Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


01.11.2015

HackTheGas-tapahtuma tuotti digitaalisia ratkaisuja edistämään Pohjoismaista kaasuekosysteemiä – Voittajajoukkue kehitti kaasuautoilijoille älysovelluksen

Kaasuyhtiö Gasum ja IndustryHack järjestivät HackTheGas-hackathonin, jonne valittiin 40 teollisen internetin asiantuntijaa etsimään uusia digitaalisia innovaatioita asiakaslähtöisten palveluiden kehittämiseen. Voittajaksi valittiin Nortal-joukkue, joka kehitti kaasuautoilua ja tankkauksen maksamista helpottavan sovelluksen.

HackTheGas-kilpailun voittaja Nortal kehitti Tankki täyteen-ratkaisun, jonka Gasum voi heti ottaa käyttöön. Sovellus helpottaa kaasuautoilijaa seuraamaan ja optimoimaan omaa kaasun kulutustaan, hiilijalanjälkeään ja löytämään kaasutankkausaseman suoraan tien päältä. Voittajajoukkue sai 2 000 euron palkinnon.

”Nortalin ratkaisu oli erittäin pitkälle viety ja sen avulla kaasun liikennekäyttöä voidaan varmasti lisätä, yhdistämällä asema- ja kulutustietoja älypuhelimeen tai vaikkapa älykelloon. Samalla kaasuautoiluun saataisiin wau-efektiä”, kertoo Kestävästä kehityksestä ja innovaatioista vastaaja johtaja Sari Siitonen.

Toiselle sijalle valittiin Optotron kaasuputkiston visualisointiin ja turvallisuuden edistämiseen liittyvä sovellus. Kolmannelle sijalle valittiin PG Team, jonka idea liittyy datan 3D-visualisointiin. Voittajajoukkueen lisäksi Gasum jatkaa muutamien muidenkin joukkueiden kanssa neuvotteluja mahdollisesta yhteistyön aloittamisesta.   

”Hitaasti kehittyvään energia-alaan tottuneena oli aivan käsittämätöntä, mitä kaikkea digitalisaation avulla voidaan saada aikaan alle kahdessa vuorokaudessa. Joukkueet olivat todella paneutuneet dataan ja kehitelleet lukuisia hyviä ideoita mm. kaasutankkaamisen helpottamiseen, kompressorien ajon optimointiin, huollon työnjaon mobiilisovelluksiin, liesikäyttäjien hiilijalanjäljen seuraamiseen tai valvomon hälytystietojen sujuvampaan käyttöön”, kertoo Sari Siitonen Gasumilta.

”Tämä hackathon oli ensimmäinen tilaisuus, joka liittyi suoraan energiainfrastruktuuriin. Joukkueet olivat todella innovatiivisia ja saivat huikeasti luotua ideat konkreettisesti demoiksi. He hyödynsivät uusia teknologioita kuten älylaseja, sensoreita, tabletteja, älykelloja, buttoneita sekä Gasumin tarjoamaa kaasudataa. Tilaisuus onnistui hienosti, ja tilaisuudessa syntyi upea yhdessä tekemisen meininki, toteaa IndustryHackin perustajajäsen Mikael Hautala

”Avoimen innovaation työskentelytapa, jossa isot ja pienet yritykset yhdistävät tekemisen ketterillä menetelmillä on ainoa tapa, jolla Suomi voi päästä ulos tilanteesta, jossa maamme ja monet sen teollisuudenalat ovat. Nopean pilotoinnin kulttuurilla yritykset saavat ilman massiivisia investointeja käyttöönsä tuoteaihioita, joilla voidaan kehittää yritysten toimintaa ja palveluita, toteaa IndustryHackin perustajajäsen ja päävalmentaja Pekka Sivonen.

IndustryHackin hackathonin tuomaristoon kuuluivat Ville Riikkala ja Pekka Sivonen IndustryHackiltä, Teemu Helistekangas, Sari Siitonen ja Ari Suomilammi Gasumilta.

Tapahtuman tunnelmiin voi tutustua Gasumin Youtube-kanavalla, Facebook-sivulla ja Twitteristä aihetunnisteella #hackthegas.

Lisätietoja: Sari Siitonen, johtaja, kestävä kehitys ja innovaatiot, Gasum  puh. 020 44 78 606, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Mikael Hautala, Co-founder, IndustryHack  puh. 050 3227 007, etunimi(a)industryhack.com