä käyttöömme. Olemme tehneet kovasti työtä jo monien vuosien ajan kehittääksemme toimintamme systemaattista energiatehokkuuden mittaamista ja seurantaa. Sertifikaatin myöntäminen on hyvä osoitus siitä, että olemme onnistuneet kehitystyössämme tehostamalla omaa energian käyttöä ja sitä myötä myös edistämme kestävää kehitystä.” kertoo Gasumin HSEQ-päällikkö Aki Huomo.

Gasum kuuluu edelläkävijäyritysten joukkoon saatuaan sertifikaatin ISO 50001 mukaisen energianhallintajärjestelmän. Myönnetty sertifikaatti on tunnustus systemaattisesta energiatehokkuustyöstä ja sen laadukkaasta kehittämisestä. Se tukee yhtiön strategiaa toimittaa puhtaampaa energiaa tehokkailla kaasuratkaisuilla.

Lisätiedot: Terhi Rauhamäki, ympäristöasiantuntija, Gasum puh. 050 3124624, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Aki Huomo, HSEQ-päällikkö, Gasum puh. 020 44 78 712, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi